Кампания за засаждане на дървета, част от проект „Време за активизиране“ на Сдружение „Знание“

Прочетено210пъти

На 29 март младежи от село Малък извор, община Ябланица съвместно с ТП „Държавно горска стопанство Тетевен“ и Сдружение „Знание“ засадиха липи в землището на селото. Това беше втората инициатива по проект „Време за активизиране“ на ловешката организация. Събитието е свързано и със седмицата на гората, която се провежда всяка година от 1 до  7 април.

От Държавно горско стопанство Тетевен предоставиха едроразмерни фиданки, помогнаха в избора на подходящ терен и взеха участие в залесяването. С малко указания и голям ентусиазъм участниците в инициативата посадиха дръвчетата и се ангажираха да се грижат и наблюдават тяхното израстване. Мястото на засаждането е емблематично за село Малък извор, местността „Езерото“ е любимо място на местните жители за празници и общоселски събития. Кампанията по засаждането премина под мотото „Повече дървета за по-добър живот!“ и желанието на организаторите „Да бъдем пример за децата“.

Предисторията на кампанията тръгва от самите младежи от село Малък извор, които в резултат на обучение за „Стимулиране на младежката активност“, организирано от Сдружение „Знание“, избраха тяхната инициатива да бъде „Нека заедно да посадим дървета и да подсигурим още по-чист въздух в с. Малък извор“. В последвалите подготвителни ателиета младежите организираха събитието, привлякоха хората от селото със специално направени плакати и флаери-покана. Най-младият участник беше на 9 години, присъства и кмета на село Малък извор г-н Петко Петков. Засаждането приключи с удовлетворение и чаша липов чай в духа на използвания по време на обучението метод „Време на чай“.  Проектът е финансиран по Националната програма за младежта на Министерство на младежта и спорта.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d0%bf%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/

%d блогъра харесват това: