Ное. 18 2012

За втори път местната гражданска инициатива за определяне на цена на вода при режим не стартира

Прочетено2085пъти

Павлин Иванов

За съжаление и вторият опит за стартиране на местната гражданска инициатива за „Определяне на цена на питейната вода при режим на водоподаването“ в Ловеч не можа да събере необходимите според закона 50 граждани и да стартира.

Макар на поканата да се отзоваха повече граждани от първият път преди седмица, инициативата не получи подкрепа от жителите на град Ловеч и отново се провали. Събранието, което трябваше да се проведе в петък от 17.30 часа в залата на Общински съвет Ловеч не намери необходимата подкрепа и не покри изискванията на закона, поради което не беше проведени.

От името на инициаторите Данчо Заверджиев, Павлин Иванов и Иво Райнов благодаря на всички, които отделиха от времето си и избраха да защитят интересите на съгражданите си, като се отзоваха на поканата за събрание.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%82-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b6%d0%b4%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d0%b8%d0%bd%d0%b8%d1%86/

Коментари

 1. тц тц тц е бива ли такова нещо вееее,овце ,ама може да стоите в кунята да пиете ракия и да псувате телевизора :((((((((((((((((((((((

 2. PavlinaGesheva каза:

  Хвалил ми се Данчо
  (По Асен Босев)

  Хвалил ми се Данчо,

  Данчо мързеланчо:

  -Кой е като мен

  къпан, пременен!

  Дрешките ми – прани,

  прани са от лани.

  Мил съм си главата

  лятос на реката.

  Питах Общината

  дека е водата!…

  Чули го момчетата,

  чули са го псетата,

  имал и късмета

  да го чуе кметът –

  и се смели, смели

  цели три недели… 🙂

 3. Илиян Пеевски каза:

  Към тази новина може да се добави само едно БРАВО на Данчо, Павлин и Иво Райнов!!!

  И толкова!

  От останалото извода е само един – ЖИВЕЕМ В ПОЛУМЪРТВО ОБЩЕСТВО!

  Гражданската смърт е факт и само се чака официалното и обявяване, След 23 години /уж/ демокрация в един 36 хиляден град да не могат да се съберат 50 свободни граждани, живеещи в /уж/ свободна държава и то държава пълноправен член на ЕС – някой да запали кадилото и да го размаха, а останалите живи граждани да кажат „Амин“.

  В нормалните държави гражданите и гражданските структури ежедневно и ежечасно се борят за правата си, ежедневно поставят въпроси към управляващите, политическите субекти и институции и изискват тяхното решаване. Една от формите за натиск или постигане на определени цели е т.нар. „лобизъм“, който е основна част от работата на НПО и гражданите. Казано по-ясно – гражданите и техните НПО търсят непрестанно постоянен контакт с политици и управленци, за да ги убеждават, информират и спечелват за тяхната кауза. Кауза, която в последствие да получи реално приложение след политическо, законодателно или законосъобразно решение.

  Сега ясно ли е защо аз и ПП АТАКА години наред твърдим, че днес продължаваме да живеем в едно тъпо и идиотско посткомунистическо общество? Общество в което не гражданите, а примерно политикът и общински съветник г-н Иво Райнов се МОЛИ НА ГРАЖДАНИТЕ да дойдат и да застанат зад техните, на гражданите, а не на политика И.Райнов права и възможности за по-добър живот, промяна и каквото си щете.

  Разбирате ли в какъв ИДИОТСКИ АБСУРД ни набутаха кретените, тарикатите и далавераджиите, които 23 години си правят експерименти с една държава и това, което се нарича народ?

  Аз също се занимавам с политика, но винаги съм слагал гражданите и гражданските сдружения с приоритет и нещо много по-високо стоящо от коя да е партия.

  Пет пари не струва една партия, ако е откъсната от хората.

  Две пари не струва никое управление, което не работи и не се съобразява с гражданите.

  Няма ли ги обаче гражданите – ОБЩЕСТВОТО Е МЪРТВО, държавата е в разпад…. и въпрос на време е последният да загаси лампите!

 4. fee-faw-fum каза:

  Троянски, от твоята партия колко човека отидоха в залата в петък, 16 ноември???

 5. Илиян Пеевски каза:

  Отчет ли искате? От „моята“ партия се занимават с партийни дела. Тук става дума за гражданите и за гражданските дела, а не за партийни мероприятия. Най-лесно беше да докарам 100 човека… е, и? Това ли е гражданското общество? Да го водят партиите с каишка на врата като добитък? Да му се месят партиите в делата?

  Не сте познали!

 6. fee-faw-fum каза:

  Троянски, щом това не е партийно дело не ни навирай партията си в темата. Благодаря!

 7. Илиян Пеевски каза:

  Момко, като собственик ли се изживяваш, като цензор ли се изживяваш или просто се чудиш днес с кого да се заяждаш?

  Ако можеш напиши нещо смислено. Ако можеш обори едно мое изречение. Колкото до заповедите – издавай си ги в къщи!!!

 8. slav каза:

  Браво, хареса ми стихчето…!

 9. fee-faw-fum каза:

  Пич, да си видял някой да си пришива партията в темата ??? Аре у лево…

 10. Илиян Пеевски каза:

  Момко, гледам се напъваш да си компетентен по всеки въпрос, да раздаваш оценки и да поучаваш. Само дето хабер си нямаш по много въпроси и понеже много не ти достига – започваш да нападаш и да изместваш посоката на темата.

  Но, в ДСБ сте това и толкова можете. Криете се като мишоци и се показвате от дупките един път на 4 години. Примерно, докато вашият Иван Костов си наглежда милионите и си върти далаверите, Сидеров обикаля от град на град да се среща с хората.

  Аз има какво да напиша и за гражданското общество и за Атака. За разлика от теб, който хабер си нямаш от гражданското общество, а за ДСБ просто няма какво да напишеш. Това е причината да ме питаш с онзи идиотски въпрос по-горе – „от твоята партия колко души отидоха в залата…“

 11. fee-faw-fum каза:

  Дотам ли ти стига фантазията – като в добрите стари комунистически времена да пришиеш на някого чужд грях, за да можеш да си чешеш езика??? За проблемите с водата в Ловеч не ме интересува мнението нито на ДСБ, СДС и която и да е партия, както и това на техните лидери, нито пък ме интересува мнението на Болен Мозък по който и да е въпрос. Мисля, че достатъчно внимание ти отделих. Прощай, троянецо.

 12. Илиян Пеевски каза:

  Така и не се разбра твоето мнение за гражданското общество на Ловеч. То няма и как да имаш такова мнение. Само общи приказки, дърдорене.и естествено да търсиш с кого да се заяждаш.

  В крайна сметка успя да пренасочиш темата в друга посока, но, това направи първия ми коментар ПО ТЕМАТА железен и необорим!

 13. fee-faw-fum каза:

  Няма болка, ти се отдалечаваш.
  Далечен кораб дими на хоризонта.
  Ти само минаваш през вълните.
  Устните ти мърдат,но не чувам какво казваш.
  Когата бях дете,
  аз имах краткотрайно видение
  в ъгъла на окото.
  Обърнах се да го видя,но то изчезна.
  Аз не мога да го видя сега.
  Детето е порасло.
  Видението е изчезнало.
  Превърнах се в удобно безчувствен.

  http://www.youtube.com/watch?v=YQWszrZHBPI

  “Ние живеем в ново Средновековие. През последните 10 години свободата отстъпва в световен мащаб, а рокендролът цикли.”

%d блогъра харесват това: