Ное. 03 2014

Една мечта се сбъдва …

Прочетено5006пъти

vetiranaren311141Мая Величкова

През 1946 г., с решение на Министерството на земеделието е основана Професионалната гимназия по ветеринарна медицина – Ловеч, като държавно средно-специално училище за преработка и консервиране на хранителни продукти от животински произход. Мечтата на всички работещи и учащи е за 70 годишния си юбилей, ветеринарният да се превърне в „Училище на бъдещето“ и постепенно това се реализира. В момента училището се модернизира по две национални програми. Едната, от които приключва този месец, а именно- Национална кампания «За чиста околна среда» на МОСВ и ПУДООС с проект «Обичам природата- Моята зелена класна стая».

В реализацията на проекта се включиха с безвъзмезден труд директора, преподаватели, служители и най – вече учениците и техните близки. Така всички ние доказахме, че ветеринарите, с едната ръка въртят скалпела и режат болното място, а с другата творят изкуство.Само с желание и усет за естетика всичко се постига и сътвореното е уникално както самите нас.

А нима не е това „Училище на бъдещето“? Луксът е удобство, а децата които учат, работят и мечтаят са бъдещето. И макар с по – малко средства, и изобретателност, ние сътворихме нашата райска градина, в която всички сте добре дошли.

И нека не забравяме, че земята, на която живеем и училището, в което учим и работим, не са ни завещани, те са взети на заем от бъдещите поколения и сътвореното днес ще бъде тяхното утре.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d1%87%d1%82%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b2%d0%b0/

Коментари

 1. Училището в което учих 1971/1976 год.!

 2. Анонимен каза:

  Най-пропадналото училище, с излизащи неграмотни „специалисти“. Защо ли изобщо съществува още?!?

  1. Анонимен каза:

   Анонимността не е чест за никого, особено ако дава такива негативни коментари. За всеки достоен човек, изразил мнението си, трябва да има име, с което да обоснове становището си. Кое дава основание за това, дали е пропаднало училището и какви специалисти обучава? Защо не не напишат колко от завършилите това „уникално“ училище са реализирани, колко вече са лекари, медицински кадри, управляващи още много достойни личности. Училището съществува и ще продължава да съществува още много след такива „анонимни“ доброжелатели.

  2. Кристофър Робин каза:

   За всеки достоен човек, изразил мнението си, трябва да има име, с което да обоснове становището си.

   Ако може, момата, написала тази гениална мисъл, да обясни какво точно е искала да каже в това изречение. Или да си напише името, за да разберем това и следващите изречения.

 3. Анонимен каза:

  Най-пропадналото училище, с излизащи неграмотни „специалисти“. Защо ли изобщо съществува още?!? – Да, заставам зад думите си. Едно време може и да е бил елитен техникум, но сега – пълна трагедия!!! Начело с ръководство, преподаватели…а за учениците да не говорим. Няма как ученици, нежалаещи да учат , да станат специалисти като ги обучават преподаватели, нежелаещи да преподават. Пази Боже да не му се налага на човек да опира до тези „Специалисти“. Да, май в столицата ни са единствените 2-3 кадъра , които са се реализирали успешно. Тях ги знаем кои са.

  1. Теодора Иванова каза:

   Нищо от написаното по-горе не е вярно. И ръководството и учителите са прекрасни. Не зная кому е нужно да хули и обижда, което и да е училище. Всеки прави сам своя избор в живота, така че щом има ученици в училището/ и то четири девети класа тази година /, то значи, че има смисъл от училище като моето, в което с най-голямо удоволствие ходя и уча.

  2. Анонимен каза:

   Уаууу, а колко паралелки 12 клас има? А 11-ти? Ходи си с удоволствие!

%d блогъра харесват това: