paknavodnenielovech3091410Павлин Иванов

Доброто възпитание не ми позволява да напиша мнението на ловчалии в централната градска част, попаднали за пореден път във водата на пешеходни пътеки, спирки и кръстовища.

За сметка на това, всички се сещате за изречените думи! За кой ли път!

Днес отново заваля. Днес отново 8 милионната инвестиция показа, че проектирането, изпълнението, строителният контрол по „големият проект“ са меко казано лоши. За това говорят многобройните снимки, видеоклипове, подгизналите хора, наводнените дворове, тунясалите автомобили.

Не трябва човек да е експерт за да оцени като крайно лош целият строителен процес по европроекта, по който беше ремонтиран бул. „България“ и бул. „Мизия“.

Днес полицията за кратко, макар и след дъжд качулка, затвори булеварда за движение, за да може единственият човечец от фирма „ЕКО“ да отпушва шахтите.

Хората не можеха, както всеки път, да пресичат на пешеходните пътеки в центъра, дори се събуха боси за газят във водата, автомобилите едва минаваха покрай спирката на ОББ, Колелото … а водата на много места, така и не иска да минава през шахтите, а хитро ги заобикаля.

 

Питам се, няма ли най-накрая някой да вземе АДЕКВАТНИ мерки и грешките по този проект да бъдат коригирани?

 

46 коментара

  1. Водата заля Бургас, Пазарджик и т.н. Там шахтите също преляха. Там кмет не е Минчо.

    1. Разлика между 20/Ловеч/ и 200/Бургас/ намираш ли? А на 10.07 като паднаха 60л/м2 какво стана? Четох една статия по въпроса, ето извадка :
      “Защо дъждът стана толкова опасен? Да погледнем трите най-явни причини.
      Първо – язовирите и водоемите минаха в частни ръце и се реформираха – вместо да регулират водата, те развъждат риба.
      Второ – дървената мафия подложи на гола сеч горите и при всеки дъжд от високото приижда нещо като цунами.
      Трето – поддържането на коритата на реките, дигите, канализациите се възлага на мафиотски частни фирми, които се стараят да свършат минимум работа срещу максимум пари. Така една и съща работа, която в миналото се вършеше срещу 1000 лева, сега се върши срещу 10 000, 100 000, 1 милион.
      И в трите случая забелязваме една и съща червена нишка – обществена дейност се приватизира, след което целта й се обръща на 180 градуса. В резултат – пълен хаос в състоянието на обществените дела.
      Това у нас се нарича “реформа” – подмяната на важна обществена функция с частна файдица. Например по едно време излезе на мода да се премахват опорните стени на стари кооперации, за да се отварят магазини. Някои сгради вече паднаха, реформираха се. Реформира се ВиК в София, реформира се електроразпределението, реформира се дори националната сигурност, поради което родните разведки станаха чужди шпиони, а единствената армия в България са частните охранители.
      Все по-често четем, че някой мъж продава жена си за секс. По принцип това е точно такава реформа, каквато е приватизацията на язовирите. О една страна, тя подменя функцията и на семейството, и на децата, ако изобщо се пръкнат. Но от друга страна, това е “добра политика” в областта на семейния бюджет.
      Днес цялата държава прилича на съпруг, който се е превърнал в сводник на жена си
      Реформирал се е. По-горе изброих трите най-популярни причини за наводненията. Но всеки може да каже – не, виновни са местните мафии, политическите партии, частната употреба на държавата от олигархията, комунистите, ченгетата, фолкпевиците. Аз бих включил и пропорционалната избирателна система, тъй като тя ражда политическия хаос.”

      Но това разбира се не ни засяга и не се отнася за нас. Не и докато не си извадим главите от земята / или друго тъмно място пак със З/ или поне докато не ни залее собствената ни глупост.

  2. Калине Георгиев, излез от Ловеч де. Ако си ходиш само на село през викенда, няма как да видиш нищо, освен селски пръчки с твоето мислен. Хората ти обясниха просто и ясно. какъв дебил трябва да си, за да не прочетеш, осмислиш и разбереш.
    Ще ти дам прост пример, като за теб – Троян. Всички улици водят към центъра. Наводнение при всеки дъжд йок.
    Плевен – всички квартали са на по-високо от главната им улица до канала. Да си чул да се наводнява при всеки (обърни внимание на тази дума) дъжд?
    Търново – по-ниско от центъра нема! Да си чул да се наводнява при всеки (обърни внимание на тази дума) дъжд?
    Велинград, Ботевград, Кърджали, Русе, колко града искаш да ти спомена, че такъв проблем, при всеки дъжд, няма!
    Извади си главата от задника, информирай се, питай ако не знаеш, няма срамно.

  3. Емилия, нямаш ли чувството, че са спуснати някакви опорни точки да се обвиняват само гражданите и обелките от ФаФли за наводняването на булеварда? Имам усещането за някаква абсурдна постановка, брейнсторм преди избори спрямо електората на Кмета и първосигналните индивиди, имащи право на глас.

    1. Същата приказка като с дъждорибите в Мизия, Бяла Слатина и Добрич или с няма сеч над Аспарухово, Враниловци, Своге, Етрополе, Родопите……. Какво случва в момента в Берковица, Първомай и Бургаско. И по-големи порои сме виждали.
      Усещанията ми все повече затъпяват и емоциите надделяват. Много ми мирише на гнило, на провалени избори без избор и нови след тях. Мирише на кебапчета! Но ми намирисва и на нещо друго – дано не съм права, идва зима с по-високи сметки и по-ниски доходи, заедно с потопената България.
      За кмета и обкръжениет, както и кой как си върши работата защитавайки интереса на работодателя си ще коментирам когато съм готова

  4. Директорът на столичния зоопарк Иван Иванов е бил уволнен, след като в зоологическата градина умряха няколко животни, съобщава БНТ. В Ловеч ОС проведе нарочно заседание в което Т.Тихолов показно отказа да участва и с този си акт подкрепи убийството на ягуара и погрома в ловешкият зоопарк. Ние не вярваме на Т.Тихолов #оставка

    1. Е,точно тук му е мястото на този зоокоментар-под коментарите за улиците-водопади в Ловеч!?
      А не ви ли идва на ума,че Тихолов не участва в разискванията и гласуването за Алонсо,за да остави свикалите заседанието/ГЕРБ/да се изложат докрай?

Comments are closed.