За трета година „Забавно лято“ в с. Гостиня

Прочетено1444пъти

Албена Йончева

Поредната инициатива от кампанията „Забавно лято” се проведе в ловешкото село Гостиня. На площада центъра на селото, украсен с разноцветни балони, палавниците пред погледите на своите родители, приятели и близки участваха във всички инициативи.  Предвидени бяха различни спортни състезания, където малките спортисти успяха да премерят сили със своите приятели. Щафета, игри с балони, велосъстезания масовата игра “Рибар и рибка” бяха част от спортните състезание. Играта беше особено привлекателна и забавна за децата, което се виждаше от техните усмихнати лица.

Голяма и приятна за децата от Гостиня беше възможността, да имат невероятните татуси, които доброволци от библиотеката Моника и Михаела направиха на техните ръчички и муцунки. Имаше и  малка фиеста с лимбо. Водещата Цвети  не спираше да окуражава участниците, да помага в състезанията и танците, да се грижи за доброто настроение на всички. Отворена беше и импровизираната сцена за всички малчугани, вдъхновени от атмосферата, да покажат ентусиазъм и таланта си. Така тригодишната Стефи и две годишната Вики   въпреки крехката си възраст имаха своя „звезден миг”. Пред всички те представиха своите любими песнички.За всички участници бяха предвидени награди. По традиция празникът завърши с   българско хоро, на които баби и внучета се хванаха заедно за ръце. Организаторите благодарят за съдействието на кметският наместник Валентина Цветкова, а така също и на децата и родителите, които се включиха в детският празник.

На 6 септември кампанията „Забавно лято” ще се проведе в кв. Дикисана. В градинката над кафе „Дикисан“ малки и големи ще се потопят в емоциите на лятото. Момчета ги очакват спортни игри. Момичетата могат да се превърнат в истински дизейнери, като донесат старата си и ненужна тениска, да я изрисуват и и „вдъхнат “ нов живот. За малки и големи има още забавни игри. За тези ,които искат да покажат своя талант, за тях е импровизираната сцена. На 13 септември игрите ще се проведат в с. Слатина.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b5%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%be-%d0%b2-%d1%81-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8/

Leave a Reply

Please Login to comment
  Subscribe  
Notify of
%d блогъра харесват това: