май 27 2013

Кметът забрани къпането в необезопасени зони

Прочетено1116пъти

traidqnko2605131Със заповед от днес кметът на Ловеч Минчо Казанджиев забрани целогодишно къпането във всички водни обекти на територията на общината (открити канали, изкопи, реки и язовири), неотговарящи на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи. Това се прави за осигуряване безопасността на хората и предотвратяване на удавяния.

На собствениците и наемателите на плувни басейни се нарежда да организират максималното обезопасяване на обектите. На тях, както и на кметовете и кметските наместници на селата, на чиято територия са водните площи, са възложени и предохранителните мерки в разрешените и забранените за къпане зони.

Лицата, които нарушават разпоредбите на Наредбата, носят административно-наказателна отговорност. Длъжностните лица, които ще съставят актовете, са служителите на Районно управление „Полиция“ и на БД „СКОРС“.

Копие от заповедта е изпратено на РЗИ, БЧК, МВР, на собствениците и ползвателите на водните обекти, както и на кметовете и кметските наместници на населените места за изпълнение.

Заповедта на кмета е на основание Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяване на водните площи и Наредба № 5 за управление качеството на водите за къпане и за осигуряване безопасността на хората.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%b8-%d0%ba%d1%8a%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b7%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%81/

Коментари

 1. Я дай копие от заповедта, че искам да я обжалвам пред другарките му от Административен съд.

 2. Мартин Янчев каза:

  Да направят един свестен плувен басейн и няма да имат проблеми с къпането в необезопасени зони..

  1. Светослав Мичев каза:

   Omg we , mi kude da hodime na basein v liqnito li … mn zle

  2. Мартин Янчев каза:

   т'ва имам предвид.като забраняват къпането в необезопасени зони,да направят обезопасни

  3. Да да ще прави. То да не е като да прави храма на сатаната.

 3. Браво "селски" сега сложи легнали полицаи и светофари по нивите около язовирите, за безопасност, и храсти сложи да се крият контролните органи!

 4. Забравих да попитам. Банята ми също не е обезопасена със спасител и там ли ми е забранено?

%d блогъра харесват това: