За втора година скаути от Белгия лагеруваха край село Прелом, община Ловеч

Прочетено1710пъти

За втора година в село Прелом, община Ловеч, пристигат скаути от Белгия, като правят лагер за седмица край близкия язовир, съобщи кметският наместник Васко Панков. Мястото е препоръчано от миналогодишните гости, които бяха тук през юли. Новата група е от 26 момчета и момичета от групата „Пи“ от движението Les Scouts Pioneer.
Тази година началото на едноседмичния престой съвпадна със силно дъждовни дни и затова се наложи да се нощува под покрив. На помощ се притекоха френскоезичните Валентина Кочевска и Никола (Nicolas L’Olivier), които имат къща в селото.
Следващите дъждовни нощи групата се премести в бившето училище. От средата на престоя времето се подобри и скаутите проведоха своя лагер сред природата.
По време на престоя в Прелом скаутите проведоха различни акции, като помагаха на възрастни хора в почистване, цепене на дърва, поправки на имущество. В събота, 22 юли, те отпътуваха към нов лагер, като ще останат още две седмици в България. Целта на тези занимания е бойскаутите да овладеят навици и умения за пребиваване и оцеляване сред дивата природа
Както е известно, скаутското движение е световно юношеско движение, което се занимава с физическо, духовно и умствено развитие на младите хора. Това е доброволна, аполитична и независима организация, която се труди и живее сред природата със строги правила и униформа. Участниците обикновено са на възраст между 16 и 18 години и желаят още да дискутират, да се срещат с креативни хора, за да променят нещата, и да разширят своя кръгозор.
Забележка: Автор на снимките е Валентина Кочевска.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%ba%d0%b0%d1%83%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%b3%d0%b8%d1%8f-%d0%bb%d0%b0%d0%b3%d0%b5%d1%80/

2 коментара

  1. Язовира е в землището на с.Малиново

    1. В землището на Малиново е яз.Крапец, а тук става дума за малкия язовир до селото.