Зоопаркът в Ловеч е в пълна готовност за зимата

Прочетено1072пъти

Зоопаркът в Ловеч е в пълна готовност за зимата, съобщи д-р Ивайло Станков. Има изобилие от храна, както и готовност да се отговори на нуждите на животните, които се нуждаят от по-специфични грижи през зимата. Те се отопляват с климатици и с конвекторни печки.

Животните, които се нуждаят от по-особени условия през зимата, са лъвовете, птиците и маймуните. Тропическите птици като папагалите се нуждаят от топлина.

Работниците по сектори постоянно следят температурите в помещенията, за да не допуснат да паднат под 11-12 градуса През нощта охраната е длъжна, когато прави обиколка на зоопарка, да минава през тези помещения и да наблюдава термометрите.

Зоопаркът има традиции да работи и с доброволци, които помагат в грижата за животните. Пролетно време те помагат в боядисване на множеството пейки и заграждения. Тази традиция ще продължи и занапред.

Животните в зоопарка, който е вторият по големина у нас след столичния, към момента са около 400 броя, като са от 62 вида.

Площта на зоопарка е 111 дка.

Броят на животните варира, тъй като се развъждат много птици. Част от тях са пуснати на свобода в зоопарка, основно от кокошевия вид. Свободно се разхождат и виетнамските прасета. Те са голяма атракция за децата, които много се радват.

През зимния период за посетителите е важно да знаят, че работното време е от 8.30 до 17.00 часа, без почивен ден. Могат да се видят абсолютно всички видове животни, с изключение на маймуни, папагали и лъвове, тъй като те са прибрани във вътрешни помещения при определена температура.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%be%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b5-%d0%b2-%d0%bf%d1%8a%d0%bb%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%b7/

6 коментара

Skip to comment form

  1. Като гледам този лъв колко е ухранен…. дано да имат храна за зимата!

  2. Гоуемо коте

  3. Ребрата му се четат

  4. Парчето месо е само за снимката.Горкия лъв само че е жив

  5. Язък,че е втория по големина след столичния.Няма нищо общо обстановката на клетките и телосложението на животните със столичния.Само мъчат животните,не стига,че нямат избор ами гладуват и живеят в мизерия.

    1. Няма нищо общо с ловешкия тигър пред столичния.

%d блогъра харесват това: