Ное. 19 2012

Кмета Казанджиев: Трябват законодателни промени за да се реши проблемът с бездомните кучета

Прочетено2178пъти

В петък, по повод нападението на глутница кучета над нашият читател и активен форумец heros, кмета Казанджиев заяви за „Ловеч днес“, че ще направи незабавна проверка за състоянието на УАЗ-ката, която по думите на д-р Ивайло Станков е била повредена и веднага ще задейства службите. Градоначалника каза още, че ако се наложи, ще бъде намерен друг автомобил и ще бъде изпратен в „Червен бряг“.

Според Казанджиев, кучетата не могат да се махнат, защото законът е такъв. Той припомни, че функциите на общината се свеждат до прибиране на кучетата, обезпаразитяването им, кастрират се и се връщат обратно.

Единственият начин да се махне куче е, ако се докаже, че то е злобно или ако кучетата са около училища и детски градини, обясни кмета.  Ако кучето е маркирано, това значи, че то е обработено от службата и е върнато обратно на мястото, от където е прибрано, както гласи закона.

Моето мнение е, че за да се реши въпроса с кучетата, трябва да има промяна в законодателството и общо решение на цялата държава. Каквото и да правим, една община, сама, не може да се справи с проблема с бездомните кучета, каза Минчо Казанджиев.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d1%82%d1%80%d1%8f%d0%b1%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b5/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  „Той припомни, че функциите на общината се свеждат до прибиране на кучетата, обезпаразитяването им, кастрират се и се връщат обратно.“

  МинЧо, они са сакали да апат heros, не са сакали да го йебат.

  „Единственият начин да се махне куче е, ако се докаже, че то е злобно или ако кучетата са около училища и детски градини, обясни кмета.“

  Ми тъй де, това, че те напада глутница кастрати какво доказателство е? Те просто му са искали да му се порадват нестандартно на колегата. По стар индиански обичай да станат кръвни братя, дет се казва.

  „Каквото и да правим, една община, сама, не може да се справи с проблема с бездомните кучета, каза Минчо Казанджиев.“

  Ама поне може да опита, не само да се оправдава…

 2. heros каза:

  Явно Община Ловеч няма намерение да прави приют и не го предвижда за 2013г. Сигурно 2-3 милиона трябват – затова. Как Община Троян може да има лицензиран приют, а Община Ловеч да няма? Защо не отиде зам.Кмет Петков до Троян и да почерпи челен опит вместо да ми разхождат нашите кучета до там и да ги връщат? За това пари имаме явно. А кучетата в квартал „Червен бряг“, кмет Казанджиев се разхождат на метри от у-ще „Т.Кирков“ и детската градина..

 3. Да ги събере кученцата и с някой Общинския съвет да ги закарат на Деветашка пещера-за охрана на табелките,а може и на Сливек.

 4. fee-faw-fum каза:

  Преди петнадесет-двадесет години нямаше кучета по улиците. Щом се появеше безпризорен, а и не само, пес, то веднага се превръщаше в хот-дог в някой колбасарски цех наоколо.

 5. Боко Тиквата каза:

  Такова „кастрирано“ и маркирано куче съм го забелязал, че дава по 2 поколения кученца на година – живее до блоковете до хотел Лиани. Истината е, че едно куче се прибира, слага му се етикет на ухото, който струва стотинки, пишат се документи за скъпо струващи процедури и операции, от което някой прибира значителни суми, така че за този някой съществуването на „нерешимия“ проблем с бездомните кучета е доста доходен бизнес. Относно законите ни: 90% са античовешки, неприложими, неработещи и нелогични, от които полза извличат определни лица и интереси. Решението е просто, но може да се постигне и по доста болезнен начин – като се обяват всички закони за недейстителни, ако са насочени срещу интересите на обществото (мнозинството от хората)…. Не може да продължаваме да се мъчим с един модел на обществен ред, който повече от 20 години доказа своята неефективност, и за който всички са наясно, че не е работещ.

 6. RUMQNA каза:

  Наред с кучетата /без да ги омаловажавам като напаст/аз – като гражданин на града не искам всяка вечер и сутрин да виждам некролози около мен по дърветата – това го няма никъде и за това има Общинска заповед – то ,че ни е със затихващи функции/умрял/ града – затихнал е,но нека поне да не приличат улиците му на алеи на гробищен парк.Моля кмете – само се разпоредете – не е толкова сложно!

 7. heros каза:

  Г-н Минчо К, кмете Наш! Имате ли намерение да вземете мерки в квартал „Червен бряг“ по моя сигнал или само ще обещавате и после иху-иху и пак тихУ? Днес кучетата бяха на улицата до Общинския център за работа с деца, на метри от училище „Тодор Кирков“ и в непосредствена близост до децата, които излизаха от училището в междучасие! Как мислите? Дали пък си стояха кротко и си играеха или лаеха злобно срещу децата? Да ви кажа ли отговора или сам ще се сетите що аджеба означава агресивни кучета?? Пак ли колите ви са в ремонт или нещо друго не ви е на таман!

%d блогъра харесват това: