За две седмици 3 акта и 4 фиша за каруци в града

Прочетено2271пъти

За първите две седмици след влизане в сила на изменението и допълнението на Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Ловеч служителите на бюджетна дейност „Самоохрана,  контрол, обществен ред и сигурност” (БД „СКОРС”) към общината са съставили 3 акта и 4 фиша на нарушители. Това съобщава сайта на Община Ловеч.

     С приетите от общинския съвет на 31 юли т. г. промени в Наредба № 2 се забрани движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на град Ловеч с изключение на кварталите Гозница и Продимчец.

     Констатираните нарушения са в района на пазара в Ловеч и по ул. „Осъмска”. Получилият фиш плаща 20 лв, а при съставен акт кметът на общината с наказателно постановление определя глобата – от 20 до 100 лв.

     Проблем обаче според БД „СКОРС” се оказва това, че обикновено нарушителите нямат пари в себе си, за да платят фиша, не носят лични документи и за да се установи самоличността им, се търси помощ от РУП. Трудности идват и от факта, че установените лица, които обикновено са от ромски произход, са малолетни и непълнолетни, а това пречи на административно-наказателната дейност.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b2%d0%b5-%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bc%d0%b8%d1%86%d0%b8-3-%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b0-%d0%b8-4-%d1%84%d0%b8%d1%88%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d1%83%d1%86%d0%b8-%d0%b2-%d0%b3/

3 коментара

2 споменавания

 1. Проблем било.. Като вземат двете гума и коня увисне да седи на улицата бързо ще намерят и лична карта и пари! Въобще не им пука и си се движат дори из кварталите с тези каруци..

 2. Освен забрана за движението на пътни превозни средства с животинска тяга на територията на град Ловеч със същото Решение от 31 юли общинските съветници решиха да въведат и регистрация на ПСЖТ.
  И може би от жегата него ден се роди един изключителен бисер на местното законотворчество- чудо невиждано до ега :
  Чл. 14а.(2) Пътните превозни средства с животинска тяга се регистрират в Община Ловеч, кметството или населеното място по местоживеене на собственика.
  (3) Регистрацията се извършва въз основа на писмено заявление, подадено от собственика.
  (4) Кметът/кметският наместник разглежда подаденото заявление в 14-дневен срок като вписва в регистър данните за пътното превозно средство с животинска тяга и за собственика.
  (5) Регистрацията се извършва, ако пътното превозно средство с животинска тяга отговаря на изискванията на чл. 71, ал. 1 от ЗДвП и чл. 15 от ППЗДвП, както и оборудвани с предпазни престилки за животински екскременти.
  И така съгласно общинската наредба, един собственик на ПСЖТ от кв.Гозница отива без ПСЖТ до община Ловеч написва едно писмено заявление до кмета на Община Ловеч и Кметът на Община Ловеч разглежда подаденото заявление в 14-дневен срок като вписва в регистър данните за пътното превозно средство с животинска тяга и за собственика.
  До тук добре!
  Да ама не !
  Следва регистрацията да се извърши само , ако пътното превозно средство с животинска тяга отговаря на изискванията на чл. 71, ал. 1 от ЗДвП и чл. 15 от ППЗДвП, както и оборудвани с предпазни престилки за животински екскременти.
  Ето какво е разписано в чл. 71, ал. 1 от ЗДвП : Всяко пътно превозно средство с животинска тяга трябва да има два бели или жълти светлоотразителя отпред, два червени светлоотразителя отзад, а при движение през нощта и при намалена видимост – отзад вляво светещо тяло, излъчващо бяла или жълта добре различима светлина. Светлоотразителите трябва да са разположени симетрично от двете страни на превозното средство.
  Как на практика кмета седейки на бюрото си ще изпълни закона за да установи дали има светлоотразители ПСЖТ което той вписва в регистъра – никак.
  Чл. 15 от ППЗДвП няма да коментирам , че стана много ….
  п.п.
  Законодателя много ясно и точно е определил кой извършва въпросната регистрация с Чл. 167. (2) Служби за контрол, определени от кметовете на общините: т. 4. регистрират пътните превозни средства с животинска тяга от ЗДвП и нямаше абсолютно ама никаква необходимост в най-голямата жега/31 юли/ от годината общинските съветници да ‘пишат’ бисери в общинската наредба.

  1. Господин Заверджиев,такава същата заповед през 1981 година беше издадена от кмета на общината.Всички ПВСЖ бяха пребоядисани и на задния капак и страничните ритли бяха поставени номера дадени от кметствата.Собствениците заплатиха определената такса и какво….Да сега се движат с тези номера и украска.Няма санкциониран.Дали кмета е сигурен,че заповедта е влезе в сила.Просто е издал заповед?

 3. Кметът е издал Заповед и си имаме звено СКОРС, което да следи за каруците не само в работно време! Въобще не ме интересува имат ли Ци-Ган пари или не. Да намери начин СКОРС да ги махнат от централната част на града!

 4. В изменението на Наредба 2 е казано „……на територията на Общината..“Кой и как ще контролира изпълнението на заповедта в селата.Отново смешни заповеди на  „кмета“,

%d блогъра харесват това: