сеп. 12 2012

Жителите на „Червен бряг” отбелязаха 7-ия празник на квартала си снощи

Прочетено1298пъти

За седма поредна година жителите на ж. к. „Червен бряг” в Ловеч отбелязаха по подобаващ начин празника на квартала.  Малки и големи се събраха снощи пред кафене ”Черната сърна” и се веселиха с песните и танците на обичани ловешки изпълнители и състави. Празникът бе организиран от кварталния съвет с подкрепата на община Ловеч, а сред гостите бяха кметът Минчо Казанджиев, председателят на общинския съвет Корнелия Маринова и Ловчанският митрополит Гавриил, съобщават от ловешкото кметство.

„Пак сме тук. Сложихме началото през 2006-та и вече седем години празнуваме. Неизменно през септември и отново под мотото „Дела срещу думи: заедно можем всички”, обърна се към съкварталците си председателят на кварталния съвет Веска Драганова. Тя специално благодари на хората, съдействали празника да го има – кмета Казанджиев, председателя на общинския съвет Маринова, общинските съветници от групата на БСП, сладкарница „Фаворит”, няколко бизнесмени от квартала. Драганова призова присъстващите, тъй както се събират за празник, заедно да участват и в различните инициативи, провеждани в квартала. Тя  увери, че жителите на „Младост” ги чакат много хубави събития и даде думата на кмета да ги обяви.

Наистина заедно можем всички. Защото заедно ще направим квартала нов и европейски. Така кметът се обърна към жителите на „Червен бряг”. „Сега някогашният квартал „Надежда” (така се казваше преди години кварталът – б. а.) има огромният шанс да бъде благоустроен и модернизиран. Община Ловеч ще кандидатства по оперативна програма „Регионално развитие”, схема „Зелена и достъпна градска среда” – обясни кметът, – за да изградим и рехабилитираме зелени площи, включващи детски площадки, пейки, беседки, да ремонтираме спортните площадки, пешеходни алеи и тротоари, пешеходни зони, уличната мрежа.» Казанджиев посочи още, че до 10-15 дни започва реконструкцията и на двете детски заведения в квартала.

Затова сега нека се веселим, че от утре ни чака много работа, призова кметът.

Това е един от най-хубавите квартали в града, обяви и Ловчанският митрополит Гавриил, вижда се, че децата са добре възпитани, но не спирайте дотук – учете ги на вяра, труд и родолюбие.

Децата бяха най-многобройната част от празнуващите снощи. Те нетърпеливо чакаха още от ранния следобед да започне купонът. И докато чакаха, похапваха кебапче от скарата, типична за всеки празник. Други пък заедно с родителите си разглеждаха импровизирания минибазар на Ресурсния център в Ловеч. Забавления бяха организирани за най-малките и от  доброволците на сдружение «Екомисия 21 век» – всяко желаещо дете можеше да поиграе на «Не се сърди, човече».

Много настроение за празнуващите донесоха изпълненията на възпитаниците на Вокалната студия за поппеене с ръководител Милена Дафинина.  Хореографиите на момичетата и момчетата от танцова формация „Огнени ритми” при Природоматематическата гимназия предизвикаха бурните овации на публиката, а „Крайдунавската” и „Шопската сюита” на Общинския фолклорен ансамбъл „Ловеч” вдигнаха градусите до рекордни висоти.  Жителите на „Червен бряг” дълго аплодираха и примата на старата градска песен Мария Петрова, а достойна кулминация на празничната програма бяха хората на Общинския духов оркестър.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b2%d0%b5%d0%bd-%d0%b1%d1%80%d1%8f%d0%b3-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d1%8f%d0%b7%d0%b0%d1%85/

Коментари

 1. heros каза:

  Ех, абе сякаш вчера като писах в друга новина съм знаел кой ще присъства на празника и какво ще се обяви 🙂
  Не се спомена от кмета само за излишната ограда около линиите

  Цитат: „Тя увери, че жителите на „Младост” ги чакат много хубави събития и даде думата на кмета да ги обяви.“Край на цитата
  Опааа? Объркали сте квартала г-н Иванов!
  В източника на информация този цитат е верен!

 2. heros.по стар български обичай-присъстваха -КМЕТА,ПОПА И ДАСКАЛА ,обаче по-новому добавено и ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ ОТ БСП

 3. Крас каза:

  Девиз на квартала: „Дела срещу думи: заедно можем всички” – цитат.
  Какво можем всички не знам. Може би думата е „всичко“, ама надали. В квартала само на думи можем всичко, на дела, нещо се гънем от година на година.

%d блогъра харесват това: