Започва рехабилитация на пешеходната зона в центъра на Ловеч за близо 4.5 млн. лева

Прочетено6967пъти

Първата копка на проекта се предвижда за 28 юли, петък, в района на централната градска част на Ловеч

Проектът „Рехабилитация и нови пространствени решения на пешеходната зона в централна градска част и рехабилитация на площад „Тодор Кирков“, кв. „Вароша“, гр. Ловеч“ е основен проект в Инвестиционната програма за реализиране на ИПГВР на град Ловеч.

Изработен е в рамките на проект „Техническа помощ за подготовка на инвестиционни проекти в подкрепа за следващия програмен период 2014-2020 година“, финансиран по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова по ОПРР 2007-2013 г.

Главната цел е повишаване качеството на живот, социалното включване и подобряването на екологичната среда чрез благоустрояване на физическата среда в град Ловеч, осигуряване на устойчив и динамичен градски център с подобрени качества на живот и обновена социална среда чрез нови пространствени решения.

Проектът предвижда рехабилитация на следните подобекти.

пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“, пл. „Т.Кирков“ в кв.“Вароша“  чрез

Цялостна подмяна на настилките

Изграждане на 3 фонтана : на пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Т.Кирков“ и пред Драматичен

театър – Ловеч

Рампи за осигуряване на достъпна среда

Ново решение на алейната мрежа в градската градина

Ремонт на скулптурната композиция пред съдебната палата.

Отваряне на нова пешеходна ос от ул.“Цачо Шишков“ през градската градина към катедралния храм

Ревизия на озеленяването и градското обзавеждане

Ремонт на пасажното пространство в комплекс „Космос“

Въвеждане на енергоспестяващо осветление

Ремонт настилките на пл. „Тодор Кирков“, озеленяване и оформяне на пространството около паметника

За изпълнение на проекта са сключени договори с изпълнители за:

Осъществяване на мерки за информация и комуникация;

Авторски надзор по време на строителството;

Строителен надзор с инвеститорски функции.

До края на седмицата (11 – 16 юли) предстои подписване на договор с изпълнител за осъществявана на строително-ремонтни работи на първите два подобекта – пешеходната част от ул. „Търговска“ (от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“), градска градина и пл. „Екзарх Йосиф I“, пл. „Г. М. Димитров“ и комплекс „Космос“.

Решението за избор на изпълнител за извършване на СМР за рехабилитация на пл.“Тодор Кирков“ се обжалва пред КЗК, което отлага във времето сключването на договор и реалното започване на СМР-то.

До края на м. юли ще се сключи и последния договор с изпълнител по този проект – за извършване на независим одит.

 

До края на м. юли се уточняват детайлите, предвижда се на 28.07.2017 г. да се проведат встъпителна пресконференция по проекта в заседателната зала на Общински съвет и официалната церемония – първа копка – в пешеходната част на ЦГЧ в градската градина.

Ще бъдат поканени министъра на МРРБ – Николай Нанков, ръководителя на УО на ОПРР 2014-2020г. – Деница Николова, началник отдела на Отдел „Северозападен район“ гр.Видин, Областен управител на област Ловеч, общински съветници, представители на медиите. На сайта на сайта на общината ще бъдат оповестени датата и часовете на двете събития, които са отворени за посещение на всички заинтересовани граждани.

Индикативната стойност на проекта е 4 479 900.41 лв. без ДДС, след проведената обществена поръчка, спечелена от „Трейс Груп Холдинг“ АД, стойността намаля на 3 504 776.04 лв. без ДДС. Икономията е 975 124.37 лв. без ДДС.

Забележка: Снимките са илюстративни и не отразяват в абсолютна точност проекта.

 

.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d1%85%d0%b0%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%bd%d0%b0-%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%b5%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%b0%d1%82/

23 коментара

Skip to comment form

 1. Младост кога????

 2. Младост е толкова зле,че няма накъде повече.Количките ни се потрошиха,ако пък ги бутаме по улиците има вероятност някой шофьор да ни сгази,избягвайки дупките.Крайно време е да се направи нещо!!!

  1. Този проблем не е само в малък град като Ловеч.
   Живот и здраве съм сигурна,че и жк. Младост ще бъде ремонтиран както жк. Червен Бряг. Сега е ред на центъра.

  2. Не мисля,че това трябва да е оправдание.Защо не дадем пример със с.Чавдар, за което скоро имаше репортаж?! Дано скоро му дойде реда на ж.к.Младост, защото както е тръгнало -може скоро да няма останали млади хора, бутащи бебешки колички.

  3. Но да не забравяме ,че Младост е кварталът с най—много хора,и то младии хора!Едно нещо няма направено,в окаяно положение е!

 3. Кви ремонти?… При вас поне косят…
  Гозница и косене не няма…

 4. Оле оле и сега като се започне едно крадене на пари , ще доживеем ли да видим един кмет на който да кажем евала , че е направил нещо за за този град .

 5. Дано крадат по- скромно този път.

 6. Няма да е зле да подменят плочките пред общината, в градската градина и на площад ‘Космос’, че през зимата стават на ледена пързалка.

 7. докато почнат ще дойде зимата

 8. Koq firma shte izvarshva rehabilitaciqta ?

 9. Чудесна новина 🙂 Живот и здраве градът ще придобие нова визия 🙂 Вярвам,че проекта ще бъде изпълнен и повлияе благоприятно .

 10. Доживяхме!!! Няма да е зле да се забрани достъпа на всякакви МПС след ремонта, дори и на камиончетата за боклук – няма да се счупят да ги пренесат 200метра пликовете с боклук. Дано и изпълнението да е качествено, а не след 3-4 години да е съшата работа като сега…

 11. Златна ли ще я правят?

 12. Че какво да копаят, то по~разбито няма накъде, а дипомите на управата няма да намерят

 13. Интересно как ще стане при положение, поръчката за СМР е обжалвана от „Водстрой 98“?

 14. Дано да го правят способни хора. Пиша го това, защото буливарда, който не отдавна бе изпълнен вече е целия на вълни. Пешеходните плочи почти на всякъде хлопат и също на доста места са пропаднали. Пълно безхаберие от страна на изпълнителите, а надзора го има само на документи.

 15. Уауууу ти давиш?

 16. не елошо първо да се помисли за болницата

 17. Сметнах, че ако за един квадратен метър копаене, тротоарни плочки, материал и поставяне на плочките са нужни 40лв., то с 4,5млн. лв. ще се изработят 112,5 дка. Колко дка. е зоната всъщност?

 18. А кой ще се радва на тези красоти, за които ни разказват? Ловеч е един призрачен град след 18 часа – с малко на брой млади хора, без работещи фирми.Какво от това ,че ще го благоустрояват, това е нормално,защото 1986г беше Дипломатическият корпус и от тогава една плочка не е сложена в центъра.Другото е по-важно-ще се радваме,когато се създадат нови работни места

 19. Повишаване качеството на живот …и как се повишава качеството на живот с мизерни заплати , некачествени храни,образование, здравеопазване качествени в Бълагария са,само кражбите от такива проекти

 20. Дано това да е началото на обновяването на целия град, защото доста райони имат нужда от ремонт.