февр. 18 2013

За нарушение на Наредба 1 сигнализира читател. СКОРС не открива такова?!

Прочетено2388пъти

DSC00431Ето за какъв проблем сигнализира нашият читател ,познат като fee-faw-fum:

На 6 февруари 2013 година подадох сигнал до дежурния в БД СКОРС за нарушение по Наредба №1, чл.5, за неправомерно отглеждане на крави на адрес в града. След няколко дни ми бе отговорено от Красимир Калев, началник на БД СКОРС, че на посочения адрес не са открити дори признаци за наличието на животните.

Затова отидох на място и направих няколко снимки, които изпращам на кмета на Община Ловеч, до Областен управител – Ловеч, БАБХ-Ловеч и Ловеч Днес.

Надявам се, че този път със съвместни усилия ще открият виновниците за ужасната миризма и мръсотия, които са принудени да търпят живущите наоколо.

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d1%83%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b1%d0%b0-1-%d1%81%d0%b8%d0%b3%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d1%87/

Коментари

 1. heros каза:

  Поредното доказателство че г-н Калев въобще не си върши работата и е време да си ходи.. Тази бюджетна дейност СКОРС откакто е под негово „командване“ не прави нищо, ама нищо, което да е видимо от нас гражданите!

 2. Valeri Genov каза:

  fee-faw-fum и heros Като мислите , че бюджетна дейност "СКОРС" не върши никаква работа елате да идем заедно на мястото и да видите как си вършим работата , а не само да "ГОВОРИТЕ" .

 3. fee-faw-fum каза:

  Както виждате, г-н Генов, аз вече съм бил на мястото.

 4. renegat каза:

  мани ги тия,дардорковци!никога то нищо не са доволни!!!и херос имаи малко срам-престани да пишеш в работно време!!!!толкова ли нямате работа в …. по труда?ами все тук висиш?????

 5. Данчо Заверджиев каза:

  Браво на момчетата со СКОРС-а! Добре си вършат работата ! На мен ми харесва как работят изобщо в тези тежки условия.

 6. Къде е добитъка?

 7. heros каза:

  Renegat? Първо се научи на български как се пишат думичките,които нижеш, после ми дири сметка дали съм аджеба в работно време или не! Щото може и да не съм.
  Я да видим какво е свършил за времето, през което г-н Митев беше начело на таз Бюджетна Дейност и да видим времето, през което беше Управник г-на Калев-а! Нищо общо! Суперлативи за г-н Митев! Той показа как може да работи една такава примерна Общинска структура в община „Реформатор“, за която се предполага, че е Община Ловеч,,
  Г-н Генов? Когато мислите, че СКОРС върши нещо, нека го докажат с дела! Да започнем с двата автомобила на паркинга между „Спартак-2“ и „Спартак-3“ .Може да се обходят.. пеша…Даже бих казал е задължително. Няма нужда да пиша с какво запълват този паркинг и на какво не отговарят..Максимум за 10 минути се установява. Ако „СКОРС“ си свърши работата по Наредба Номер 2 за тези 2 автомобила, ще ги призная, че могат да вършат работа в широкия център на града! За крайните квартали ще очачквам да се докажат. И там се обхождат без служебен автомобил мнооого от проблемните в града занемарени и неотговарящи на Наредбата /№2/ автомобили в рамките на 2-3 работни дни. Пеша.. При желание от страна на бюджетната дейност..
  Сложни ли са за прилагане Наредбите в града? И трябват ли Служебни автомобили за целта? Мисля че не…
  Г-н Заверджиев? Вие чели ли сте отчета на СКОРС за последните 6 месеца, че ги защитавате така?Какво се случи със служебния автомобил, за който лобирахте? Ако може да напишете тук какво се случи…

 8. Данчо Заверджиев каза:

  Господин Херос !
  Пититате ме дали съм чел отчета на БД СКОРС за последните 6 месеца, че ги защитавам така ?

  ДА, чел съм въпросния отчет! Аз винаги се подготвям ,като чета предварително всичко за което пиша тук и проверявам фактите,нещо повече, аз отговарям за всичко написано от мен тук и всеки , който се е засегнал или обидил от написаното от мен има правото да си потърси правата в съда.

  Никога не си позволявам да хваля служители на общината, Кмет, Председател на ОС или общински съветници без да съм убеден , че те заслужават похвали за работа която вършат.

  Уважаеми г-н Херос, за да изпълняват задълженията си служителите на БД СКОРС имащи правото да съставят актове съгласно общинските наредби/а те не са само Наредба 1 и 2, а и други общински наредби/, кмета на общината е издал заповед с която са определени служителите които имат право да съставят актове за нарушение по общинските наредби.
  Но за да извършват всички свои задължения на съответните служители се издават служебни карти /които кмета подписва/ с които те се лигитимират, като служебни лица имащи правото да правят проверки, съставят актове или пишат фишове.

  Драги ми Херос, служебните карти на въпросните служители са валидни до 2012 г. За цялата 2012 г , а не само за последните 6 месеца от 2012 г. те не са били служебни лица по въпросните проверки и съставянето на актове и фишове .
  Имайки в предвид тежи тежки условия в които те работят/ използвам думата’ тежки, за да не кажа ‘ невъзможни’ условия/ аз съм написал , че ми харесва как работят и смятам, че си вършат добре работата в така създадените условия на невъзможност да я вършат – липсата на служебна легитимация.

  По въпроса за автомобила , който предложих писмено на ОбС / а не съм лобирал – лобиране е различно от писмено предложение/ преди половин година да бъде закупен за нуждите на служителите на БД СКОРС , предложението ми не бе прието от общинските съветници и до сега служителите на БД СКОРС изпълняват задълженията си само с един автомобил.

  Ако според вас може да се извършва контрол в общината по общинските наредби само с един автомобил то това си е ваше мнение и аз не го оспорвам, но според мен не е достатъчен само един автомобил за контрол на цялата община и това е мое мнение което не е нужно Вие да приемате .
  Но когато съм написал , че момчетата работят в тежки условия съм имал в предвид и това, че те разполагат само с един автомобил за да изпълняват задълженията си в цялата община, а това е крайно недостатъчно за да изпълняват служебните си задължения според мен.

  п.п. Уважаеми г-н Херос, в общинския бюджет 2013 г. са заложени 35 000 лева за закупуване на таблети за изпълнение на задълженията от общинските съветници / но за това ще пиша специално по-късно/ и тези пари са от местни дейности а не се дават от държавата. Общинските съветници ще похарчат наши 35 000 лв за да си с мотива, че ще си изпълняват задълженията , но не гласуваха 5000 лв за един автомобил за да си изпълняват задълженията служителите на БД СКОРС с Вашия мотив , че един автомобил бил достатъчен.

  След като съветниците ще си купуват таблети с наши пари / не един а за всеки съветник по един/ не е ли редно пак с наши пари да се закупят и 8 автомобила на всеки служител от БД СКОРС който изпълнява задълженията си по контрол на общинските наредби и чак след това да коментираме добре или зле си вършат работата момчетата от скорса работят?

 9. Valeri Genov каза:

  heros БЕ как винаги Вие всичко знаете.Пък за тези автомобили се знае и се работи по въпроса да знаете процедурата не е така лесно отиваш там и ги махаш , а ако незнаеш как е информирай се 🙂

 10. Данчо Заверджиев каза:

  Валери, по отношение на процедурите които се прилагат от общината за излезлите от употреба МПС Херос знае всичко.

  Благодарение на стотиците негови снимки в стария сайт се въведе реално прилагането на същите тези процедури от общината.

  В Ловеч имаше стотици излезли от употреба МПС, сега техния брой е значително по-малък, но има още много да се работи по проблема.

  Но със закупуването тази година на ‘паяк’ от общината, проблема с излезлите от употреба МПС-та ще бъде решен окончателно решен.

  п.п. Новия сайт не дава възможност да се ‘качват’ снимки когато някой нещо коментира под коментара и по този начин собственика на сайта е ограничил правото на посетителите да прилагат снимки като доказателство по своите коментари което от своя страна доведе до…. аре да не казвам кво за сайта , но все пак това е частен сайт и собственика си решава: какво, кога и как да прави…

  Достатъчно е и това , че тук може всеки да напише каквото мисли за разлика от Публичния сайт на общината където форума за предложения и мнения на гражданите на общината беше еднолично забранен и спрян от кмета преди няколко години… факт който говори за отношението на кмета към гражданите…

 11. Valeri Genov каза:

  Данчо "В Ловеч имаше стотици излезли от употреба МПС, сега техния брой е значително по-малък, но има още много да се работи по проблема." Да така е това го знам.

 12. ivan каза:

  Gospodin Kalev si vurshi rabotata

%d блогъра харесват това: