ян. 21 2013

Кирил Гумнеров коментира инцидента с Доган в профила си във Фейсбук

Прочетено2633пъти

gumnerov2101131Ето какво пише избраният от листата на АТАКА, днес независим, народният представител Кирил Гумнеров по повод инцидента с Ахмед Доган на конференцията на ДПС в НДК:

„Уважаеми приятели,
случаят с псевдо-атентата срещу Доган става все по неясен. И колкото повече факти излизат, толкова по-нелогично изглежда всичко.
На базата на случилото се и на това, което знам от слуховете в НС, аз имам една съвсем различна теория, един съвсем различен анализ на ситуацията, който се потвърждава почти на 100% от фактите, но заради различни интереси, никога няма да бъде признат от политиците.

Почти седмица преди конференцията на ДПС тръгнаха първите слухове, че Доган ще сдава властта. Причините за това са няколко:
– пренасочената подкрепа от Анкара към структурата на Касим Дал и Корман Исмаилов
– противоборството между етнически турци и българи в ДПС, което се ожесточи през последната една година. Публична тайна е, че етническите турци недолюбват поставените на високи постове в движението българи и обвиняваха за това предимно Доган
– все по-очертаващата се възможност за сериозен отлив на гласове от ДПС към конкурентната й структура
– наложилото се мнение през последните 6-7 години, че Доган по-скоро тежи на движението и го дърпа назад.

Изненадващо в петъка преди конференцията плъзна слух, че Доган е върнал назад и се е разколебал в решението си да напусне поста. Това изправи на нокти доста хора, които гравитират около движението.
Ето защо аз не изключвам версията, при която Доган е излязъл на трибуната с намерението да не напуска поста. И хората от другия лагер, разбирайки, че той чете не доклада, който ги устройва и на чиято база той ще подаде оставка, изпращат предварително подготвения „атентатор“, чиято цел е да сплаши Сокол и да му припомни какво го чака ако не напусне.
И схемата сработва. Доган напуска сцената и оставката му се обявява ЗАДОЧНО, не от него а от Филиз Хюсменова, ако не се лъжа.
От една страна той е отстранен, от друга срещу зависимия и вече криминално проявен атентатор не могат да се повдигнат сериозни обвинения – пистолет без пълнител, липса на пряка заплаха за живота на жертвата и тн…
А от трета страна, подмяната на лидерът на ДПС става без вътрешна война…Спомнете си как изглеждаше Живков на конгреса, когато го свалиха. Той беше точно толкова изумен от ставащото, колкото и Доган от атентатора.
Защото нито Живков очакваше, че ще го махнат от всички постове, нито пък Доган очакваше случващото се. Иначе защо не излезе сам да подаде оставката си?
Не знам дали това е теория на конспирацията, но тази версия обяснява много неща. Обяснява как този младеж е проникнал на конгреса, как той е минал през охраната, обяснява поведението на охраната и случилото се по-сетне. Дали съм прав, не знам. Преценете сами. Но определено версията ми е много по-логична от всичко изнесено до този момент.
Кирил Гумнеров“

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%b3%d1%83%d0%bc%d0%bd%d0%b5%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d1%86%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d1%81/

Коментари

  1. Боко Тиквата каза:

    Бла бла бла, на кой ли му трябва мнението на хора, които си купуват депутатските места,ламтят за безплатни скъпи телефони, със назадничево мислене („Да отпадне забраната за пушенето по заведенията“), основават малоумни партии от типа „Не на Европейския Съюз“ …. има ли смисъл да продължавам???

%d блогъра харесват това: