Кметът Казанджиев връчи договорите на персонала в трите ЦНСТ-та

Прочетено2402пъти

socrabotnik3003152Кметът Минчо Казанджиев връчи тази сутрин трудовите договори на персонала в трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, съобщават от неговата администрация. Тези социални услуги и Защитеното жилище за хора с физически увреждания са разкрити по проекта „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От 1 април социалните услуги стават държавно делегирани дейности и ще се финансират от държавния бюджет.

Днес трудовите си договори получиха всички досегашни служители на трите ЦНСТ и на Защитеното жилище, заявили желание да продължат да работят в социалните услуги след приключване на дейностите по проекта. Извършена е оценка на изпълнението на трудовите им задължения по време на работата им по проекта и е проведен подбор от сформирана за целта комисия. Така 39 от тях остават на работа. Те са управителите на трите ЦНСТ и на Защитеното жилище, две медицински сестри, трима социални работници, 27 детегледачи, четирима социални асистенти и един общ работник. Новият член на екипа е социалният работник в ЦНСТ-4 (ж. к. „Младост“) Данаил Данчев, който започва трудовата си реализация след завършване на образованието си именно тук.

socrabotnik3003151„Работата в услугите по деинституционализацията на децата и младежите с увреждания е сложна и отговорна – посочи кметът Казанджиев. „Вие доказахте, че имате сърце и отношение към децата, надявам се да продължите така и занапред“, каза още той. „Ние като администрация направихме така, че да създадем социална инфраструктура, която да предоставя среда, близка до семейната. От вас зависи, а аз съм сигурен, че ще го направите, децата да продължат да чувстват домашния уют и грижа“ – допълни Казанджиев.

„Благодарим за съдействието, което ни оказахте по време на изпълнението на проекта – коментира управителката на трите ЦНСТ Диана Лалева. – Благодаря и на колегите за усилията и за добротата към децата.“ Тя предаде и благодарностите на потребителите, чието състояние и самочувствие не биха били днес такива, каквито са, ако ги нямаше в Ловеч социалните услуги.

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%b8-%d0%b4%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd/

%d блогъра харесват това: