Езиковата гимназия в Ловеч бе поздравена от кмета Корнелия Маринова за училищния празник

Прочетено3494пъти

„Вашето училище е доказателство, че в образованието няма провинция, че стандартите не зависят от жълтите павета, а от мозъчните клетки.“ Тези думи на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова предизвикаха възторг сред представителите на Професионалната езикова гимназия „Екзарх Йосиф Първи“, които днес имат училищен празник. В препълнената зала на Драматичния театър тя подчерта, че успехите на децата са немислими без труда и таланта на десетките преподаватели и възпитатели.

Кметът на Ловеч подари на директора на гимназията Радослав Хитов луксозно издание на българската класика „Време разделно“ и специално изработен плакет с образа на Васил Левски и герба на Общината.

Слово произнесе и Ловчанският митрополит Гавриил, който отбеляза големия патриотизъм на възпитаниците на Езиковата гимназия.Гост на празника бе и зам.-областният управител Драгомир Кавалски.

Прочетени бяха поздравителни адреси от областния управител на Област Ловеч Пенка Николова, от началника на Регионалното управление на образованието  Еленко Начев и други.  Празничният ден продължи с художествена програма и ученическа постановка на абитуриентите. Тази година под режисурата на Слава Георгиева младите актьори разиграха „Царство на конци“ –  сценичен вариант от двете пиеси „Мъжемразка“ и „Женско царство“ на Ст. Л. Костов.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b1%d0%b5-%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%b4%d1%80%d0%b0%d0%b2/

1 коментар

  1. ПРОФИЛИРАНА езикова гимназия!!!