Кметът изрази несъгласие с предложените програма с мерки и промяна на състава на съвета на директорите

Прочетено2455пъти

Позицията на ръководството на Община Ловеч след извънредното общо събрание на акционерите на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ остава категорична. Събранието бе на 10 март в Ловеч.

Кметът на Община Ловеч, като упълномощен от Общинския съвет представител,  изрази несъгласие с предложените програма с мерки и промяна на състава на съвета на директорите.

„Ние считаме, че са необходими по-категорични и резултатни мерки и действия. Много пъти сме били питани „Какво прави Общината за спасяването на болницата?“ Вчера имаше възможност да се види какво правим, какво правят общинските съветници и другите представители на ръководството“, се казва в позицията.

По-нататък се казва:

Би било несправедливо да ни питат утре защо сме бездействали. Като втори по големина акционер направихме всичко възможно към този момент, като запазихме местния човек в борда – д-р Пламен Върбанов. Резонен е обаче един друг въпрос.

Къде бяха териториалните представители на държавата в Ловеч, тъй като именно държавата е принципалът в този случай. Къде е областният управител и къде са неговите представители? Каква е тяхната позиция към предложените промени?

Както имахме възможност да подчертаем, ние не желаем да работим само с писма и да влизаме в една безкрайна и безрезултатна кореспонденция. Искаме разговори лице в лице, за да е ясно кой какво върши.

Не случайно подчертаваме разликата в работата с предишния министър Петър Москов и сегашния служебен министър д-р Илко Семерджиев, който направи последните предложения – в крайна сметка отхвърлени.

Ние не помним друг такъв парадокс  – представителят на държавата да гласува против своите собствени предложения. С това само ни се дава знак какъв хаос цари в това правителство и до какво води безпорядък.

От друга страна постигнахме един безпрецедентен случай на обединение между ловешки общински съветници.  Важно е още, че и присъстващите лекари и медицински работници видяха с очите си истинското положение. Всичко това може би дава надежда, че с новото правителство ще започне да се работи по-сериозно по проблема.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b8%d0%b7%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b8-%d0%bd%d0%b5%d1%81%d1%8a%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%b5-%d1%81-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bd/

2 коментара

  1. На какво са директори?

  2. „Като втори по големина акционер направихме всичко възможно към този момент, като запазихме местния човек в борда“ По тази логика родената далеч от Ловеч Берта е негодна за управленски дела, но обиколи де що има властови позиции в града, та чак до жълтите павета…

%d блогъра харесват това: