Дек. 08 2012

Кметът внася актуализация на план-сметката на разходите за комунална дейност за 2013 г.

Прочетено2408пъти

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев внася в общинския съвет предложение за актуализация на план-сметката за разходите през 2013 г., необходими за предоставяне на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане на депа за отпадъци и чистота на обществени площи в 34-ите населени места в община Ловеч и град Ловеч. Той предлага план-сметката да бъде актуализирана и размерът й да стане 2 919 398 лв, с 200 000 повече от одобрения на предишното заседание на общинския съвет размер. Увеличението е в планираните средства за почистване на уличните платна, площадите, алеите, парковете и другите територии, предназначени за обществено ползване.

След като съветниците не приеха в план-сметката да се включат и разходите за снегопочистване на заседанието на общинския съвет на 27 ноември (200 000 лв тогава кметът предложи да са за снегопочистване на улична настилка и обществени площи), Казанджиев се ангажира да внесе на следващата сесия пълна калкулация за разходите за снегопочистването, за да мотивира предложението си. Залагането на средства за снегопочистване в план-сметката не противоречи на закона, но сумата от 200 000 лв не е подкрепена с нищо, заяви на сесията в края на септември общинският съветник Тихол Тихолов.

В сегашното си предложение кметът посочва, че по данни на изпълнителния директор на „Еко” ЕАД – Ловеч, ангажирано със снегопочистването в града, средната стойност на похарчените пари за 2010 г., 2011 г. и 2012 г. възлиза на 197 000 лв. В тези разходи са включени зимните дежурства за периода 1 декември – 15 март за всяка от годините, машинно почистване на улични платна и обществени площи, обработване с противообледителни материали, ръчно почистване на обществени площи и част от тротоарната настилка около детски градини, училища и спирки на градския транспорт, включително и последващото им третиране с препарати против обледяване. Кметът привежда в пример и утвърдената практика с включването на разходите за дейностите по зимно почистване в план-сметката на много общини у нас, сред които София, Стара Загора, Добрич, Монтана, Враца.

Предложението за актуализация на план-сметката ще бъде гледано от всички постоянни комисии в общинския съвет.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b2%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%8f-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d1%83%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bd-%d1%81%d0%bc%d0%b5/

Коментари

 1. heros каза:

  ЦИТАТ:В тези разходи са включени зимните дежурства за периода 1 декември – 15 март за всяка от годините, машинно почистване на улични платна и обществени площи, обработване с противообледителни материали, ръчно почистване на обществени площи и част от тротоарната настилка около детски градини, училища и спирки на градския транспорт, включително и последващото им третиране с препарати против обледяване. Кметът привежда в пример и утвърдената практика с включването на разходите за дейностите по зимно почистване в план-сметката на много общини у нас, сред които София, Стара Загора, Добрич, Монтана, Враца.КРАЙ НА ЦИТАТА!
  Абе МИНЧО! Наясно ли си, че това, което се опитва “ ЕКО“ АД да прокара е „Ала-Бала“? Интересувам се АКТИВНО::
  1..Използва ли разрешени противообледителни материали “ ЕКО“ АД ?
  2. Тези материали ДАЛИ НЕ разрушават( вече повече от 3 години!) крехката тънка настилка тип „Раумак“ по голяма част от улицитге „Търговска“, Бъпгария“, „К.Имеретенски“ и „Осъмска“, както и бордюрите на тези улици?
  3. План -сметката на „ЕКО“ АД включва ли ремонти на места вследствие третиране с непозволени препарати на горепосочени улици, да не говорим за останалите улици от града?
  Примери, г-н Мин..Чо, може да си вадите колкото искате. Такива примери може да извадим и Ние, Гражданите, като в тях може да видите съществено намаляване на разходи от сходни общини в България, за разлика от цитирани от Община Ловеч дейности за третиране на обледяване на улици в Общината..
  Община Ловеч не е за пример за икономическа дисциплина и разходите и не са сходни с тез на други Общини. Ако искате да прецизирате разходите на „ЕКО“ АД, мисля, че е редно да поканите и нас гражданите в контрола на това, което една общинска фирма разходва в снего и обледо-почистването на града! Ще подейства отрезвяващо на тази общинска структура…
  И на Вас Кмете!

 2. http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/67.jpg

  Нощес три посинели от студ извънземни човечета паднаха от небето на заснежения площад пред кметството ни. Избледнялото червено космическо чудо на извънземните цяла нощ пърпори напред назад , а на сутринта тиха радост обхвана народонаселението на малкия ни градец. Народа гледа изумено и цъка с език: Бреййй, бреййй да му се ненавиди ! Снега почистен, изчистен и лъснали ония ти ми улици, тротоари и обществени площи, като след майски порой- повсеместна чистота настана. Кмета гледа, мачка каскета, пак гледа и не вярва на очите си. Плясва се по лявата буза за да се освести и си мърмори: Ех, чудо ! Ех, кеф ! Спестих и тази година 200 хиляди за снегопочистване …. Да са ни живи и здрави сините човечета !
  п.п. говори се, че по-кръгловатото синьо човече приличало досущ кат Горов от младежките му години в седесе-то ама аз не съм го виждал и незнам дали е така или не …на хорски приказки невярвам .

 3. Боко Тиквата каза:

  Абе да си гледа работата, всяка година все драпа да вдига разходите за почистване, а услугата е същатата мизерия и липса на стратегия. Вместо да наемат 50 -тина човека които да замазват с метлите само положението, не може ли да се купи една машина и с един оператор да се почиства качественно….Кога ще дойде времето да предложи намаление на разходите? Освен това не ми изглежда някак логично интересите на една частна фирма да се защитават от кмета, най-малкото изглежда нехигиенично, да не казвам корупционно. Не може ли лично управителя на тази фирма да прави и внася тези предложения директно в ОС? И стига сте хвърляли тези пепеляци и камънаци по пътищата, отдавна има течни препарати за тази цел!!!!!!!

 4. В много общини у нас, сред които София, Стара Загора, Добрич, Монтана, Враца план-сметката се одобрява от общинските съветници винаги ПРЕДИ те да са определили размера на такса битови отпадъци за съответната година.

  Ако на 21.12.2012г. общинските съветници изменят със свое решение приетата на 27.11.2012 г. план-сметката за разходите през 2013 г., необходими за предоставяне на услугите по сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане на депа за отпадъци и чистота на обществени площи в 34-ите населени места в община Ловеч и град Ловеч, то Решение № 252 от 27.11.2012 г. на Общински съвет Ловеч за определяне размера на такса за битови отпадъци за 2013 година ще бъде прието в нарушение на материалноправни разпоредби и като такова следва да бъде отменено от Общински съвет, защото основание за определяне на размера на таксата за битови отпадъци е наличието на одобрена план-сметка съгласно чл.66 ал.1 от ЗМДТ – Таксата се определя в годишен размер за всяко населено място с решение на общинския съвет въз основа на одобрена план-сметка за всяка дейност, включваща необходимите разходи за:…

  Вече има съдебна практика за отмяна на приети решения, когато общинските съветници са определили размера на ТБО в нарушение на разпоредбата на чл.66 ал.1 от ЗМДТ – без одобрена план-сметка

 5. renegat каза:

  херос!теб ли да поканят????теб? които вместо да си гледа държавната работа,пише по цял ден тук?абе тук сте се сабрали само 4ерногледи,скрити зад монитора миш..и!!!!и гражданина да не го забравим,4е ште се сърди,които е наи-оргиналния тук!прости им боже те не са виновни!

%d блогъра харесват това: