ЕКОЛОГИЧНО ОБУЧЕНИЕ

Прочетено1069пъти

ekomis2506131Глобализацията и развитието на консуматорски общества, промените в климата и намаляване на биоразнообразието, поради изчезване на видове, нарушаването на равновесието в природата доведоха до развитие на нова философия за отношението човек – общество – природа. Това предизвика провеждането на още едно „Екологично обучение“ в сдружение Екомисия 21 век, в което участваха 16 млади хора от местните училища.

Обучението беше насочено към формиране на екологична култура, екологично съзнание и екологично поведение в тяхната взаимна връзка и единство с оглед опазване на екологичното равновесие.

 Имаше иновативни моменти в личностно ориентиране, съчетани с богатата палитра от утвърдени модели за екологично, здравно, гражданско и природозащитно образование.

Младите хора си тръгнаха с ново отнощение към природната среда.

Обучението се проведе в рамките на проект ”Младежки информационно-консултантски център Ловеч”, финансиран по Национална програма за младежта от Национален център “Европейски младежки програми и инициативи”.

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b3%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%be%d0%b1%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b5/

%d блогъра харесват това: