май 28 2014

И все пак, справедливост има и истината излезе наяве! Заверджиев принуди Милко Недялков да върне 677.96 лв. заради нерегламентираното ползване на служебен автомобил!

Прочетено3677пъти

dancho2806121

Да принудиш Областният управител да върне парите!

Павлин Иванов

След близо 1 година процедури истината излезе наяве и справедливостта възтържествува! Областният управител Милко Недялков след намесата на Агенцията за държавна финансова инспекция върна в бюджета на община Ловеч 677.96 лева. Това са разходите за пътуванията на Недялков, в ролята му на председател на Общински съвет Ловеч, които той е направил със служебният си автомобил през време на своята отпуска.

Сагата започна с искания по Закона за достъп до обществена информация от Данчо Заверджиев по отношения на командировките и отпуските на бившият председател на местния парламент, а днес областен управител.

Милко Недялков, във време, в което е бил в отпуска е ползвал служебният автомобил на Общински съвет. Бившият председател е ходил през време на почивката си със служебният автомобил 4 пъти до София. Единият път, за по-направо, е минал през Хисаря!

Опитите за замазването на гафовете на Недялков от страна кмета Казанджиев, стигнаха и до съда, заради отказа за предоставяне на тази „тайна“ информация. Заверджиев завежда две дела в Административен съд Ловеч, които печели. Въпреки това, до днес, нареждането за предоставяне на информацията, което разпореди Административен съд не е изпълнено. И до сега кмета Казанджиев не е сметнал, че разпорежданията на съда има някаква стойност и важат и за него.

milko1507131Заверджиев сигнализира Окръжна прокуратура Ловеч. Въпреки че, има отказ за образуване на наказателно производство срещу Недялков, Прокуратурата сезира Агенцията за държавна финансова инспекция. След извършената проверка, АДФИ изготвя доклад ДИ 2 ЛЧ/27.03.2014, с който се установява, че има ВРЕДА в размер на 677.96 лв. за Община Ловеч по вина на Минчо Недялков (бел.р. – това е цитат от документа).

С ПКО номер 43/14.03.2014 г. сумата е била внесена от Милко Недялков в касата на Общината.

Тук интересен е факта, че Недялков внася сумата на 14.03, близо 2 седмици, преди вредата да бъде установена официална – 27.03.2014!

 

Изводът от всичко това е, че въпреки трудностите, системата работи! Истината, макар и по-късно излиза наяве и да, справедливост има!

Но най-важното е, че един обикновен човек, може да принуди системата да работи и да има резултат!

Помислете над това!

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%b0%d0%ba-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d0%b4%d0%bb%d0%b8%d0%b2%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b8-%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0/

Коментари

 1. vladilovech каза:

  Това добре ама за храма на сатанта защо мълчиш? Баат Минчо на мене не иска да ми покаже декументацията за строежа. То вярно че си е опасно понежетам се месят маса финансисти като най-щедрия е баат Бойко.

 2. Стига с тези издребнявания! Всичко, всичко си е ………. мамата! Време е да се събираме и започваме леко полеко да ги изриваме, ВСИЧКИТЕЕЕЕЕ!!!!

 3. Поздравления за Заверджиев! Така се прави! Браво!

 4. Анонимен каза:

  А какво спечелиха жителите на общината от екваториалните обиколки на друг един председател/ка,освен вписването й в депутатската листа и полученото кресло в парламента.Целесъобразен ли е този разход от общинския бюджет за гориво и други консумативи.

 5. vladilovech каза:

  Защо все още не виждам статия в която да пише, че ги е върнал? Това за мене означава, че ще ги върне на кукуво лято.

%d блогъра харесват това: