Забавно лято

Прочетено1917пъти

zablqto1208136Албена Йончева

Лятото е в своя пик, а Центърът за работа с доброволци към Регионална библиотека –Ловеч продължава да радва малки и големи в кампанията  „Забавно лято”. В двора на ОУ „Васил Левски” под звуците на любими детски песнички малчуганите пяха, танцуваха и се забавляваха от сърце. Децата играха на федербал, народна топка, скачаха на въже или въртяха обръч.

 „Мокър дартс” даде възможност на момчетата и момичетата да изпробват своята точност. Изрисувана предварително мишена, всеки имаше възможност да хвърля до три пъти . Така най-добри стрелци се оказаха Никола Нинов и Стелиян Басарски.

Наблюдателност пък трябваше да покажат участниците в играта „Детектив и стрелец”.  Играта се оказа изключително интересна и зарибяваща. Събрани в кръг един от участниците е с гръб към другите. Това е познавачът. Останалите трябва да се съберат и да изберат стрелец. Задачата на „детективът” е да разбере от всички участници, кой е стрелецът. И този път за любителите на приложните изкуства имаха възможност да покажат своя талант и въображение в работилничките. За тези, които обичат да майсторят можеха да направят своя  вятърна въртележка и да я оцветят или украсят всеки според вкуса си. Доброволците на библиотеката, верни приятели и аниматори в игрите и този път преобразиха лицата на малчуганите в обичани животинки и приказни герой.

Следващият четвъртък, 15 август доброволците на библиотеката ще гостуват на приятелите им от село Чавдаци. За първи път, точно в 18.00 ч. на центъра пред читалище „Просвета -1927”  „Забавно лято” ще зарадва малки и големи.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b7%d0%b0%d0%b1%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d0%bb%d1%8f%d1%82%d0%be-2/

%d блогъра харесват това: