мар. 07 2014

Еленко Начев е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч

Прочетено6171пъти

elenkonachev703141Дългогодишният преподавател по математика Еленко Начев е новият началник на Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч. Той поема поста от Райко Райков, който се пенсионира в началото на този месец.

Еленко Начев е роден на 01 декември 1955 г. в Ловеч. Основно образование завършва в СОУ „Климент Охридски“ – Ловеч, тогава „Кърпачев“. Гимназиалната степен придобива в Национално-математическа гимназия в София. Там е съученик с редица авторитетни личности, заемащи висши държавни постове и до днес. Висше образование завършва във факултета по Математика на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Професионалната си кариера Начев започва в Гимназията „Климент Охридски“ – Ловеч, като преподавател по математика, след това като зам.-директор и директор в СОУ „Тодор Кирков“ – Ловеч. Докато е заемал длъжността директор Еленко Начев е преподавал математика в тогавашното голямо ловешко училище Тодор Кирков, в което са се обучавали над 1300 деца.

В зората на демокрацията постъпва в Природо-математическата гимназия като заместник-директор и действащ учител, където практикува професията до 2006-та година. Тогава е командирован от Министерството на образованието и науката в столицата на Чехия – Прага, да обучава нашата общност по математика в българското училище там. От 2013 г. е началник отдел в Регионалния инспекторат по образованието – Ловеч. На 05 март т.г. поема длъжността началник със заповед на министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова. Женен, с две деца. 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%ba%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b5%d0%b2-%d0%b5-%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0%d1%87%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b5%d0%b3%d0%b8/

Коментари

 1. Анонимен каза:

  Най-после една добра промяна! Успех!

 2. Анонимен каза:

  ЧЕСТИТО!СПОРНА И ПОЛЗОТВОРНА РАБОТА!ПОВЕЧЕ ТЪРПЕНИЕ И ЧОВЕЧНОСТ!

 3. Анонимен каза:

  Не го познавам лично, но чух тези дни коментари, че е изгонен от Прага !!??

  1. Анонимен каза:

   Не е изгонен от Прага спи спокойно, изтекъл му е мандата .

 4. Анонимен каза:

  Досега комунистите са направили две добри рокади. Едната е Тони Паричев на мястото на Преславчо в земеделието. Втората е Еленко на мястото на пенсионера Райко. Двамата са от кръга на областният Недялков и това не харесва на депутатът Горов и в скоро време ще има кавги

  1. Анонимен каза:

   Може би си прав/а/.Дано е добро попадение на комунистите, а не е добър педагог, който отделя повече време за частни уроци по математика и лош мениджър. Педагог отделил се за няколко години от действителността в страната ни и най-вече от образованието в област Ловеч. Пожелавам му сили и успех!

  2. ок каза:

   И двете назначения са персонално на Горов, Недялков няма механизъм да назначава, а и няма кръг, той си работи единствено за себе си.

  3. Анонимен каза:

   Недялков e назначен от квотата на ДПС и работи за ДПС.

 5. Анонимен каза:

  Досега комунистите са направили ЕДНА добра рокада – Еленко Начев. Успех му желая. Страхотен и свестен човек.
  Тони Паричев, айде да не говорим за него, че …

  1. Анонимен каза:

   „калинката“ паричев слугува на ДПС под контрола и ръководството на димитрова

  2. Анонимен каза:

   Кое му е свестно ?! Не останал в България да получава „голямата“ учителска заплата и да е солидарен с колегите си, а в Прага да получава тамошната „мизерна“ заплата.

  3. Анонимен каза:

   Кое му е свестно ?! Не останал в България да получава „голямата“ учителска заплата и да е солидарен с колегите си, а в Прага да получава „мизерната“ заплата.

 6. Анонимен каза:

  Иванов, що не вземеш да напишеш кратко и ясно – кои бяха сменени от БСП и предимно от ДПС и кои заеха техните места, чия протекция са.

 7. Анонимен каза:

  Някъде в коментарите видях, че назначението на областния управител Милко Недялков било на Горов. Нищо подобно, както и друг вече е написал, назначението на Областния управител е на ДПС, той самият работи за ДПС, а кой стои зад ДПС в Ловеч всички знаем. И това на практика не е Мъстънов, макар да си приписва това. А театъра, който Милко Недялков играе като уж с тоя не били на една позиция, с оня не били на една позиция е смехотворен. Той няма и не може да има позиция – там позицията се диктува от друго място и от друг човек, и той не се казва Горов. И Горов, и Недялков получават нарежданията си от ДПС. Казано накратко Ловеч е на ДПС, а БСП избирателите и членовете на столетницата са направени на смешни!

%d блогъра харесват това: