ян. 13 2016

Изявление на „Литекс Моторс“

Прочетено11951пъти

LitexMotors8041488По-рано днес някои медии публикуваха твърдения, че „Европейският съюз е затворил завода за автомобили“ на „Литекс Моторс“, поради несъответствие на произвежданите от нас автомобили с екологичните норми на Европейския съюз. Във връзка с това, че отделни факти са и извадени от контекста и са представени по изкривен начин, бихме искали да заявим:

На първо място, произведените в завода край Ловеч автомобили с марка Great Wall са сертифицирани от британската сертификационна агенция VCA. Те отговарят на всички изисквания и норми на Европейски съюз и могат да бъдат законосъобразно разпространявани, регистрирани и пускани в движение на неговата територия. В допълнение на това, производството не е непременно обусловено от конкретни европейски категории и норми, доколкото произведените автомобили могат да бъдат предназначени и за други пазари, извън общността.

На второ място, заводът не е затворен. Действително, производството е временно преустановено, но това е обичайна практика при всяко производство и причинита не се крие в забрана. Причината е в подготовката на поточните линии за предстоящите нови модели, които показахме по време на Автосалон София 2015. В момента партньорът ни – китайската компания Great Wall Motor Company – подготвя съответстващо европейско типово одобрение за тях.

„Литекс Моторс“, към момента, е единственият действащ завод за производство на автомобили в България и ние сме горди с това. Всичко останало са необясними действия на неясни лица чрез определени български медии.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8%d0%b7%d1%8f%d0%b2%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%81-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%be%d1%80%d1%81/

Коментари

 1. Ей че фантастика с елементи на разъждение 🙂 🙂

 2. skor_pion каза:

  Бля-бля-бля…., то и 1500 работни места щяхте да откриете, ама 200 не са минавали до ден днешен…
  Няма кой да вярва в тези приказки. Ясно е, че не е това причината за затварянето, но също толкова ясно е, че е затворен завода и са останали само 20-тина човека администрация.

 3. Днес „Техномаркет“ – утре „Литекс Моторс“, как ви се струва тази перспектива ?

  1. debelaka каза:

   Ти си пророк, направо виждаш бъдещето. Не са ли ти го казвали?

   Във фабриката за фактури останаха само фактуристките.

 4. Защо някой там не излезе и не посочи колко коли са произведени и продадени и какъв е бил капацитета на завода? Такава информация има във всяка една европейска държава, но не и в България. След доста търсене намерих една цифра от 20 359 пласирани нови автомобила за изминалата година. Според данните пазарният дял на ловешкото производство е 4% или това прави 407 автомобила!!!! По един на ден, а за празниците са правени и по 2! Няма как да стане. Известен икономист скоро каза, че ако производството на каквато и да е продукция падне под 70% от капацитета на производствената линия – то предприятието няма как да има печалба!

 5. debelaka каза:

  „Причината е в подготовката на поточните линии за предстоящите нови модели, които показахме по време на Автосалон София 2015“:

  http://img0.liveinternet.ru/images/attach/b/3/28/824/28824033_tarataika.jpg

%d блогъра харесват това: