ян. 18 2013

ЖГЕРБ определи Катя Арнаудова за „Супер Баба 2013”

Прочетено1026пъти

wgerb1801132Ново поколение ехограф, осигурен с активността на Николай Нанков, вече преглежда безплатно в АГ-отделението в Ловеч

Акушерката Катя Арнаудова бе определена за „Супер Баба 2013” по време на традиционното тържество, организирано от дамската структура на ГЕРБ в Ловеч по повод Деня на родилната помощ, информират от партията. Тържественият обяд, на който бяха поканени и се отзоваха 20 акушерки – вече в пенсия и действащи към момента, се състоя на 17 януари.

Изключително ми е приятно да съм сред вас днес, традицията е чудесна и от ваше име благодаря на домакините ни от ЖГЕРБ, че я съхраниха във времето. Короната е за мен, защото след попълване на анкетата се оказа, че само аз вече съм и с правнуче, пожелавам и на вас подобно щастие, обърна се към всички баба Катя, а на младите си колеги, които и в момента работят в Родилно отделение, заръча да обичат професията, както я е обичала тя.

Живи и здрави бъдете, продължавайте да носите усмивки и щастие с най-голямата радост за нас – дечицата, поздрави колегите си Калинка Мончева – председател на областната структура на ЖГЕРБ в Ловеч. В обръщението си тя подчерта, че АГ-отделението в МБАЛ – Ловеч вече работи в изключително добри условия, ремонтирано с държавни средства.

wgerb1801131Надявам се това да бъде и една от причините при нас в Ловеч да се раждат повече деца. През 2012 г. тук са проплакали 318 бебета, с 12 повече в сравнение с миналата година, каза още Мончева. Тя изрази задоволството си, че с личните усилия и изключителната активност на зам.-министъра на регионалното развитие и областен координатор на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков отделението вече разполага и с ново поколение супер модерен ултразвуков 4 D ехограф, за нуждата от който той е бил информиран по време на посещението си в АГ-отделението. Модерният уред е изключително важен за проследяване живота и здравето както на плода, така и на родилката, с него се откриват и гинекологични заболявания. В момента по решение на отделението всяка жена може да се изследва дори и без направление напълно безплатно.

Модерният апарат, за който Министерство на здравеопазването предостави 50 000 лв, от месец вече е в ловешката болница и средно на ден на него се преглеждат 8-9 жени.

Поздравления отправи и общинският координатор Ирина Митева.

wgerb1801133Всяка от акушерките отнесе за спомен от днешния празник освен доброто настроение и изключително приятните емоции, и подарък от ГЕРБ. Дамите, които и в момента израждат бебета и се грижат за здравето на децата и родилките, подариха цветя на по-възрастните си колеги като им благодариха за топлото отношение и професионалните подкрепа, която са им давали през годините. Те изразиха и специални благодарности на ГЕРБ за вниманието.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b6%d0%b3%d0%b5%d1%80%d0%b1-%d0%be%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%82%d1%8f-%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0%d1%83%d0%b4%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d1%83%d0%bf/

%d блогъра харесват това: