Кметът Казанджиев замина за Италия, участва в проект на РСО „Централна Стара планина”

Прочетено1855пъти

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев се включва в международна конференция на тема „Валоризацията на културното наследство за осигуряване на заетост – опит, добри практики, съответствие с целите на Европа 2020”, съобщават от кметската администрация. Форумът ще се проведе в италианските градове Казалбелтраме и Гранозо от днес до 16 февруари.Конференцията е по новия партньорски проект на Регионалното сдружение на общините „Централна Стара планина”, чийто член е и община Ловеч – „Малките градове за устойчиво развитие”.Заедно с Казанджиев участие ще вземат още представители на общините Летница, Луковит, Тетевен и Габрово.

Проектът на РСО „Централна Стара планина” е одобрен за финансиране по програма „Европа за гражданите”. Освен общините от българското сдружение в него се включват мрежи на градове от Германия, Испания, Латвия и Италия. Водещ партньор е мрежата на италианските градове Казалбелтраме, Речето и Гранозо, които са разположени в регион Пиемонт.

Идеята е да бъдат насърчени малките общини да създават мрежи на европейско ниво, в които партньорите да обменят добри ефективни практики и да формулират общи стратегии за популяризиране на принципите на стратегията Европа 2020. Във фокуса на проекта са придобиване на нови умения и разкриване на нови работни места. Предвидени са и много обучения в подкрепа на концепцията за активното гражданство, доброволчеството и побратимяването между градовете. Участниците ще работят в различни тематични области: културно наследство, младежка заетост, активно европейско гражданство, устойчиви мрежи.

В края на проекта малките градове, желаещи да подпишат споразумение за сътрудничество, ще създадат европейска асоциация за устойчив растеж на местно ниво.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b7%d0%b0%d0%bc%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%8f-%d1%83%d1%87/

%d блогъра харесват това: