protesttok2907152Над 300 души от ловешки фирми излязоха на протест срещу поскъпването на тока за бизнеса

 Павлин Иванов

Днес в Ловеч служителите на фирми от областта излязоха на протест срещу увеличаването на цената на тока за бизнеса.С шествие от ОББ по бул. «България» до площад «Екзрах Йосиф I”, протестиращите работници и служители издигнаха плакати «Не убивайте родната индустрия!», «Протестираме днес, за да работим утре».

«Балканвело», чугонолеярният завод «ОСЪМ» АД, «Калинел» и други фирми изведоха хората си за да защитят интереса и конкуретноспособността на фирмите си.

Нашите клиенти са предимно в западна Европа, заяви пред множеството инж. Милен Свиленов от чугунолеярния завод в Ловеч. Те могат да си купят същата продукция от Турция, Полща, Словакия, Румъния. protesttok29071510Нашият продукт няма да може да продаван, а това ще доведе до отлив на поръчки, намаляване на работата и работни места, спиране на инвестициите, което ще бъде пагубно за нашите заводи, заяви оратора.

Ние трябва да се противопоставим, категоричен беше инж. Свиленов. Ако продължим да мълчим, ако продължим да се съгласяваме. Ако всеки път казваме – може още мъничко, ще задържим работните заплати, ще задържим инвестициите, ще стиснем зъби .. Не може да се стиска повече!

Тук сме се събрали хората, които искат да покажат, че не сме съгласни.Който е съгласен си остана на работно място, остана си в къщи, заяви пред хората инж. Свиленов.

Ние просто не сме съгласни, искаме да променим нещата и някой трябва да ни чуе!

 

 

3 коментара

  1. чак да не повярваш,че някой протестира в комунистическия бастион Ловеч , а ще увеличат ли заплатите, след като няма да се вдига тока? нада ли, общината няма да го позволи.

Comments are closed.