ян. 27 2013

Казанджиев и Маринова гласуваха днес на референдума, изразявайки убедеността си в силата на гражданското общество

Прочетено1209пъти

vot2601131„Българското общество за пръв път от дълги години има възможност днес да каже чрез допитване своето мнение по един изключително важен въпрос. И аз считам, че като гражданин на Република България трябва да кажа своето мнение, за да могат да се съобразят управляващите с него.“ Това заяви днес кметът на Ловеч Минчо Казанджиев, след като гласува на референдума. Това съобщават от пресцентъра на кметството.

„Упражних гражданското си право, проявих съзнанието на гражданин и смятам, че всички ние, когато има възможност, трябва да го правим. Гласувам граждански, убедена, че подобно волеизявление е най-висшата форма на пряка демокрация“ – коментира, след като пусна бюлетината си, председателят на общинския съвет Корнелия Маринова.

„Гражданите трябва да бъдат активни, да показват своето мнение, за да осъществят своят контрол върху властта, а и за да можем всички ние, управляващите общината или държавата, да се съобразим с това, което те искат, с техния дневен ред“ – каза още кметът. Той допълни, че това се прави през последните 9 години в община Ловеч с изграждането на кметски, обществени, квартални съвети, с обсъжданията по всички важни въпроси, свързани с развитието на нашата община. Последният такъв въпрос, припомни Казанджиев, беше обсъждането на интегрирания план за градско развитие, както на официалните срещи в общината, така и на срещите с населението по квартали. Предстои подобно обсъждане само след няколко дни по бюджета, който е рамката за развитието на общината тази година.

Минчо Казанджиев гласува днес точно в 11.30 ч. в секция № 21 в СОУ „Св. Кл. Охридски“. С него беше и семейството му. Половин час по-късно своя вот даде заедно със съпруга си Корнелия Маринова. Тя гласува в секция № 6 в ОУ „Васил Левски“.

49 074 са избирателите в община Ловеч с право на глас. Избирателните секции са 96.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%ba%d0%b0%d0%b7%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b8%d0%b5%d0%b2-%d0%b8-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d1%81%d1%83%d0%b2%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%b4%d0%bd%d0%b5%d1%81/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  И НЕдялков вече е гласувал вероятно.

 2. Калоян Стоянов каза:

  Защо мислиш, че неДЯЛКОв вероятно вече е гласувал?

 3. PavlinaGesheva каза:

  Храчки или
  НЕДЕЛни закачки ?! 🙂

 4. fee-faw-fum каза:

  Защото НЕдялков не е споменат да го е направил, а времето за гласуване изтича. 🙂 Както и НЕдялкова, която е председател на РИК.

 5. Калоян Стоянов каза:

  Не знаех, че неДЯЛКОва е председател на РИК

 6. vladilovech каза:

  Вервайте му, че е така! То понеже е убеден в силата на гражданското общество затова ме отряза от фестивала Бардфест ама няма нищо. Все пак на нова година в шоуто на Слави ме показа с песента която написах заради събитието.

%d блогъра харесват това: