marinova801141Народният представител Корнелия Маринова: Поискахме пълен одит на МБАЛ Ловеч

 Павлин Иванов

Притеснена съм от това, което ще трябва да кажа, но трябва да го кажа, заяви народният представител Корнелия Маринова във връзка с проведената вчера среща в Министерството на здравеопазването за състоянието на болницата в Ловеч.

С д-р Бояджиева бяхме посрещнахме и работихме не само с министър Москов, а и с неговите двама зам. министри – д-р Ваньо Шарков и д-р Персенски, както и Главният секретар на МЗ проф. Кенаров.

Целият екип на министър Москов отдели време, енергия и воля за решаването на проблема.

Какво обаче бе казано, бе казано публично, пред всички нас, включително пред д-р Минкова и пред кмета Минчо Казанджиев. Нещо, което ни накара да потръпнем в един момент, каза Корнелия Маринова.

На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:

„Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.

Това беше казано и в присъствието на кмета на община Ловеч, подчерта народният представител.

Ние уважаваме вашият труд (бел.р. – на медиите), четем написаното – „Болницата без газ. Кмета връща топлото!“, е не само далеч от истината, а в обратна посока, категорично заяви Корнелия Маринова.

За мен това е скандално, в навечерието на Коледа да се изкаже подобна мисъл”, заяви народният представител и допълни, че реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило.

По думите й на срещата са обсъждани още и какви мерки трябва да се вземат за оздравяване на болницата, какви дейности трябва да бъдат предвидени, как да се състави оздравителен план и как да бъдат актуализирани договорите, така че търговското дружество да е на печалба.

Говорихме как държавата ще продължава да инвестира за капиталови разходи, каза Маринова. В предишното ни управление бяха инвестирани над 250 000 лева, в предишното правителство (бел.р. – кабинета Орешарски) бяха отпуснати 90 0000 лв. за детското отделение, но не бяха достатъчни. Предстои още един транш от 34 000 лв от страна на държавата за довършителните работи в детското отделение. Тоест държавата има своите сериозни ангажименти.

Ние искаме да знаем и заявихме това – защо състоянието на болницата е такова, какви са причините за това, има ли виновни, и поискахме пълен одит”, заяви категорично народният представител и подчерта задоволството си от отношението на държавата като принципал и готовността й да реагира в подобни ситуации.

 

Стоим на позицията, че всеки трябва да носи своите отговорности и ако има виновни, те трябва да бъдат посочени и да понесат отговорността си.

75 коментара

  1. Не мога да разбера едно нещо! Защо вие многоуважаеми съграждани мислите че многуважаемата Корнелия Маринова имногообичаният Минчо казанджиев ще се погрижат за града ни и ще ще решщат проблемите му. Ами те и двамата на са ловчалий. Тук ми идва на място турската поговорка “Боли го Ходжата х-я, че на Асан кучето не гонело зайци” Защо се нервите не разбирам! Някои анонимници ме упрекват, че веднъж пиша ние ги избрахме – веднъж Вие ги избрахте! Тях и двамата не съм ги избирал, но сега са фактор в обществото но Ловеч и от техните решения зависят много неща. Подкрепяйте ги и ще “бъдете щастливи”

  2. Това за кмета е твърдение на Корнелия, не на министъра. Моля Ловечтудей като уважаваща себе си медия да интервюира министър Москов относно това изказване и да публикува тук интервюто, за да спрат тези никому ненужни, изпълнение със злоба коментари.

  3. Анонимен 08.01.2015 на 18:53 , колкото разследваха убиеца на ягуара Алонсо, толкова и в болницата ще намерят нещо. Цяла България гледа сейра на кмета, зетя и сие, и нищо. Трябва да се реже много надълбоко, но няма кой. Това е.

  4. Няма ли кой да разследва какво става в тази болница. Всички знаем колко се краде и как се точи. Защо всички си натискат парцалите и не казват истината. Болницата се ръководи лошо, точат се пари през “наши” фирми, лъже се по пътеките, с храненето, с прането и с какво ли не. Това е истината.
    Ако има кой да разнищи всички злоупотреби, ще лъснат гащите на много хора в този град. Проблема е, че на никой не му стиска да изкара кирливите ризи, защото ще се сблъска със здрави и крадливи лобита, Освен това, всички са се навързали по веригата като свински черва и нямат интерес да сложат ред, защото кранчето спира.
    Това е проблема

  5. Няма да повтарям! За партията и за кмета нищо лошо! Който не му харесва как управляваме Ловеч, да се изнася. Ай сиктир.

  6. Начи, единственият важен въпрос е:
    Казал ли е Минчо „Като не могат да плащат – спрете газа!“. Ако го е казал, скандалът е голям и кмета ще си отиде по-бързо от очакваното. Ако казаното от Москов е лъжа, ще имаме осъден за клевета министър. Да изчакваме и да видим, а?

    1. Баръмова, пак ли като преди в работно време пишеш глупости от компа на областната ад-я или си сколасала да изприпкаш до офсето на кокиче и групово пушите и пишете тъпотиите под диктовка на корнелия маринова. Гледам си се барнала с грим и миришеш на сапун – ами спелчекирай тоя правопис – излагаш областната с твоята неграмотност

    2. Ивчоооо, много си далеко от истината братче, а това говори, че си ниска топка, неподготвена за отговорността, която имаш при това. Вашите партийни боричкания, не разбра ли, че касаят само вас си – упражняващите се в политика индивиди?
      Аз живея тук и искам градът ми да не бъде управляван от крадци, далавераджии и лизачи. Не ми дреме кой управлява, за разлика от теб. Само управляващите, без значение кои са, искам да знаят, че ако не работят в наш интерес, ще берат ядове. Разбираш ли го това?
      Има два типа хора в управлението. Такива, които не си вършат работата и трябва да бъдат изритвани всеки път когато се самозабравят и такива, които си вършат работата и трябва да бъдат стимулирани.
      Партийците това не го разбирате, знам. Точно за това изглеждате толкова неадекватни и смешни. Мислите си, че света се върти около вас. Това време обаче свърши, приятелю.

  7. Леле, как Корнелия влезе в капана. Май Нанков й помага.

  8. Баръмова, лягай си вече, заработи надника.

  9. Ако това са управляващите сега на Ловеч – жална ни майна и занапред. И Областната, и Корнелия Маринова демонстрират простащина. Кой къде ходил, какво казал, чул-недочул. Ниско ниво.

    1. Жална им майна на болните в болницата! Десет дни на студено по заповед на кмета Казанджиев!

  10. Казанджиев никога не би казал това,не защото е свестен,а защото е хитър.Корнелия си измисля клюки и интриги,тя само това може.Именно така разсипа и попия ловешката организация на ГЕРБ.Най големия подарък,който може да си пожелае БСП за Нова година е отново да я кандидатират за кмет.Така няма да има нужда от агитация против – просто я оставяш да се развихри.Вида и изпълненията и,поръчковите статии тук в нейна възхвала в стил Софинформбюро са достатъчни да отвратят всеки мислещ човек.Днес пуснала газта на болницата,утре спряла глобалното затопляне.

    1. Значи Москов е излъгал? Ами Минчо да го съди! Така се установява истината. Ако няма дело, значи е вярно казаното.
      А за Маринова, какво да ти кажа, последните три избори, и в Ловеч и в общината и в област, ги спечели. Какъв подарък е осъдения за алкохол Горов да ти е депутат, ей никаква идея си нямам!
      А газта е пусната, както пише, след обаждане на министъра до шефа на газта, Така пише. Не съм бил там, не знам.
      Минчо как щеше да я пусне за 3 дни, ей богу, не знам! 🙂

  11. Никой ли не разбира или това вече е нормалното мислене на ловчалията.Вече сме в предизборен период и Минчо искаше да изпъкне с умели действия,но Корнелия го изпревари.Това са нормално гадни машинации на политическата измет.

  12. Другарката Корнелия е крайно време да си подаде оставката заради разпространение на клюки и нищо направено за града откакто е депутат.

    1. Като гледам, тя поне е направила нещо – има топло и газ в болницата. Не мога да се сетя къде е другаря Горов в цялата работа. Оня от ДПС, депутата ни де, къде е и той? Оня от АБВ къде е ?
      Губят ми се много депутати. Ако чакам на другаря ти Горов, болницата на дърва щеше да е преминала вече 🙂

    2. За тея другите депутати дори не мисля да споря с някого какво са направили или не са. Тук си прав. Споря за долната публикация на Корнелия и за коментарите насаждащи умраза. А дали топлото е заслуга на Корнелия или на кмета ще се разбере.

    3. Понеже четенето не ти е силна страна, както се вижда, ще ти цитирам какво пише в новината:
      “На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:

      „Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.”

      Не виждам тук никаква Корнелия или Морнелия. Министър Москов е казал какво му е отговорил шефа на Овергаз! Кое не ти е ясно? Чети, иначе няма за какво да спорим.
      Ако Москов лъже е друг въпрос, но аз лично, не вярвам да е излъгал.

    4. По твърдение на Корнелия, много достоверно, няма що.

  13. Е това не може да е вярно! Трябва да си пълен тъпак за да кажеш нещо такова. Кмета е селски тарикат, но не е тъпак,

  14. Защо не казвате цялата истина??В болницата е трагедия!!Защо не казвате че радиаторите са спукани от студа или не ви изнася да сте чесни.Проверете.

  15. Отдавна следя сайта и се питам: Няма ли полиция, съд, прокуратура, които да разследват всички схеми на кмета ви. Ако заглавието е истина, в нормалните държави, този човек няма да замръкне на поста си.
    Съжелявам, че ловчанлии сме заспали страхливци

  16. Къде е оня мишок доктора Нешев. Не беше ли и той в борда на болницата? Минчо само кардиото го интересува в момента, не ли? Шоу ми дъ мъни му е майката!

  17. Минчо го били к..ра за ловеч

  18. Корнелиьо, теб не те ли боли за Ловеч?!

  19. Минчооо, не те ли боли за тоя град бе!!!

  20. За съжаление досега не се сещам за един, понесъл наказателна отговорност било то за длъжностно присвояване или както е в случая за некомпетентността и безинициативността на предишния директор, който е един мишок без история. Но с одит няма как да хванеш роднинските с банки, фирми на които е плащано приоритетно и т.н. А човекът, който е движил и движи тези неща още е там. И всички в сферата знаят КОЯ е 🙂

    1. За съжаление досега аз пък не се сещам за едно направено добро нещо за града от корнелия маринова – откакто изпълзя на политическата сцена – само сакатлъци и гафове.

    2. И много злоба и интриги.

    3. Работното ви време свърши, аре сега, малко почивка 🙂

    4. Павел Ненов, виждаме нещата не според това, какви са те, а според това, какви сме. Е, ти си един платен, много злобен интригант. Най-добре сам да се усетиш, че си за смях с драсканиците си тук.

    5. Нямам никакви пристрастия към Корнелия Маринова. Тя има не по-малка вина от Минчо, защото болницата е АД – участие има общината (Минчо чрез представител в Борда – преди беше Пепко Нешев, а сега не знам кой е), а най-голям дял има Министерство на здравеопазването (също си има представител в борда на директорите, който е посещавал болницата може би веднъж, но заплата получава всеки месец). Но понеже това да се занимаеш с проблемите на една останала без кадри болница не е като да раздаваш чорба на Никулден или да посетиш състезание в Езиковата като бивша даскалица, всичко е оставено в ръцете на един нереализиран лекар (Тихомир Бенев) и главната счетоводителка (Валя Райкова). Единият прост и неинициативен, другият още по-прост, но самоинициативен – само сметките на банката са местени от банка в банка точно толкова пъти, колкото и банкерът Райков, що останало за плащанията на фирмите доставчици. За съжаление некадърността и простотията още не са криминализирани. Но да оставиш държавна болница да стигне под дъното и да се сетиш за това нещо чак когато пациенти и персонал вземат да хълцат от студ – това е цинизъм. На всяко прасе му идва Коледата – нито Минчо, нито Корнелия знаят кога и къде ще им се спука апандиситът или ще им се запуши черво от преяждане, каквито са тлъстаци и двамата. Невинаги имаш време да запалиш джапанките до София. Но това не е решение. Мишоците винаги се изнизват, но си остават мишоци. Комплексирани при това 🙂

Comments are closed.