Изложбата „Къде е водата?“ отбеляза Международния ден на водата в Ловеч

Прочетено1782пъти

С откриване на изложбата „Къде е водата?“ снощи, 22 март, бе отбелязан в Ловеч Международният ден на водата. Представени бяха 45 тематични картини на малките художници от Арт школа „ГЕЯ“ при ЦПЛР-ОДК в Ловеч. Експозицията бе разположена в слънчевата градина на Стара градска баня „Дели Хамам“, известна като Музей на водата.

Тук за първи път се открива подобна изложба, изтъква водещата тържеството Цветомира Димитрова. Още в началото малката Елена Петкова изпълни стихотворението „Вода“ от Лина Христова.

„Поздравявам всички участници и наградените деца. Искам да отбележа, че няма по-подходящо място за тази изложба от този музей. Уникално място е  и се надявам да станат традиция изявите тук, защото е хубаво точно на този ден и точно тук да си припомняме колко е важна водата за живота. Трябва да уважаваме този ден, защото без хляб човек  може да се преживее  известно време, но без вода – не.“  Това каза в приветствието си заместник-кметът Венцислав Христов, който откри изложбата. След това той връчи цял куп награди, дипломи и призове, спечелени от младите художници по фестивали и конкурси у нас и по света. Това са  отличия от национални конкурси за детска рисунка от Несебър, Кърджали, Русе, Благоевград и от международни конкурси в САЩ, Португалия, Полша, Чешка република и други.

Сред тях бе и Камелия Николова – (13 год.), която спечели Голямата КАО награда от Токио, Япония. Камелия е възпитаничка на детски АРТ – клуб „Гея” от осем години.

Гости на тържеството бяха още д-р Димитър Димитров, директор на дирекция „Образование, здравеопазване, култура и туризъм“ в Община Ловеч, родители и много граждани. Същевременно стана ясно, че Община Ловеч дава награда от 800 лева за Арт школа „ГЕЯ“

На финала възпитаничките подариха букет на своята ръководителка Кремена Попова.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%bb%d0%be%d0%b6%d0%b1%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d1%8a%d0%b4%d0%b5-%d0%b5-%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0-%d0%bc/