апр. 12 2013

Започва предизборната битка

Прочетено1731пъти

PavlinIvanovПавлин Иванов

От днес започва битката за доверието и гласовете на българите. На 12 май, всеки от нас ще направи своят избор за път, по който да продължим да се развиваме с надеждата за по-добър живот.

В 11 МИР Ловеч със своите идеи, послания, платформи и програми, с честни и нечестни средства политиците ще се състезават за доверие. Доверие, доста често наричано само „глас“, а неговите носители със звучното „електорат“.

Мога да посъветвам жителите на областта единствено да не дават лесно своето доверие. Знаете, че в живота доверие се гради бавно и трудно. Не позволявайте да ви спечелят бързо и лесно. Не се продавайте. Не продавайте и не загърбвайте мечтите и желанията си. Поставете на правилната основа живота си – вие сте важните! Всичко в България трябва да се случва единствено във ваш интерес!

Нека всеки, който иска да ви спечели, да е доказал, че може да изпълнява  обещанията си, че има визия, знания и умения. Не на думи, а с действия.

Дано изборът, който всеки от нас ще направи на 12 май бъде за по-добро. Не забравяйте, че изборите са само една стъпка. Истински важното е какво се случва между две дати, как вие участвате във взимането на решения, какъв контрол оказвате върху избранниците, какви изисквания имате към тях.

Всички ние заслужаваме да живеем много, много по-добре. От нас зависи как да се случи това!

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%b7%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b1%d0%b8%d1%82%d0%ba%d0%b0/

Коментари

 1. Данчо Заверджиев каза:

  „Прокуратурата срещу изборната търговия, до 100 лв. стига цената на глас

  Прокуратурата сериозно се ангажира с предотвратяването на изборната търговия и няма да пренебрегва нито един сигнал за купуване на гласове без значение от коя политическа сила е подаден. Това каза в интервю за БНТ заместник главният прокурор Ася Петрова.

  За предстоящите избори опитите за пазаруване на гласове вече са започнали.

  „Сигналите са повече от 10. Говоря за цялата страна. Факт са вече започнали разследвания също на територията на цялата страна. Има и няколко разпоредени проверки отново по сигнали за изборна търговия. По-скоро може да се направи изводът, че тази година по-рано във времето стартира този процес. Цената е различна. Тя стига и до 100 лева за глас. Така че в тази насока вече работим. Схемите са познати от предходните избори. Разбира се, безспорно възможността да използваме специални разузнавателни средства ще повиши успеваемостта в нашата дейност по тези дела. Но никой не е казал, че специални разузнавателни средства ще се използват само в рамките на изборния ден“, каза още Ася Петрова.

  Статистиката сочи, че след последните парламентарни избори 58 дела за предизборна търговия са внесени в съда, а 64 души са осъдени с влезли в сила присъди през 2011 г. Двама от тях са влезли в затвора. През 2012 г. има 38 осъдени. Само при три от делата обаче са осъдени организатори на изборна търговия.

  Прокурорът припомни, че и купуването, и продаването на глас е престъпление. Две са присъдите за продаване на глас“

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1069338

 2. Данчо Заверджиев каза:

  Със Заповед № 434 от 10.04.2013 на кмета на община Ловеч е определил места за поставяне на агитационни материали на партиите, коалициите и инициативни комитети, регистрирани за участие в изборите за народни представители насрочени за 12.05.2013 г.
  http://www.lovech.bg/wps/wcm/connect/0a2117804f38b923bd1ebf6111ec33c7/zap434.PDF?MOD=AJPERES

 3. Данчо Заверджиев каза:

  http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/136.jpg

  Bсеки, който поне малко се интересува от тези избори, вече му е ясно за кого ще гласувам!

 4. Данчо Заверджиев каза:

  „Трябва всеки един от нас да си „научи урока“, какво значи да бъдеш истински гражданин и патриот.

  Не националист и расист, а патриот!

  Политическата класа на прехода е такава, каквато е, само и единствено по причина на бездействието на мнозинството българи. Няколко десетки души, нещо подобно на политици и бизнесмени се гаврят с една цяла нация.

  Те могат да бъдат отстранени само от грамотна гражданска група, решително действаща срещу парите им, източниците на тези пари и начинанията печелещи пари в резултат на действията на тези хора.

  АЕЦ „Белене“, Марица изток 1 и 3, ЕРП-тата, измамите на Ковачки, далаверите с обществени поръчки, контрабандата, кражбите на ДДС, закрилата от ДАНС на тези измами и репресията върху надигналите глава, тайните услуги за чужди правителства срещу „затваряне на очите“ за описаното, приватизацията на публични услуги с цел унищожаване на пазарната конкуренция, насилствената деиндустриализация и все по-потиснатото и лошо образование, синтетичните наркотици, енергийната мафия, организираната престъпност с трафик на жени, корпоративната престъпност, намесата на руската диктатура в българските дела и злоупотребите с еврофондове, напълно подкрепящата всичко това съдебна система и олигархичните структури, всичко това трябва да бъде унищожено!

  Четете за българските революционери от Възраждането, четете за Мартин Лутер Кинг–Младши, Ганди, Мандела, Мартин Лутер и Реформацията, четете за Руанда и как Запада си „затвори“ очите за избиването на 1 милион души.

  Спасението на българската нация е само в ръцете на българите.

  Никой друг не го интересува какво ще стане с нас.Имаме недовършена работа.

  Българското Възраждане все още не е завършило…

  Стефан Гамизов“

%d блогъра харесват това: