Здравната каса: На МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са преведени 234 480 лв.

Прочетено3683пъти

На МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч са преведени 234 480 лв. След успешни преговори на държавата, в лицето на Министерството на здравеопазването, и лечебното заведение, е постигнато споразумение със 7 кредитори за намаляване размера на наложените запори и тяхното разсрочване.
С получените от болницата средства ще бъде изплатена работната заплата на персонала за м. октомври 2017 г. Д-р Анка Георгиева, изпълнителен директор на МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Ловеч, декларира, че няма да има оставки на медицинския персонал. Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса вече работят по съставяне на оздравителна програма и в двете лечебни заведения, която ще се обсъди с тях в началото на януари 2018 г.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%81%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b1%d0%b0%d0%bb-%d0%bf%d1%80%d0%be%d1%84-%d0%b4-%d1%80-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b0%d1%81/

18 коментара

Skip to comment form

 1. Лелееее,тъкмо свикнахме да живеем без пари,сега да се чудим какво да ги правим…

  1. Дарете ги,Нели Петрова!

  2. Теодора Христова сарказмът ми не беше ясен?

 2. Ае пак след преглед се подписваш на празен лист и без касова бележка

 3. А септември…?

 4. Всеки пациент е ДЛЪЖЕН да иска касов бон, след като си заплати потребителската такса.

 5. Тази болница е проядена от кражби. Трябва се разследват не само последните трима директори, но и гл. счетоводотели

  1. i koi hte gi razsledvaaaaaaaaaa nikoi

 6. няма ли опасност кредиторите да фалират ?

 7. Ами септември???

 8. Поредната гавра- но ние май си я заслужихме

 9. Принуждават ни да мълчим с тези дребни суми и отново празни обещания, исканията ни не са изпълнени, дължимите ни заплатите не са изплатени, а в болницата няма необходимите лекарства и консумативи! Това което се случва е издевстелство над персонала на болницата и над пациентите!

 10. През 1892 г., при цялата липса на средства и кадри, но с много вяра, че се строи държава, се построява и открива “Ловешка окръжна първостепенна болница–Стефан Стамболов” . След 125 години свободно развитие и просперитет при всякакви системи сме на път да я затворим – по търговския закон!

 11. 7 кредитори ще вдигнат запорите, но НЕ И КАРДИОЛАЙФ. А техния запор е около милион…Това ако не е наглост…

 12. С „много“ труд са свалени 7 запора. ЧЕЗ, съвсем законно, отказва да свали запора си. Нали държавата България бе обявена за лош стопанин и по-добър е частният собственик, бил той и чужденец. Какво тук значи някаква си българска болница? Сега е „обещана“ октомврийската заплата на медиците, защото е по – малка от неизплатената септемврийска, болницата явно се топи, и няма да останат пари за лекарства по празниците, ако се изплати септемврийската. И извънредният труд от юли насам не е изплатен, вкл.този положен при големите катастрофи, за които получихме толкова похвали, поклони и по една скъпа южноафриканска роза на отделение. Сега сме призовани да мълчим, да работим и да се крием от кредиторите. Точно като в евтин сериал. А заплатите – някога там, както се казваше в един филм… „Граждани, за бога, не“… боледувате!
  Да се търсят и съдят виновните е неработещо за острия проблем решение. Сега протестирайте!

 13. Вийна Беше в болницата Накараха я да се разпише на празен лист Какво се нарича това??? Аз му викам кражба!!! А ревем!!!

 14. Отново замазаха очите на хората и от утре по старо му …
  Това е България!!!!

 15. Абсолютен геноцид срещу лекари,сестри,санитари,пациенти,това става в държава,която се управлява от мафиоти и некадърници!

%d блогъра харесват това: