Дек. 02 2012

Инспектори на ИАРА Ловеч са хванали двама бракониери с над 80 кг риба

Прочетено3201пъти

Инспектори от сектор „Рибарство и контрол“ на ИАРА Ловеч са хванали двама бракониери на язовир “Александрово” до с. Александрово, Ловешко. Водоема е категоризиран за любителски риболов и е отдаден на ползвател за осъществяване на любителски риболов. При нощна проверка на язовира, контролните органи са забелязали две лица, извършващи нерегламентиран улов на риба с лодка и мрежи. Инспекторите са предприели наблюдение и в ранните часове на деня са заловили нарушителите в момент на излизане от язовира. На лицата са съставени два акта за бракониерство, съгласно ЗРА. От тях са иззети 700 метра хрилни мрежи, 82 кг. риба, 4 кг. езерни раци и една лодка.  Един от бракониерите е служител на наемателя на язовира.

Конфискуваната риба е дарена на Ловчанска Митрополия и Община Ловеч за приготвяне на традиционния Никулденски курбан за социално слаби. Никулденския курбан ще бъде осветен от Негово Високопреосвещенство Ловчански Митрополит Гавриил.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8%d0%bd%d1%81%d0%bf%d0%b5%d0%ba%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b0%d1%80%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d1%81%d0%b0-%d1%85%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%b4%d0%b2/

Коментари

 1. fee-faw-fum каза:

  Идва Никулден и трябва безплатна рибка за пи ар.

 2. Lyubomir Hristov каза:

  Естествено "наемателя" на язовира няма нищо общо с тази работа. По-лесно е да ловиш с мрежи, от колкото да зарибяваш….

 3. Така ще бъде и на яз."Крапец",а след Нова Година и на яз. "Сопот"за който усилено се носят слухове, че ще го вземат. А ние които си плащаме билетите ще се чудим, къде да излезем поне за ден на риболовен излет. Кой е строил язовирите, кой ги ползва, от кого са паричките за зарибяване и накарая кой лови с мрежи и продава? Това на нищо не прилича. Вземете се в ръце бе ИАРА, Вие Агенция ли сте, или унищожител на българските водоеми?

  1. Lyubomir Hristov каза:

   Наредба №37 от 10.11.2008 г." (4) Любителски риболов във водни обекти – държавна собственост, където управлението на рибните ресурси е възложено по реда на чл. 15а, ал. 1, 2 и 3 ЗРА, се извършва от лица, които притежават билет за любителски риболов и членска карта на съответното сдружение по чл. 11 ЗРА." Нито ред няма, че трябва да се заплащат допълнителни такси. Доколкото си спомням имаше задължение за всеки взет под аренда язовир да се обособяват зони (не по-малко от 25% от площа) за любителски риболов, на риболовци със законно притежавани билети. Не съм убеден обаче, че това се спазва….

%d блогъра харесват това: