Зоопаркът в Ловеч готви голям празник за своите малки и големи посетители през септември

Прочетено2743пъти

Зоопаркът в Ловеч готви голям празник за своите малки и големи посетители, като датата ще е през септември. Идеята е дошла, след като празникът на 1 юни т.г. е имал голям успех, съобщи директорът на зоопарка д-р Ивайло Станков на пресконференция в Община Ловеч.

Новото мероприятие предвижда специални активности за възрастните хора, като ще има изненади, които ще бъдат съобщени по-късно.

През летните горещи дни главната грижа са поилките на животните да са пълни с вода, тъй като консумацията е завишена, съобщи д-р Ивайло Станков. Тази година в парка има “бум“ на бебета – родило се е още едно бизонче, има малко бяло еленче-лопатар, а по-рано се роди и як, което си е събитие предвид възрастната майка. Този прираст се дължи на главно на разнообразната храна, на достатъчното й количество и на постоянни квалифицирани грижи, стана ясно от пресконференцията.

Около 450 животни и птици има в момента в ловешкия зоопарк, съобщи д-р Станков. Ръководството поддържа добри взаимоотношение с останалите зоопаркове и зоокътове в страната, осъществява се размен на екземпляри, когато това е възможно.

В момента вървят ремонти на клетките със собствени средства и работници – извършва се подмяна на покривни конструкции, на греди и прозорци. Посетителите през горещите летни месеци нормално намаляват, като се местят към ранните и късните  часове на деня. За годината обаче посещенията няма да са по-малко от миналата година, а е възможно и повече да са, сподели директорът на зоопарка.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%be%d0%be%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%ba%d1%8a%d1%82-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b3%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%b8-%d0%b3%d0%be%d0%bb%d1%8f%d0%bc-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba/

1 коментар

  1. И кво сега.Отсвириха ли ви както и парите за спорта.Който каквото иска да организирва ще го прави със собствени средства.

%d блогъра харесват това: