Започнаха „Люлякови музикални вечери“ в Ловеч

Прочетено1044пъти

„Вярвам, че с програмата на нашите четири музикални вечери ние ще открием нови, непознати територии от танца и музиката. Сигурна съм, че зрители от всички възрасти ще срещнат свои любими приказни и съвременни герои. Тогава може би ще видим и своя град в нови цветове.Защото това лято е много важно за преобразяването на града. Иска ми се целия този обновителен процес да премине със силата, с енергията на нашите празници. Въпреки някои неудобства от мащабното строителство, ние в никакъв случай няма да намалим музикалните, спортните и другите изяви. Защото споменът за родения тук химн „Върви, народе възродени“ ни задължава.“

С тези думи кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова  откри снощи в Драматичния театър поредните „Люлякови музикални вечери“.  Първата вечер бе за балетния спектакъл на Държавна опера – Русе, „Ромео и Жулиета и Полет към светлината“.

Музикалните вечери ще продължат до 11 май – празника на Ловеч.  Днес, 9 май, на сцената на Драматичния театър ще бъде представен мюзикълът за деца и възрастни „Аладин“ на НМТ „Стефан Македонски“ – София.Звездата в този спектакъл е Добрин Векилов-Дони (от Дони и Момчил). Режисьор е Надя Асенова, а диригент – Людмил Горчев.

„Аладин“ е първото по рода си музикално и театрално шоу в България, с изцяло българска авторска музика на младия композитор Марио Балтаджиев, български текст Иван Ангелов, уникална смесица от различни стилове.

Това е една от най-хубавите истории в Арабския епос, разкрива ни, че всеки би могъл да се докосне до чудото, да го сътвори сам и невъзможното да се превърне в мечтаната реалност.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b0%d1%85%d0%b0-%d0%bb%d1%8e%d0%bb%d1%8f%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bc%d1%83%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b8/

%d блогъра харесват това: