сеп. 22 2017

Жителите на Йоглав недоволстват от миризмата на близката птицекланица

Прочетено1273пъти

Жителите на село Йоглав, община Ловеч, изразиха своето недоволство от нетърпимата миризма от близката птицекланица, като се събраха на общо събрание на 20 септември вечерта в клуба на пенсионера. Над 80 души дойдоха на срещата, на която стана ясно, че по-рано са подали редица сигнали до всички институции, но без резултат. Има и подписка с над 150 подписали се жители, стана ясно в началото на разтовора. На събранието присъстваха заместник-кметът на Община Ловеч Даниел Колев и кметът на Йоглав Ирена Георгиева.
Представителят на птицекланица „Авис“ ЕООД Николай Василев, който живее в селото, е запознат с всички оплаквания – те са до кмета на Ловеч, областен управител, прокуратура, РИОСВ – Плевен и др. Според него в предприятието се спазват европейските стандарти.
Не така мислят събралите се жители, според тях се носи непоносима миризма и сутрин, и вечер, поради която те са принудени да затварят прозорците. Изтъкват, че кланицата е от много години, но напоследък мирише, като „уханията“ се носят навсякъде. Питат също кой арендатор е дал съгласието си да се торят нивите с отпадъци. „Ние не ви пречим на бизнеса, не ни пречете и ние да живеем в селото“, изтъкват присъстващите, като се интересуват и за съотношението брой птици – площ на утайниците, според европейските стандарти.
Зам.-кметът Даниел Колев изтъкна, че Община Ловеч ще продължи да действа по законния ред и съобразно своите пълномощия. Има оплаквания от миризмата и от съседното село Умаревци, каза той. Община Ловеч ще изготви нови писма за проблема до министерството на околната среда и водите, до министерство на земеделието и до прокуратурата, като ще направи всичко необходимото, за да защити хората.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b6%d0%b8%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b9%d0%be%d0%b3%d0%bb%d0%b0%d0%b2-%d0%bd%d0%b5%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%bb%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%be%d1%82-%d0%bc%d0%b8/

Коментари

 1. Да.не.се.замарсява.околната.среда

 2. Та то няма хораааа

  1. Krasimir Petkov каза:

   Защо така мислиш?

 3. Или Ана каза:

  250 човека не са ли хора ?

  1. По изборите се сещат че всеки човек им е много важен

 4. Страшна смрад се носеше дори в покрайнините на Смочан.

 5. Krasimir Petkov каза:

  Нетърпима смрад е.

 6. Tsvetoslava Miteva каза:

  Те пък добре, че сега се усетиха…. десетки години не им миришеше, сега им се размириса!

%d блогъра харесват това: