„Като не могат да плащат – спрете газа!“ – кметът Минчо Казанджиев за спирането на газта в ловешката болница

Прочетено13125пъти

marinova801141Народният представител Корнелия Маринова: Поискахме пълен одит на МБАЛ Ловеч

 Павлин Иванов

Притеснена съм от това, което ще трябва да кажа, но трябва да го кажа, заяви народният представител Корнелия Маринова във връзка с проведената вчера среща в Министерството на здравеопазването за състоянието на болницата в Ловеч.

С д-р Бояджиева бяхме посрещнахме и работихме не само с министър Москов, а и с неговите двама зам. министри – д-р Ваньо Шарков и д-р Персенски, както и Главният секретар на МЗ проф. Кенаров.

Целият екип на министър Москов отдели време, енергия и воля за решаването на проблема.

Какво обаче бе казано, бе казано публично, пред всички нас, включително пред д-р Минкова и пред кмета Минчо Казанджиев. Нещо, което ни накара да потръпнем в един момент, каза Корнелия Маринова.

На поставен въпрос от министъра д-р Москов към регионалния директор на „Овергаз” защо е спряно газоподаването в болницата при положение, че 52 000 лв не е толкова голяма сума, отговорът е бил следният:

„Кметът каза: „Като не могат да плащат – спрете газа!”.

Това беше казано и в присъствието на кмета на община Ловеч, подчерта народният представител.

Ние уважаваме вашият труд (бел.р. – на медиите), четем написаното – „Болницата без газ. Кмета връща топлото!“, е не само далеч от истината, а в обратна посока, категорично заяви Корнелия Маринова.

За мен това е скандално, в навечерието на Коледа да се изкаже подобна мисъл”, заяви народният представител и допълни, че реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило.

По думите й на срещата са обсъждани още и какви мерки трябва да се вземат за оздравяване на болницата, какви дейности трябва да бъдат предвидени, как да се състави оздравителен план и как да бъдат актуализирани договорите, така че търговското дружество да е на печалба.

Говорихме как държавата ще продължава да инвестира за капиталови разходи, каза Маринова. В предишното ни управление бяха инвестирани над 250 000 лева, в предишното правителство (бел.р. – кабинета Орешарски) бяха отпуснати 90 0000 лв. за детското отделение, но не бяха достатъчни. Предстои още един транш от 34 000 лв от страна на държавата за довършителните работи в детското отделение. Тоест държавата има своите сериозни ангажименти.

Ние искаме да знаем и заявихме това – защо състоянието на болницата е такова, какви са причините за това, има ли виновни, и поискахме пълен одит”, заяви категорично народният представител и подчерта задоволството си от отношението на държавата като принципал и готовността й да реагира в подобни ситуации.

 

Стоим на позицията, че всеки трябва да носи своите отговорности и ако има виновни, те трябва да бъдат посочени и да понесат отговорността си.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b5-%d0%bc%d0%be%d0%b3%d0%b0%d1%82-%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d1%89%d0%b0%d1%82-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%b0%d0%b7%d0%b0/

73 коментара

2 споменавания

Skip to comment form

 1. „…реакцията на кмета е била вяла, неубедителна и по никой начин не ни показа, че това не се е случило“
  Оу! Тя била и психолог, истински agent-profiler!

  Гласувайте
  Единодушно да
  Разрушим
  България!

 2. ***
  Бяло, зелено, червено.
  Срахме на всичко това.
  Ползата е очевидна – да ви оставим без страна!

  ***
  Диван, локум, пилаф и наргилета.
  Порционът се раздава от Доган.
  Седим и слушаме маанета дори от синия екран.

  П.С. да не бъда заподозрян в партийна ангажираност :-))))

 3. Ще си позволя да цитирам министър Москов в една друга медия от днес по повод болницата в Стара Загора:

  „Подобен случай имахме в края на декември и в болницата в Ловеч, но там се стигна до прекъсване на газоподаването заради кмета на града, който е от друга политическа партия.“

  е ако това не е политическа атака срещу кмета на града, не знам какво е. И мисля че след тези думи на министъра няма какво повече да се коментира по темата. Ясно е, че той заедно с Корнелия водят явна война срещу всеки, който не е от тяхната партия.

   • Анонимен on 09.01.2015 at 19:30

   Павел Ненов, кух като цинкова кофа. По дяволите, забрави ли, че е забранено е да цитираш министър Москов. Кмета на часа ще декларира под клетва, че лъжеш и ще те обвини, че си правиш предизборен PR с лъжи. И това не е всичко, което получаваш! В присъствието на Тихолофф ще ти пуснат газа, а ти с две 10 литрови цинкови кофи по 25 часа в денонощието ще го доставяш в болницата. И запомни едно: политическа атака срещу кмет-герой не прави, за твое добро е.

   • debelakа on 09.01.2015 at 19:37

   Павел Ненов, знаеш ли от коя партия са Корнелия Маринова и Петър Москов?

   • Анонимен on 12.01.2015 at 14:22

   Да,знаем.Не са от една и съща.И тъкмо за това министърът-реформатор, може би, стана неудобен заради многократните си изказвания,че нито една от успешно водените към фалити болници с държавно участие в капитала няма да фалира докато той е министър.Няма да е невероятно,ако се окаже,че скандалът с отоплението на Ловешката болница е прицелен към вкарване и на министър Москов в лабиринта от реплики и дуплики,в „гората” от противоречащи си „цитати”от уж изказвания на един или друг политик или ръководител на търговско дружество.Политиката”Разделяй,за да владееш!”не е от днес.

   • debelaka on 12.01.2015 at 14:35

   ДА, точно така, КОРНЕЛИЯ МАРИНОВА И ПЕТЪР МОСКОВ НЕ СА ОТ ЕДНА И СЪЩА ПАРТИЯ. Кметските тролове така се оплетоха в лъжи и опити за замазване, че в един момент му изпуснаха края.
   Кой казва истината и кой лъже? Ами всеки може да си направи извода. Дали когато се публикува в медиите с името си, поема се отговорност за написаното, или когато се публикува анонимно в разни безпризорни сайтчета. Да, безпризорен сайт, с един единствен телефон

 4. НА ТЕБ ДА ТИ ГО ПУСНАТ,КИРТАК !!

 5. господине Иванов с този молиф
  толкос остар и насочен кат пищоф
  стреляте по запетайки по терета
  по кавички гръмвате по цели срички
  пълен член негръмнат няма
  а пък краткият уви
  тъй оплашено са скри
  азбуката мила родна
  с толкос трудни правила
  някога ше ли докосне
  вашта пишушта глава
  но на воля си пишете
  и си гръмкайте за кеф
  само моля не мишете
  писанито сас кинеф

%d блогъра харесват това: