marinova801141Народният представител Корнелия Маринова: Поискахме пълен одит на МБАЛ Ловеч

 Павлин Иванов

Притеснена съм от това, което ще трябва да кажа, но трябва да го кажа, заяви народният представител Корнелия Маринова във връзка с проведената вчера среща в Министерството на здравеопазването за състоянието на болницата в Ловеч.

С д-р Бояджиева бяхме посрещнахме и работихме не само с министър Москов, а и с неговите двама зам. министри – д-р Ваньо Шарков и д-р Персенски, както и Главният секретар на МЗ проф. Кенаров.

Целият екип на министър Москов отдели време, енергия и воля за решаването на проблема.

Какво обаче бе казано, бе казано публично, пред всички нас, включително пред д-р Минкова и пред кмета Минчо Казанджиев. Нещо, което ни накара да потръпнем в един момент, каза Корнелия Маринова.

На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:

„Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.

Това беше казано и в присъствието на кмета на община Ловеч, подчерта народният представител.

Ние уважаваме вашият труд (бел.р. – на медиите), четем написаното – „Болницата без газ. Кмета връща топлото!“, е не само далеч от истината, а в обратна посока, категорично заяви Корнелия Маринова.

За мен това е скандално, в навечерието на Коледа да се изкаже подобна мисъл”, заяви народният представител и допълни, че реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило.

По думите й на срещата са обсъждани още и какви мерки трябва да се вземат за оздравяване на болницата, какви дейности трябва да бъдат предвидени, как да се състави оздравителен план и как да бъдат актуализирани договорите, така че търговското дружество да е на печалба.

Говорихме как държавата ще продължава да инвестира за капиталови разходи, каза Маринова. В предишното ни управление бяха инвестирани над 250 000 лева, в предишното правителство (бел.р. – кабинета Орешарски) бяха отпуснати 90 0000 лв. за детското отделение, но не бяха достатъчни. Предстои още един транш от 34 000 лв от страна на държавата за довършителните работи в детското отделение. Тоест държавата има своите сериозни ангажименти.

Ние искаме да знаем и заявихме това – защо състоянието на болницата е такова, какви са причините за това, има ли виновни, и поискахме пълен одит”, заяви категорично народният представител и подчерта задоволството си от отношението на държавата като принципал и готовността й да реагира в подобни ситуации.

 

Стоим на позицията, че всеки трябва да носи своите отговорности и ако има виновни, те трябва да бъдат посочени и да понесат отговорността си.

75 коментара

  1. Смешно, по-смешно, най-смешно,lovechtoday.eu

    Когато поискам да видя, да прочета и да се опитам да разбера ЧИСТАТА ИСТИНА, ЦЯЛАТА ИСТИНА, ГОЛАТА ИСТИНА прибягвам до този сайт. Тук тандемът Иванов-Заверджиев обикновено надминават и най-добрите очаквания, както и себе си с всеки нов ИСТИНЕН материал. От истинен по-истинен, та чак до най-истинен. Двамата са последната инстанция по всеки въпрос в галактиката, а Данчо много често пуска постовете си по 2 пъти, защото може би вярва,че всяко нещо, което се повтаря често рано или късно става истина. И вечното обяснение за този така Истински тандем е, че те пишели със собствените си имена – това трябва да ги издигне пред очите на анонимните “юзъри” – един вид: “Щом АЗ го казвам, значи е истина!” Никой не се занимава с тях, защото камилите си вървят, кучетата си лаят.

    Данчо, ако попрочетеш в свободното си време всички договори за доставка на газ в страната ще се убедиш, че тази планета е най-гадното място за живот, но ние, за съжаление, друго нямаме. Същото е и с тока, и с водата, и с космическата енергия. Може също така да ти щукне идеята да почнеш и доставчиците на газ, вода, ток, слънчева енергия и т.н. покрай кмета и председателят Тихолов. Мисълта ми е, че има бол място за медиация по тая тема, та да се развихриш в защита на човешките права. Ако не за медиация има поле за медитация, може да ти се отрази добре.

    Оставам с впечатлението, че от г-жа Корнелия зависи въртенето на Земята и редовната доставка на слънчева светлина за всички земляни. Благодаря лично за което! Ако може същата вездесъща госпожа да помогне да се пооправят и някои по-дребни и незначителни проблеми ще е още по-добре, но засега няма такива наченки. Сигурно е прекалено заета с обслужването на световната кафеварка.

    И поглед в миналото: Въпреки, че докато госпожа директорката заемаше поста на Председател на междугалактическия съвет на идиотстващите пътепоказатели също имаше за какво да се говори тук в сайта цареше пълна тишина. Може би, за да не се пречи на важните вселенски занимания на госпожата, която странстваше със служебната кола по важни планетарни въпроси. ама нея никой не я пита къде ходи и какво прави и с кои пари го прави.

    Толкоз!

    1. Author

      Прав сте г-н Тихолов! Вие си делкайте по роднински, а ние тук в сайта ще си чешем езиците само. Прав сте да ни се смеете. В Ловеч след вас само един смях ни остана. Горчив при това! Но това си заслужаваме, не мога да го оспоря.

      Хубава вечер и поздрави в къщи!

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  2. Този договор не сме го сключили ние….

  3. рлпувунозуенознтфшнмвэинв

  4. Author

    Кво стана 09.01.2015 на 10:32 (UTC 2) Връзка към този коментар

    Иванов, ти малоумен ли си? Какви пресконференции, какви пет лева, представители на въпросните медии са потърсили мнението по въпросния случай от кмет и директор .Само от пресконференции ли трябва да се получава инфо, ти за разследваща журналистика чувал ли си?!? Осрахте се тотално този път с Корнела и лъжите.””

    Последно по темата, г-н Ненов или както и да ти е името. Аз под моят материал съм си сложил името и нося отговорност за думите си. На сайта ми, на достатъчно лесни за намиране места има данни за мен.
    Сега ти ми казваш, че не ми вярваш, а вярваш на анонимно написана “новина”, която е публикувана в “анонимен” сайт, с неясна собственост, управление и поне едно име на работещ в него?

    Не мога да преборя твоите аргументи! Признавам си! Логика и разума, НЕ могат да се борят с останалото! Няма измислен начин как или поне аз не го знам.

    Последна молба, искам да наградя с голяма парична сума въпросният разследващ журналист за добре свършената от него работа. Казвам го публично, черно на бяло. Кажи ми само името му, за да знам на кого да изпратя наградата. Моля!

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    1. Кво стана 09.01.2015 на 10:32 (UTC 2) това не е мой пост – че пиша някога много остро е факт, но не използвам думи като тези в този пост.

      Въпросът ми към теб беше, защо не попита и другите участници в случая, а публикува само мнението на Корнелия. Имаше предостатъчно време да се свържеш със всеки един от участниците.
      На кого са другите сайтове и кой пише в тях не ме интересува. Важното в случая е, че там са потърсили и другите участници в разигралата се интрига за коментар, а ти не го направи. Това е моята критика към теб.

    2. Ненов, ти тъп ли си или си идиот? Въпросът не е дали кмета го е казал, а какво е казал министъра. На срещата при министъра са били кмет, областен управител, прокурист на болницата. Кмета казва, че министъра не е казвал такова нещо, остават още двама, освен министъра, които са били на срещата и знаят дали е истина или не. Владимир Илиев не е бил на тази среща, той да не е Ванга, че да знае какво е казал или не казал министъра. Що бе Ненов не критикуваш другите сайтове, че не са потърсили министър, областен управител, прокурист? Защото ако напишеш и една буква, с която да ги критикуваш ще ти изтрият критиката, за разлика от Иванов. И накрая те ревеш, че Иванов е написал истината.

  5. Чета коментарите и си мисля: „Враговете Ви не могат да Ви навредят така, както най-близките Ви.” Нямам разумно обяснение защо си го причинявате, но не това е важното. По важното е дали някой от Вас пишещите тук е видял , прочел договора за доставка на газ на болницата? Той е меко казано скандален. Имате ли представа, че болницата трябва да предплаща прогнозируеми количества газ и съответно глоби за неизползваното количество? Разбирате ли, какво означава това? Защо не се оповести публично договора, да се запознае ловешката общественост с него и тогава всеки сам да си състави мнение, как и защо са натрупани тези задължения. Така ще стане ясно кой е виновен!

    Да ама Не!

    Никой няма да Ви предостави договорите на болницата с доставчиците й за да не стане ясно, че болницата се води умишлено към фалит и не е случаен факта, че има ТРИ МИЛИОН ЛЕВА задължения.

    Кой има интерес да фалира нашата болница? Хората, които си плащаме здравните вноски и които няма къде на друго място да се лекуваме? Замислете се, кой има интерес обществената енергия по един или друг начин да се насочва в безсмислени скандални спорове, а не в реалното решаване на проблемите в общината?

    Ето защо Ловеч не е желано място от инвеститори, хората го напускат и не желаят да живеят тук. И за всичко това не виновен нито кмет, нито общински съветници, нито депутати и държава, виновни сме всички ние, които живеем тук и сме допуснати това да се случва.

  6. Чета коментарите и си мисля: „Враговете Ви не могат да Ви навредят така, както най-близките Ви.” Нямам разумно обяснение защо си го причинявате, но не това е важното. По важното е дали някой от Вас пишещите тук е видял , прочел договора за доставка на газ на болницата? Той е меко казано скандален. Имате ли представа, че болницата трябва да предплаща прогнозируеми количества газ и съответно глоби за неизползваното количество? Разбирате ли, какво означава това? Защо не се оповести публично договора, да се запознае ловешката общественост с него и тогава всеки сам да си състави мнение, как и защо са натрупани тези задължения. Така ще стане ясно кой е виновен!

    Да ама Не!

    Никой няма да Ви предостави договорите на болницата с доставчиците й, за да не стане ясно, че болницата се води умишлено към фалит и не е случаен факта, че има ТРИ МИЛИОН ЛЕВА задължения.

    Кой има интерес да фалира нашата болница? Хората, които си плащаме здравните вноски и които няма къде на друго място да се лекуваме? Замислете се, кой има интерес обществената енергия по един или друг начин да се насочва в безсмислени скандални спорове, а не в реалното решаване на проблемите в общината?

    Ето защо Ловеч не е желано място от инвеститори, хората го напускат и не желаят да живеят и работят тук. За всичко това не виновен нито кмет, нито общински съветници, нито депутати и държава, виновни сме всички ние, които живеем тук и сме допуснати това да ни се случва.

  7. И по стара българска рецепта проблемът се измести от почти фалиралата болница, което пряко касае хилядите хора, които по една или друга причина са останали в Ловеч и региона (има отделения, които са единствени за областта), към това кой лъже повече – Минчо или Корнелия. Всеки, който има поне една останала функционираща мозъчна гънка може да си направи равносметка и за двамата какво са направили за града. Единият е на ниво селски кмет, другият на ниво селска учителка. Проблемите в болницата са от години и никой не си е мръднал пръста, въпреки че и общината, и министерството имат по един член в борда на директорите, а самият директор е всяка седмица на килимчето в София. Но това са хора за които постът не означава и отговорност, а е само източник на една нелоша сума на месец. Явно и обществен натиск няма да има достатъчно. Всичко е навързано, тъй като за ловчалията е по-лесно да отиде до Плевен за всяко нещо – от доктор до мол и да мрънка, че в Ловеч нищо няма. Ами като няма кой да го ползва няма и да има. В болницата читавите специалисти с авторитет и добра медицинска грамотност се броят на пръсти и един по един се пенсионират. А и пак опираме до наследството на социалистическата мегаломания на угърчинските първенци на Ловеч преди 89-та – болница на 9 етажа, която в момента е празна. Но дори и някой да иска да направи по-малка и ефективна болница веднага ще стане като със стоматологията – по-добре мизерно, ама държавно, но сакън да не е някой да успее.

  8. Вярвайте на Госпожата!Тя винаги казва истината,уповавайки се на практиките на своята партия.Радетел е за спазване на всички закони и особено на Устава на Партията!Никога не е нарушавала Закона.А за нарушаване на Устава – Боже,упази!Няма такова нещо.Цитирам”Не е вярно,не е вярно,никой не ги е изключвал тези единадесет основатели на организацията в Ловеч!”(2013 г., София).Е, и как да са изключени,като няма Уставно решение на Изпълнителната комисия на Партията?!Да,но сега тези същите единадесет вече са изключени (уставно),защото много питат и искат да знаят,а и си позволяват да имат собствено мнение.
    Акции „пиар”ли?Няма такива неща. Само една фраза при почистването около Деветашка пещера в деня за почистването на България – ”Уф,къде се бави тая ПиАрка.Да идва да ме снима с чувалчето ,че да си се прибирам в Ловеч!”
    Ама такава фраза”ПИАР” ли е?Очевидно НЕ.Защото показва грешен начин на мислене. А когато не ти достига нещо,за да блеснеш сам на хоризонта,най-добрия ПИАР е черния.Нацапай другарчето.Внуши,че му липсва елементарна човещинка и със смразяваща и отвратително-садистична усмивка обрича точно по Коледните празници стари и болни хора в МБАЛ Ловеч на студ ,цитирам казаното в статията – ”Като не плащат спрете им газта!” ,и вече си се изкачил на мястото на Слънцето,вече си Кралицата-слънце!
    Но когато влагаш в устата на един кмет нещо,което той никога не би изрекъл,когато същия този кмет е инициирал предоставяне на хемодиализен апарат на същата тази болница,когато е бръкнал и в собствения си джоб (не в партийната субсидия),за да дари заедно с други дарители общо около 2700 лв.за Детското отделение на болницата,това вече е кощунствено!Не винаги целта (кметския стол на местните избори 2015 г.) може да оправдае средствата!

  9. Павлине,

    ето ти още един сайт. Не целя да рекламирам никой сайт, просто твоя вече стана смешен с твоите публикации.

    lovechmedia.com/novini/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE/%D0%BA%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%87-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%BB%D1%8A%D0%B6/

    Ти като толкова добър журналист защо не се обади на шефа на Овергаз или на кмета, ами ми пишеш тук някакви коментари, че всички статии извън твоя сайт са лъжи. Е аз пък ти казвам, че до сега не съм видял едно изказване на другарката Корнелия, в което да не е имало поне една лъжа и злоба насочени срещу кмета.

    1. Author

      Добро утро Ненов!
      Още вчера, в 14.40 часа е обявена пресконференция на кмета Казанджиев, която ще бъде отразена в цялост тук.
      Истината винаги излиза на яве и никой не може да я скрие. Така ще стане и днес, след по-малко от час.
      Каква е причината посочените и цитирани от теб два сайта, да изкривяват случилото се, надявам да разберем.
      Аз заставам винаги с името си под всяка публикация и нося отговорност за всяка написана дума. Това означава, че всеки, който се чувства засегнат от моя публикация, може по най-бързият начин да защити доброто си име в съда.
      От тази гледна точка ми е много интересно, КОЙ е написал посочените от теб публикации, които са меко казано НЕобективни. По-късно ще пусна пълен запис от вчерашната среща и всеки, непредубедено ще може да си направи сам за себе си изводи.
      За да бъда по-ясен, представител на “Ловеч онлайн” и “Ловеч медия” НЯМАШЕ, никой от тях не е задавал въпроси, не е получил отговори, не знае какво се е случило.
      Та се опитваш да ми внушиш другарю Ненов, че трябва да вярвам на спекулации, а не на очите и ушите си, нито пък на записа направен от мен на вчерашната пресконференция ли?
      Съжалявам, но не изповядвам твоите разбирания. Очевидно имаме различни, фундаментално при това, разбирания за това кое е честно и кое е лъжа и спекулация.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Иванов, ти малоумен ли си? Какви пресконференции, какви пет лева, представители на въпросните медии са потърсили мнението по въпросния случай от кмет и директор .Само от пресконференции ли трябва да се получава инфо, ти за разследваща журналистика чувал ли си?!? Осрахте се тотално този път с Корнела и лъжите.

    3. А ма дрисък, ти нормална ли си? Разследваща джурналистка била? Що не пита първо министъра дали го е казал, ами ми питаш кмета? И кво? Кмета ще ши са ухили и ша каже: ДА! Аз го казах! Кмета, детектор на лъжата лъже, та камо ли дрисня кът теб няма да излъже. И що пишеш тук при лъжците ма? Пиши истините си в истинските си медии и не ми казвай, кой лъже!!! Офцъа!

    4. Ти с многото акъл, би ли ни съобщил имената на въпросните журналисти? Защото никъде в т.н. въпросни медии не открих нито едно име. Да не се окаже накрая, че пи арите на кмета публикуват анонимно в тях.

    5. Кво стана 09.01.2015 на 10:32 (UTC 2),

      мисля че задаващ отговори 🙂

  10. Никога не съм говорил с министър Москов, никога не съм цитирал пред никого кмета на община Ловеч, никога Казанджиев не е произнасял пред мен думите „Като не могат да плащат – спрете газа“.

    Това заяви днес пред lovechonline.com изпълнителният директор на „Овергаз Север“ АД инж. Владимир Илиев. Той бе потърсен за коментар след изявлението на депутата Корнелия Маринова, че на срещата в здравното министерство министър Петър Москов е съобщил, че на поставен от него въпрос към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата, при положение че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът бил:„Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.
    Директорът на „Овергаз Север“ уточни, че единственият човек от министерството, с когото е разговарял по проблема за спряното газоподаване на болницата, е главният секретар проф. Пламен Кенаров и думи на кмета не са коментирани. По-скоро е обратното, заяви Владимир Илиев, кметът ме потърси, за да съобщи, че поема ангажимента общината да отпусне временен безлихвен заем на болничното заведение, за да бъде възможно най-бързо преодолян проблемът. Инж. Илиев разказа, че споразумение за разсрочване на задълженията на МБАЛ по договора за разпределение и снабдяване с природен газ с „Овергаз Север“ е сключено през август т. г. На 16 декември фирмата-доставчик е уведомила прокуриста д-р Донка Минкова за нарушаване на споразумението. Към тази дата освен разсрочените задължения са се формирали и нови текущи и това е причината за спиране на газа.
    Разсъждаващи по случая си задават няколко въпроса. Защо ръководството на болницата не е уведомило своевременно кмета и областния управител за предупредителното писмо от „Овергаз Север“? Защо междувременно плаща 25 хил. лв за алтернативното гориво? Ако прибавим към тези пари и платените 15 хил. лв за газ, простите сметки показват, че с тези 40 хил. лв изискуемите 52 хил. лв са щели да бъдат драстично намалени и дружествотонай-вероятно е нямало да спрегазоподаването.
    На тези въпроси Владимир Илиев не се нае да отговори. Посочи само, че се надява мениджмънтът на болницата да си е направил съответните изводи и подобни ситуации в бъдеще да няма.

    1. Author

      Бихте ли ми казали пред кого точно от “Ловеч онлайн” е заявено това, че лично аз не се сещам да познавам някого от този сайт?

      Единственият който от време на време качва снимки там е фотографа Цецко? Дали той се е обадил и взел интервю? Не мисля, а ти?

      Ясно е, че организирано и масирано искате да заблудите за истината всички читатели, но не се ли сещате, че има запис от всяка пресконференция или брифинг. Имаме го всички, които ходим.
      Ще се повторя: Истината винаги излиза на яве и нито кмет, нито президент, нито който и да е, може да я покрива вечно!

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Владимир Илиев : “кметът ме потърси, за да съобщи, че поема ангажимента общината да отпусне временен безлихвен заем на болничното заведение, за да бъде възможно най-бързо преодолян проблемът.”

      Кво стана? Този Илиев има ли изобщо акъл да говори такива глупости? Общината от кога стана банка и кмета почна да раздава временни безлихвени заеми? Кой решава едно търговско дружество дали да взема или не заеми? Кмета на общината ли? Кой му дава право на кмета поема ангажимента общината да отпусне временен безлихвен заем? Има ли решение на общински съвет за отпускане на временен безлихвен заем? НЯМА!
      Кмета за пореден път доказа, че общината няма общински съвет, че той решава еднолично и само той е закона и едноличен феодал на Ловеч.
      До кога Казанджиев ще превишава властта си и ще нарушава закона? До кога всички хора ще се страхуват от него и от неговата диктатура в Ловеч? В коя държава живеем и в кой век живеем? Има ли някой, който не се страхува да му поиска оставката?
      Няма! Няма и да има, защото ако някой се осмели да изрази различно мнение от това на кмета, бива прогонен от града.

  11. Кмета да се качва на плаващата сцена и да отплава по течението на май…та си! Как може да падне толкоз ниско този човек!

  12. Минчо трябва да си ходи веднага!!! Защото до края на мандата ще сътвори още много глупости!
    Сега ще чакам какво ще направят съветниците?

  13. На 08/01/2015 Кметът на Ловеч дал интервю пред една ловешка медия: Корнелия Маринова лъже!
    Минчо Казанджиев: „Думите на Корнелия Маринова са една лъжа. Ако тя реши, бихме могли да докажем или покажем истината в съда! Изборът е неин!“.
    „Истина е, че имах работни разговори с „Овергаз“ за преодоляване на кризата с отоплението на МБАЛ-Ловеч. Именно в тях постигнахме договорката за разсрочване на задълженията на болницата към дружеството, което дава възможност здравното заведение да погасява вноските си регулярно и да не допусне нова проблем с отоплението си. По-късно тази идея бе споделена и от здравния министър, за което искрено му благодаря!“

    1. „На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:
      „Кметът каза:
      Това беше казано и в присъствието на кмета на община Ловеч, подчерта народният представител.”

      Минчо, я пак си помисли: Казал ли е пред теб министъра „Като не могат да плащат – спрете газа!” или Маринова си го е измислила?
      Само ако министъра НЕ го е казал означава, че Маринова лъже!
      Но ако го е казал означава, че кмета Казанджиев пак лъже!

  14. Не виждам нищо хубаво на тази публикация,че я харесвате.Всеки бяга от този град,заради тази “загриженост” на общинарите!

  15. Author

    Г-н Ненов, няма нищо против да разпространявате каквото и да било. Просто имам няколко въпроса:
    1. Кой е автора на тази манипулативна в една част и откровена лъжа в друга част статия? Как се казва човекът, което е писал това нещо?
    2. На кого е този сайт. Как се казва собственика или фирмата му?
    3. Не разбирам каква е идеята ви. Нали сайтовете са за четене и всеки може да избира свободно. Защо правите реклама на един парцал тук?

    За ваше съжаление мога да ви кажа отговора на трите въпроса, но те няма да харесат нито на т.нар. собственик, нито на авторката на материала, нито на поръчителя на евтината манипулация.
    А и тук не е място за реклама на социални работници, не мислите ли?

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

    1. Геррб ловеч много се е активизирал от вчера.

  16. lovechtoday, много се извинявам за този цитат, но смятам, че тази статия трябва да бъде разпространена

    lovechonline.com/novini/politika/3671-direktorat-na-overgaz-sever-nikoga-kazandzhiev-ne-e-iskal-da-sprem-gaza-na-bolnitzata.html

    1. Павел Ненов, от истината много боли! За това има много коментари тук. А “истините” от “твоят цитат” никой не ги коментира и никой не ги взима на сериозно, защото всички разбират, че са лъжи.

Comments are closed.