окт. 18 2012

Казанджиев, Петков и Маринова на 15-ия рожден ден на Дневния център за деца и възрастни с увреждания

Прочетено971пъти

С хепаниниг днес клиентите и екипът на Дневния център за деца и възрастни с увреждания в Ловеч отпразнуваха 15 години от създаването на социалната услуга, съобщават от пресцентъра на кметството. Те бяха поздравени от кмета на общината Минчо Казанджиев, зам.-кмета Пламен Петков и председателя на общинския съвет Корнелия Маринова.

     „Благодарение на усилията на директора на Центъра Мария Недялкова, на общината и държавата тук става все по-привлекателно и ние се радваме на всичко, което вие ни показвате” – обърна се към децата кметът Казанджиев и увери, че и занапред ще имат подкрепата на общината. „Поздравления за голямото сърце на Мария, за това, което прави тя за децата, и за това, с което те й се отплащат” – каза Корнелия Маринова и пожела на всички много слънце в живота. Недялкова получи поздравления и от първия директор на Центъра д-р Йордан Миков за грижата и себеотдаването.

„Пожелавам на децата да са здрави и щастливи тук, да се научат на много неща – каза Мария Недялкова. – Благодаря на родителите, дръзнали да отглеждат децата си вкъщи, за подкрепата, а ние ще продължаваме да ги подпомагаме в отглеждането. Благодаря и на община Ловеч и на кмета Казанджиев, който винаги е бил до нас и ни е подкрепял, големият ремонт на сградата и оборудването се случиха със съдействието на община Ловеч.”
 После директорът на Центъра запали свещичките на тортата, които децата вкупом духнаха.

  А сетне пуснаха в небето пъстроцветни балони.

И заедно седнаха на трапезата, специално приготвена за празника им.

     Освен с лакомствата, част от които бяха предоставени от община Ловеч, днес те бяха зарадвани и с три много специални придобивки – два велосипеда и една тротинетка, дарени от Велоцентър – Плевен. Много от децата специално благодариха на гостите за подаръците, искаха и да се снимат с тях за спомен.

Дневният център за деца и възрастни с увреждания е социална услуга на община Ловеч, управлявана от сдружение „Закрила”. Капацитетът му е 46 места, 20 специалисти работят в него. Предоставя дневна и почасова грижа основно за деца с различна степен на увреждания.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%b5%d1%82%d0%ba%d0%be%d0%b2-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-15-%d0%b8%d1%8f-%d1%80%d0%be/

%d блогъра харесват това: