юли 11 2017

Започва рехабилитация на пешеходната зона в центъра на Ловеч за близо 4.5 млн. лева

Прочетено5494пъти

Първата копка на проекта се предвижда за 28 юли, петък, в района на централната градска част на Ловеч

Проектът „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“, кв. „Вароша“, гр. Ловеч“ е основен проект в Инвестиционната програма за реализиране на ИПГВР на град Ловеч.

Изработен е в рамките на проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа за следващия програмен период 2014-2020 година“, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова по ОПРР 2007-2013 г.

Главната цел е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в град Ловеч, осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и обновена социална среда чрез нови пространствени решения.

Проектът предвижда рехабилитация на следните подобекти.

пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“, пл. „Т.Кирков“ в кв.“Вароша“  чрез

Цялостна подмяна на настилките

Изграждане на 3 фонтана : на пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Т.Кирков“ и пред Драматичен

театър – Ловеч

Рампи за осигуряване на достъпна среда

Ново решение на алейната мрежа в градската градина

Ремонт на скулптурната композиция пред съдебната палата.

Отваряне на нова пешеходна ос от ул.“Цачо Шишков“ през градската градина към катедралния храм

Ревизия на озеленяването и градското обзавеждане

Ремонт на пасажното пространство в комплекс „Космос“

Въвеждане на енергоспестяващо осветление

Ремонт настилките на пл. „Тодор Кирков“, озеленяване и оформяне на пространството около паметника

За изпълнение на проекта са сключени договори с изпълнители за:

Осъществяване на мерки за информация и комуникация;

Авторски надзор по време на строителството;

Строителен надзор с инвеститорски функции.

До края на седмицата (11 – 16 юли) предстои подписване на договор с изпълнител за осъществявана на строително-ремонтни работи на първите два подобекта – пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“.

Решението за избор на изпълнител за извършване на СМР за рехабилитация на пл.“Тодор Кирков“ се обжалва пред КЗК, което отлага във времето сключването на договор и реалното започване на СМР-то.

До края на м. юли ще се сключи и последния договор с изпълнител по този проект – за извършване на независим одит.

 

До края на м. юли се уточняват детайлите, предвижда се на 28.07.2017 г. да се проведат встъпителна пресконференция по проекта в заседателната зала на Общински съвет и официалната церемония – първа копка – в пешеходната част на ЦГЧ в градската градина.

Ще бъдат поканени министъра на МРРБ – Николай Нанков, ръководителя на УО на ОПРР 2014-2020г. – Деница Николова, началник отдела на Отдел „Северозападен район“ гр.Видин, Областен управител на област Ловеч, общински съветници, представители на медиите. На сайта на сайта на общината ще бъдат оповестени датата и часовете на двете събития, които са отворени за посещение на всички заинтересовани граждани.

Индикативната стойност на проекта е 4 479 900.41 лв. без ДДС, след проведената обществена поръчка, спечелена от „Трейс Груп Холдинг“ АД, стойността намаля на 3 504 776.04 лв. без ДДС. Икономията е 975 124.37 лв. без ДДС.

Забележка: Снимките са илюстративни и не отразяват в абсолютна точност проекта.

 

.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%85%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%82/

Коментари

 1. Grigor Radkov каза:

  Младост кога????

 2. Elena Andreeva каза:

  Младост е толкова зле,че няма накъде повече.Количките ни се потрошиха,ако пък ги бутаме по улиците има вероятност някой шофьор да ни сгази,избягвайки дупките.Крайно време е да се направи нещо!!!

  1. Ralitsa Tsvetkova каза:

   Този проблем не е само в малък град като Ловеч.
   Живот и здраве съм сигурна,че и жк. Младост ще бъде ремонтиран както жк. Червен Бряг. Сега е ред на центъра.

  2. Elena Andreeva каза:

   Не мисля,че това трябва да е оправдание.Защо не дадем пример със с.Чавдар, за което скоро имаше репортаж?! Дано скоро му дойде реда на ж.к.Младост, защото както е тръгнало -може скоро да няма останали млади хора, бутащи бебешки колички.

  3. Mariana Todorova каза:

   Но да не забравяме ,че Младост е кварталът с най—много хора,и то младии хора!Едно нещо няма направено,в окаяно положение е!

 3. Jikevjikev Jikev каза:

  Кви ремонти?… При вас поне косят…
  Гозница и косене не няма…

 4. Оле оле и сега като се започне едно крадене на пари , ще доживеем ли да видим един кмет на който да кажем евала , че е направил нещо за за този град .

 5. Mira Tonova каза:

  Дано крадат по- скромно този път.

 6. Dimitar Dimitrov каза:

  Няма да е зле да подменят плочките пред общината, в градската градина и на площад ‘Космос’, че през зимата стават на ледена пързалка.

 7. Diana Ilieva каза:

  докато почнат ще дойде зимата

 8. Viktoria Eneva каза:

  Koq firma shte izvarshva rehabilitaciqta ?

 9. Ralitsa Tsvetkova каза:

  Чудесна новина 🙂 Живот и здраве градът ще придобие нова визия 🙂 Вярвам,че проекта ще бъде изпълнен и повлияе благоприятно .

 10. Jordan Vasilev каза:

  Доживяхме!!! Няма да е зле да се забрани достъпа на всякакви МПС след ремонта, дори и на камиончетата за боклук – няма да се счупят да ги пренесат 200метра пликовете с боклук. Дано и изпълнението да е качествено, а не след 3-4 години да е съшата работа като сега…

 11. Poli Hristova каза:

  Златна ли ще я правят?

 12. Че какво да копаят, то по~разбито няма накъде, а дипомите на управата няма да намерят

 13. Интересно как ще стане при положение, поръчката за СМР е обжалвана от „Водстрой 98“?

 14. Дано да го правят способни хора. Пиша го това, защото буливарда, който не отдавна бе изпълнен вече е целия на вълни. Пешеходните плочи почти на всякъде хлопат и също на доста места са пропаднали. Пълно безхаберие от страна на изпълнителите, а надзора го има само на документи.

 15. Уауууу ти давиш?

 16. не елошо първо да се помисли за болницата

 17. Tsvetan Tomchev каза:

  Сметнах, че ако за един квадратен метър копаене, тротоарни плочки, материал и поставяне на плочките са нужни 40лв., то с 4,5млн. лв. ще се изработят 112,5 дка. Колко дка. е зоната всъщност?

 18. Vania Georgieva каза:

  А кой ще се радва на тези красоти, за които ни разказват? Ловеч е един призрачен град след 18 часа – с малко на брой млади хора, без работещи фирми.Какво от това ,че ще го благоустрояват, това е нормално,защото 1986г беше Дипломатическият корпус и от тогава една плочка не е сложена в центъра.Другото е по-важно-ще се радваме,когато се създадат нови работни места

 19. Повишаване качеството на живот …и как се повишава качеството на живот с мизерни заплати , некачествени храни,образование, здравеопазване качествени в Бълагария са,само кражбите от такива проекти

 20. Svetoslav Stefanov каза:

  Дано това да е началото на обновяването на целия град, защото доста райони имат нужда от ремонт.

%d блогъра харесват това: