ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ УЧЕНИК ОТ ОУ,,ХРИСТО НИКИФОРОВ’’ – ЛОВЕЧ СПЕЧЕЛИ ПРИЗОВО МЯСТО НА МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС

Прочетено1245пъти

Дебора Бориславова Панова от 6-в клас е класирана на второ място на Международния конкурс „Аз обичам Черно море”.

Конкурсът е организиран от Министерството на образованието и науката, Община Несебър, Национален дворец на децата, Общински детски комплекс – Несебър. Той е част от Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2018/2019 г.

Дебора Панова членува в Клуб на талантливите деца в ОУ „Христо Никифоров” с ръководител Полина Георгиева. Креативното есе „Черно море – моя гордост и вдъхновение” е сътворено в този клуб. Децата от Клуба са привлечени от красотата и загадъчните дълбини на Черно море. Оценяват важността на крайбрежието за икономиката на нашата страна, осъждат замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност, имат проактивно екологично поведение.

Присъденото призово място е доказателство за творческите възможности и стремежи на Дебора, за нейната любов към Черно море и всичко българско.

Церемонията по награждаването се състоя на 28.10.2018 г. в конферентна  зала „Сочи” в Стария град на Несебър.

Черно море посрещна победителите в конкурса дружелюбно – със спокойни води, които блестяха в изумруден цвят под галещите лъчи на есенното слънце. Морето сякаш се радваше и приятелски приветстваше децата, които чрез своите креативни творби са засвидетелствали обичта си към него.

Даровитата Дебора споделя в своето есе: „Вярвам, че моето Черно море освен величествено е и мъдро. То знае, че има една сила, която може да се конкурира с неговата мощ и това е силата на човешкия дух. Аз вярвам в силата на човешкия дух!’’

В празничната атмосфера разноцветните творби на победителите изпъкваха, умело вплетени в рибарска мрежа. Сред красиви рисунки и изящни фотографии, Дебора получи Диплом и предметна награда.

В навечерието на Международния ден на Черно море – 31 октомври, децата от Клуба на талантливите дълбоко вярват и споделят посланието на папа Франциск:

„Всеки от нас трябва да бъде отговорен към останалите и за бъдещето на нашата планета“.

 

Полина Георгиева

ЗД по УД в ОУ ,,Христо Никифоров‘‘

и ръководител на Клуба на талантливите деца

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%be%d1%82-%d0%be%d1%83%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%b8-3/

%d блогъра харесват това: