За 6-та поредна година деца украсиха елхата на Областен управител

Прочетено1414пъти

kolednodarvchepu812156За 6-та поредна година деца от Ресурсния център в Ловеч и доброволците от Центъра за работа с доброволци към Регионалната библиотека „Проф. Беню Цонев” украсиха 3-метровата елха във фоайето на Областен управител.

Играчките са изработени от над 200 малчугани от цялата област Ловеч, които работят с ресурсни учители. Победители в своеобразния конкурс са децата със СОП от СОУ „Св. Климент Охридски“ в Троян. На II място са деца от ОУ „Св. Кирил и Методий“ в Ловеч, на III-то пък са учениците от ОУ „Неофит Рилски“ в с. Дерманци. Поощтрителна награда е присъдена на малчугани от ОУ „Иван Хаджийски“ в Троян. Най-красивите украшения и играчки вече са на коледното дръвче.

Продължавам традицията и съм доволна, че и тази година елхата на Областна администрация е може би най-красивата. Личи си, че тези прекрасни цветни гирлянди, звезди и цветя са изработени с много любов и старание от вас. Тази любов ще ви се връща през цялата следваща година от вашите семейства, от вашите учители и възпитатели, на които искрено благодаря за усилията, от вашите приятели, каза областният управител Ирина Митева, която заедно с малките творци се включи с украсяването на елхата.

kolednodarvchepu812153Стихотворения и песни, научени с много труд, създадоха празничната атмосфера. Специални благодарности и грамоти за отлично партньорство бяха връчени на Областен управител и доброволците от библиотеката от директора на Ресурсния център Моника Дончева.

След дни във фоайето на Областна администрация родители на деца от Ресурсния център ще подредят и благотворителен щанд. Ръчно изработените сувенири и украшения ще се продават в помощ на хора с увреждания. Всеки, който желае да помогне, може да се спре на щанда и да избере коледни подаръци за близките си. Така хем тях ще зарадва, хем ще подпомогне други хора, каза още областният управител.

Ирина Митева разговаря с възпитателите и родителите на децата.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-6-%d1%82%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b4%d0%b5%d1%86%d0%b0-%d1%83%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%81%d0%b8%d1%85%d0%b0-%d0%b5%d0%bb%d1%85/

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
%d блогъра харесват това: