Зам.-кметът Венцислав Христов откри фотоизложба, възпяваща красотата на българите

Прочетено1131пъти

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов откри снощи, 5 април, фотографската изложба „Различната България“ на Асен Великов (53 г.). Експозицията се състои от 36 широкоформатни фотоса, разположени в две зали Художествена галерия в Ловеч.

„Ние като зрители на изложбата можем само да си мечтаем да постигнем това професионално ниво на автора Асен Великов. Надявам се той да остане в Ловеч до неделя и да намери нови персонажи за своята изложба, тъй като на Цветница тук има доста интересни хора. Да поздравим и човека, по чиято идея поканихме Асен Великов да ни гостува в Ловеч.“ Това каза при откриването зам.-кметът Венцислав Христов и пожела на добър час на изложбата.

За творческия път на твореца, роден в град Левски, говори главният уредник на културната институция Галя Герганова. „Асен Великов има славата на страстен почитател на автентичния фолклор и превръщането му в образи, които потопят зрителя в една различна идентичност. Той е фотограф, който възражда българското“, каза Галя Герганова.

Фотосите възпяват по непосредствен начин красотата на българите, пременени предимно в народни носии и излъчващи чистота и непорочност. Сред тях има и портрет на Зорница –София Попганчева, която нашумя напоследък с ролята на Румена войвода във филма „Воевода“.

Откриването на изложба привлече много ловешки ценители на красотата, сред тях бе и новоизбраният депутат Милко Недялков. Малкият певец Мартин (7 г.) пък се включи в фолклорната програма, която съпътстваше събитието.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%bc-%d0%ba%d0%bc%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%b2%d0%b5%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2-%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8-%d1%84%d0%be/

2 коментара

  1. Айдееее. И фото изложба започна да възпява. Не щото аз знам, че може да изразява.

  2. Прекрасна идея, но не разбирам кому е необходимо посочването на възрастта на художника-фотограф !?

%d блогъра харесват това: