Задържаната за 72 часа е длъжностно лице от Дирекция „Бюро по труда“-Ловеч. Вредните последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта

Прочетено15810пъти

В Окръжна прокуратура-Ловеч е образувано досъдебно производство за длъжностно престъпление, затова че длъжностно лице от Дирекция „Бюро по труда“-Ловеч за период от една година не е изпълнило служебните си задължения във връзка с дейност по предоставяне на безвъзмездна финансова помощ от Агенцията по заетостта, с цел да набави за другиго имотна облага и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 117 300 лв. за Агенцията по заетостта.

Неизпълнението на служебните задължения се изразява в извършване на рекламна дейност, чрез насочване на кандидати за обучение към конкретна фирма, в неотразяване на констатации за извършени проверки, некоректно попълване, с необходимите реквизити, на констативни протоколи за присъствие на обучаеми лица при извършване проверки на място, неизвършване на контролни проверки, съгласно план-график. В резултат на тази дейност, е получена облага за фирмата, която  е извършвала обучението, под формата на ваучери на значителна стойност.

Длъжностното лице е привлечено в качеството на обвиняем за длъжностно престъпление и е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ за срок от 72ч.

 

Обществена тайна е, че арестуваната е и общински съветник. Изключително близка е до настоящия кмет.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-72-%d1%87%d0%b0%d1%81%d0%b0-%d0%b5-%d0%b4%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d0%b8%d1%86/

11 коментара

Skip to comment form

  1. Цял Ловеч знае кое е лицето. Кво се правите на ощипани госпожици….

  2. Защо не пишете името?

  3. Йовка – общински съветник от ГЕРБ!!! Раздраха си задниците да крадат и си мислят , че са вечни и безнаказани!

  4. Пишете името защо го криете?

  5. От ден до пладне…какво стана със злоупотребилият с няколко милиона лева шеф на ловешката здравна каса??

  6. Пък аз чувах че си невинен до доказване на противното…

  7. Това е официално съобщение на Прокуратурата. В него няма имена

  8. В училище и викаха Йовка праха…. Носеше на даскалите прах за пране за да си повиши оценките.. Пълна комплексарка…

  9. Тези направо се разцепиха. Все е било крадене ама тези нямат насита.

%d блогъра харесват това: