мар. 05 2014

Кмета Казанджиев изпълни обещанието си за промени на маркировката по ул.“Д. Пъшков“

Прочетено2560пъти

markirovkapashkov503145Павлин Иванов

От вчера, по улица „Димитър Пъшков“ вече се паркира само от дясно по посока на движението. Забранителните знаци за спиране и паркиране вече са демонтирани, а на тяхното място са сложени знаци разрешаващи престоя на автомобили.

Новост е забранителен знак, поставен от дясно, непосредствено преди ветеринарната аптека, който гарантира достатъчно място за престрояване на автомобилите преди натовареното кръстовище.

Единственият знак, който не е променен е спорният забранителен знак, намиращ се от ляво по посока на движението в средата на последният участък на платното, преди светофарите. Надявам се, скоро да има корекция и по отношение на него.

markirovkapashkov503142Освен промените във вертикалната маркировка, предстоят промени и в хоризонталната. По думите на експерти, това ще се случи когато атмосферните условия позволят това. Причината са специфичните изисквания, при които може да бъде положена боята.

Проверка по „Д. Пъшков“ в следобедните часове днес показа, че въпреки разрешителни знаци, никой все още не се осмелява да паркира в дясната предназначена за целта зона. Причината навярно е липсата на официална информация от страна на община Ловеч, която надявам се утре ще бъде оповестена чрез ловешките медии.

markirovkapashkov503144Очевидно, това е първа стъпка към въвеждане на по-нормален транспортен ред, с оглед на разума и безопасността на движение, а общината заслужава адмирации за началото на осмислянето на транспортната схема в града.

От името на „Ловеч днес“ благодаря на гражданите за подадените сигнали, а също така и на кмета Казанджиев и ресорните служители от неговата администрация, които взеха предвид исканията на ловчалии и предприеха реални действия.

Сигнали и мнения по отношения на поставени неправилно пътни знаци, маркировка, преместваеми съоръжения по улиците на Ловеч можете да подавате на редакционният имейл: office@lovechtoday.eu

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b8%d0%b7%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%89%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be/

Коментари

  1. vladilovech каза:

    Ма началник защо не проучи въпроса ми как на googleEarth знак No 62 го нямаше а на твоята снимка го имаше? Все ще пропуснеш нещо. Разконспирирай поне тази работа де. То иначе другите няма как да ги направиш особено за храма на сатаната щото…

  2. Анонимен каза:

    Проблемите се решават, но прекалено тромаво.Има чиновници, има комисии, които не си вършат добре работата. За поставянето на два светофара трябваше да минат цели мандати. И по тази улица, не е ли било по-добре да се обмисли, да се огледа от всички страни, а не няколко пъти да се променят знаците.Явно е, че това, което публикувате тук се чете и се взема под внимание.Добре е да снимате и покажете и друга ситуация на тази улица. Преди един месец най-после беше поставен знак за автобусната спирка, според който на 60 метра от него не може да се паркира. До сега знакът е само за декорация, паркира се безразборно, дори и по тротоара. Дано е истина, че предстои да се направи и хоризонтална маркировка, но и тя трябва да се обмисли добре, да се осигури безопасно преминаване и на пешеходци на пресечките. Несъмнено кметът би искал всичко да е наред в града, но бездушните чиновници и изпълнители под него опорочват всичко.Това вероятно е големия проблем на цялата държава.

%d блогъра харесват това: