юли 23 2014

Един срам за България по-малко! От утре!

Прочетено3339пъти

ostavka2307141Те подадоха оставка!

Павлин Иванов, снимка NOрешарски

На път е да приключи един лош, много лош период от историята на България. Днес нароченото за експертно правителство, начело с Пламен Орешарски депозира оставката си в деловодството на Народното събрание.

В 17.59 ч. на 23 юли 2014 година, избраното на 29 май 2013 г. с мандата на БСП и с подкрепата на ДПС и „Атака“, 89-ото българско правителство начело с Пламен Орешарски просъществува година и един месец и утре ще приключи срамното си съществуване, като последната процедура ще бъде гласуването в българският Парламент.

Правителството на ДПС и БСП започна скандално с назначаването на министри със съмнителни морално и експертни качества. Премина през най-големият срам в съвременната история – избирането на лицето Пеевски за шеф на ДАНС, което изкара хиляди българи по улиците на страната, които в продължение на над 400 дни не спряха да искат нещо просто – това окаяно правителство да си ходи, заедно с неговите поддържници.

Въпреки преживеният катарзис, въпреки смешната целувка на Орлов мост между Станишев и Доган, въпреки уж здравото коалиционно партньорство, цялата държава от ден с бясна скорост беше поведена към дъното.

Много различни мнения бяха и ще бъдат изказани относно причините за всичко това, което ни се случи в тази една тягостна година. На много въпроси трябва да бъде даден отговор. Много отговорност трябва да бъде търсена, най-вече съдебна и то от адски много хора, които целенасочено или поради липса на каквато и да било компетентност съсипаха една година на милиони българи.

За пореден път, за огромно съжаление, ДПС и БСП окрадоха каквото можаха, извисиха корупцията до нови висоти, направиха обикновените думи като морал, чест, достойнство да изглеждат безсмислени и безсъдържателни.

Толкова наглост, лицемерие, популизъм, некадърност и лъжи, надали ще видим през живота си отново. Хубавото е, че утре това ще свърши, а лошото, че тепърва ще станат ясни реалните размери на пораженията.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d1%80%d0%b0%d0%bc-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d1%8a%d0%bb%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d0%be-%d0%bc%d0%b0%d0%bb%d0%ba%d0%be-%d0%be%d1%82-%d1%83%d1%82%d1%80%d0%b5/

Коментари

 1. Gaius Plinius Secundus каза:

  Следващият премиер на Р България:

  http://www.zdravoslovno.com/content/images/other/pumpkin.jpg

 2. Анонимен каза:

  Е сега вече може спокойно да се напуска Родината. Да си останат само ТИКВИТЕ.

  1. Елефтерия каза:

   Толкова се накрадохте, че парите за тролове няма да свършат в следващите няколкостотин години. Не мога да скрия, че умирам от кеф като ви гледам как се гърчите. А и да ми отговорите – защо всичките ви лидери започнаха да се кланят точно на Тиквата?

  2. Анонимен каза:

   Дизентерия, заминаваме на море. Ще те помоля отвреме-навреме да ходиш до лозето ни, че тази година не сме слагали плашило.

 3. Анонимен каза:

  Сега се намираме там, където ще искаме да се върнем тогава, когато ще плачем за същото, за което се радваме сега.

 4. Анонимен каза:

  Срам,срам,колко да е срам.Срам ме е като си спомня надувката на „гербовото“правителство с изменението на Търговския закон,което „смъкна“изискването за размер на капитала на дружествата с ограничена отговорност от 500 на само 2 лева.Това се направи/поне такава беше пропагандата/за доброто на народа-да може всеки да си регистрира търговско дружество със „сериозния“ размер на личната отговорност на собствениците /собственика на капитала при натрупани задължения на т.н.дружество,включително към бюджета на държавата за данъци и осигурителни вноски за пенсия или за здраве,която при десетки хиляди лв.задължения се свеждаше само до мижавите 2 лв.и…толкова.Бизнес в никая страна не се върти с капитала на фирмата,па бил той и на „крупната“стойност от цели 2 лева.Бизнес въртят хората с парите.И те го завъртяха през дружествата с 2 лв.капитал с негласното съгласие на пионките-собственици на дружеството и зад гърба им.Е нямало пари за пенсии,бюджетът на Здравната каса бил издънен..Що да не е,като длъжниците са с ограничена отговорност.

 5. Анонимен каза:

  Дойде време да подготвяме петорите за баница с ТИКВИ.И дано се разминем само с това.Че ,както е тръгнало на сговори и завери още от „изтърваното случайно“малко преди изборите за по-предходния парламент изречение на Сокола“Аз разпределям баницата“и последвалия го „изборен успех“,да не вземат пак заедно да ни забъркат един хубав тюрлюгювеч,че тогава „ще втасаме“.

 6. vladilovech каза:

  Сега като се върне баат Бойко как ли ще си плащаме електриката понеже когато той управляваше можеха да се надписват спокойно електромерите.

%d блогъра харесват това: