май 02 2015

Как ще ги стигнем китайците?

Прочетено1921пъти

china105151Уляна Ушева

Седя на шезлонга и чета книжка. Американска фантастика от Клифърд Саймък. Главният герой също се излежава на шезлонг и наблюдава двора пред къщата си. „Косачката стигна края на ливадата, поклопа като доволна кокошка, направи изкусен завой и се затъркаля надолу по друг откос. Чувалът, в който се събираше окосената трева, се изду.”

Значи, горе-долу сме ги стигнали американците – и тук шезлонг, и тук самоходни косачки… Фантастика ли? Скука!

Пускам телевизора – Нешънъл жеографик. Документален филм за Китай. За жилищното им строителство днес. Тотално саниране. Задължително! Абсолютен тоталитаризъм! У нас си е демократично – само блокове със съгласие 100 на сто, или компромисно 95 процента. И дебати, дебати, е.ати!…

Техните фасади – ту вдлъбнати, ту изпъкнали. Така било по тяхната философия фън шуй, за отмора. И блоковете им със „зелени” покриви, където отглеждат зеленчуци … за самозадоволяване. Щото земята не достигала за всички. За Бога, братя, купувайте тук – у нас пустеещи селски дворове има за целия китайски народ!

Обаче тяхната разделна канализация пък е истинска фантастика! Една инсталация за мивки, душове и вани, друга за тоалетните. Пред блока правят подземен резервоар, в който събират мръсната вода от мивки, душове и вани. Пречистват я до степен „СИВА” и я връщат в тоалетните казанчета. За втора употреба.

А у нас ЧИСТАТА вода се употребява еднократно. Когато я има, разбира се. Например, наскоро в наше село главният водопровод аварира. Първия ден багерът копа на едно място. 50 процента от селото бе на сух режим. Хората са свикнали, щото там багерът копа и миналата година. Е, поне шофьорите ще си знаят, че на това място има асфалтова кръпка. Форевър! Втория ден – ново място, нова дупка. Пак 50 процента нямат вода. Пълна порнография, като оня филм „50 нюанса сиво”. Накрая водата потича. Кафява. Друг нюанс, не е като китайската „сива”, ама за тоалетни казанчета – бива…

Ето тук ще ги стигнем китайците!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%ba-%d1%89%d0%b5-%d0%b3%d0%b8-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b5%d0%bc-%d0%ba%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%b9%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5/

Коментари

 1. Irina Tsanova каза:

  Интересен въпрос ! 🙂

 2. debelaka каза:

  Нема да се плашиш, Уляна! Имаш все още чист въздух, китайците отдавна нямат такова чудо. Дишай на воля, докато е безплатен.

  А тук кмет, депутат и общински съветници на всеки две седмици, с цел самореклама преди избори, ходят да събират боклуци в „природния парк Стратеш“ (според поредния олигофрен в кметската кохорта, за когото сме тъпа, безмозъчна рая, за която може да се пишат всякакви простотии). Явно тези хорица и сами вече се усещат, че за друго не стават. Време и гласоподавателите да се усетим, че трябва да си избираме свестни упрвници, а не боклукчии.

 3. heros каза:

  Дебелий, Мин ЧО от боклуците изкарва пари, които да даде на гласоподавателите наесен, че може да не му стигнат. Затова са тези честички совалки из шубраците на Ловеч..

 4. debelaka каза:

  Това с боклука и гласоподавателите не е вярно. Можеш да разбереш от всеки баховски циганин дали и колко е взел, за да гласува за Мин Чо, но никога няма да докажеш нищо.

%d блогъра харесват това: