marinova801141Народният представител Корнелия Маринова: Поискахме пълен одит на МБАЛ Ловеч

 Павлин Иванов

Притеснена съм от това, което ще трябва да кажа, но трябва да го кажа, заяви народният представител Корнелия Маринова във връзка с проведената вчера среща в Министерството на здравеопазването за състоянието на болницата в Ловеч.

С д-р Бояджиева бяхме посрещнахме и работихме не само с министър Москов, а и с неговите двама зам. министри – д-р Ваньо Шарков и д-р Персенски, както и Главният секретар на МЗ проф. Кенаров.

Целият екип на министър Москов отдели време, енергия и воля за решаването на проблема.

Какво обаче бе казано, бе казано публично, пред всички нас, включително пред д-р Минкова и пред кмета Минчо Казанджиев. Нещо, което ни накара да потръпнем в един момент, каза Корнелия Маринова.

На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:

„Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.

Това беше казано и в присъствието на кмета на община Ловеч, подчерта народният представител.

Ние уважаваме вашият труд (бел.р. – на медиите), четем написаното – „Болницата без газ. Кмета връща топлото!“, е не само далеч от истината, а в обратна посока, категорично заяви Корнелия Маринова.

За мен това е скандално, в навечерието на Коледа да се изкаже подобна мисъл”, заяви народният представител и допълни, че реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило.

По думите й на срещата са обсъждани още и какви мерки трябва да се вземат за оздравяване на болницата, какви дейности трябва да бъдат предвидени, как да се състави оздравителен план и как да бъдат актуализирани договорите, така че търговското дружество да е на печалба.

Говорихме как държавата ще продължава да инвестира за капиталови разходи, каза Маринова. В предишното ни управление бяха инвестирани над 250 000 лева, в предишното правителство (бел.р. – кабинета Орешарски) бяха отпуснати 90 0000 лв. за детското отделение, но не бяха достатъчни. Предстои още един транш от 34 000 лв от страна на държавата за довършителните работи в детското отделение. Тоест държавата има своите сериозни ангажименти.

Ние искаме да знаем и заявихме това – защо състоянието на болницата е такова, какви са причините за това, има ли виновни, и поискахме пълен одит”, заяви категорично народният представител и подчерта задоволството си от отношението на държавата като принципал и готовността й да реагира в подобни ситуации.

 

Стоим на позицията, че всеки трябва да носи своите отговорности и ако има виновни, те трябва да бъдат посочени и да понесат отговорността си.

75 коментара

  1. господине Иванов с този молиф
    толкос остар и насочен кат пищоф
    стреляте по запетайки по терета
    по кавички гръмвате по цели срички
    пълен член негръмнат няма
    а пък краткият уви
    тъй оплашено са скри
    азбуката мила родна
    с толкос трудни правила
    някога ше ли докосне
    вашта пишушта глава
    но на воля си пишете
    и си гръмкайте за кеф
    само моля не мишете
    писанито сас кинеф

  2. Ще си позволя да цитирам министър Москов в една друга медия от днес по повод болницата в Стара Загора:

    “Подобен случай имахме в края на декември и в болницата в Ловеч, но там се стигна до прекъсване на газоподаването заради кмета на града, който е от друга политическа партия.”

    е ако това не е политическа атака срещу кмета на града, не знам какво е. И мисля че след тези думи на министъра няма какво повече да се коментира по темата. Ясно е, че той заедно с Корнелия водят явна война срещу всеки, който не е от тяхната партия.

    1. Павел Ненов, кух като цинкова кофа. По дяволите, забрави ли, че е забранено е да цитираш министър Москов. Кмета на часа ще декларира под клетва, че лъжеш и ще те обвини, че си правиш предизборен PR с лъжи. И това не е всичко, което получаваш! В присъствието на Тихолофф ще ти пуснат газа, а ти с две 10 литрови цинкови кофи по 25 часа в денонощието ще го доставяш в болницата. И запомни едно: политическа атака срещу кмет-герой не прави, за твое добро е.

    2. Павел Ненов, знаеш ли от коя партия са Корнелия Маринова и Петър Москов?

    3. Да,знаем.Не са от една и съща.И тъкмо за това министърът-реформатор, може би, стана неудобен заради многократните си изказвания,че нито една от успешно водените към фалити болници с държавно участие в капитала няма да фалира докато той е министър.Няма да е невероятно,ако се окаже,че скандалът с отоплението на Ловешката болница е прицелен към вкарване и на министър Москов в лабиринта от реплики и дуплики,в „гората” от противоречащи си „цитати”от уж изказвания на един или друг политик или ръководител на търговско дружество.Политиката”Разделяй,за да владееш!”не е от днес.

    4. ДА, точно така, КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА И ПЕТЪР МОСКОВ НЕ СА ОТ ЕДНА И СЪЩА ПАРТИЯ. Кметските тролове така се оплетоха в лъжи и опити за замазване, че в един момент му изпуснаха края.
      Кой казва истината и кой лъже? Ами всеки може да си направи извода. Дали когато се публикува в медиите с името си, поема се отговорност за написаното, или когато се публикува анонимно в разни безпризорни сайтчета. Да, безпризорен сайт, с един единствен телефон

  3. ***
    Бяло, зелено, червено.
    Срахме на всичко това.
    Ползата е очевидна – да ви оставим без страна!

    ***
    Диван, локум, пилаф и наргилета.
    Порционът се раздава от Доган.
    Седим и слушаме маанета дори от синия екран.

    П.С. да не бъда заподозрян в партийна ангажираност :-))))

  4. “…реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило”
    Оу! Тя била и психолог, истински agent-profiler!

    Гласувайте
    Единодушно да
    Разрушим
    България!

Comments are closed.