«

»

Дек. 01 2015

Разпечатай това Публикация

Един светец хвърля камъни по грешниците

Прочетено3820пъти

kazandjiev2607131Иво Райнов

Преди няколко дни четох остра позиция на дискусионен клуб „Красно село“. По принцип не се интересувам от идейната турболенция в БСП, но във въпросния документ прочетох редица самокритични позиции, които искрено ме заинтригуваха. Декларацията е реакция срещу обърканото поведение на националното ръководство след последната разгромна изборна загуба, която остави БСП без кмет в областните градове.

Та в този документ чета констатации за грешки, които аз самият съм посочвал в редица статии относно доскорошното местно управление на социалистите в Ловеч.
Ето пример:

„Партията продължава да се отдалечава от всекидневните проблеми на хората, да къса връзките с активните прослойки, младите, със структурите на гражданското общество“.

През последните години в куп мои статии посочвах, че местната власт в нашата община не проявява грижа за хората и техните проблеми, че не работи за интересите на активните хора, не създава условия за реализация на младите и системно ги пропъжда. А пренебрежението към мнението на гражданите, направо доведе до челен сблъсък по проектите за Покрития мост, Младежкия дом и несъстоялата се продажба на стоматологията.
Втори пример:

„Порочнен стил и методи на ръководството, които овластяват с право на ръководни решения един ограничен партиен елит, все повече отдалечен от проблемите и тревогите на хората. На водещи партийни позиции се издигат и задържат години наред едни и същи дейци, някои от които с недопустими претенции за уникалност и незаменимост“.

Колко пъти реагирах, че на ключови позиции в ловешката местна управа се задържат неспособни, но самовлюбени хора, които нанасят непоправими вреди на цели социални сектори. Посочвах изобличаващи факти за това, че в администрацията се устройват и издигат на ръководни длъжности роднини и чаршафни приятелки.
Трети пример:

„Партията води формална, объркана, често непоследователна и лишена от смисъл коалиционна политика“.

Многократно задавах въпроса кому е нужна безпринципната местна коалиция между БСП и ДПС? Излагах факти за неморалната практика кметът да купува гласовете на корумпирани общински съветници като им осигурява незаслужени икономически облаги.
В интерес на истината, в публичната позиция на клуб „Красно село“ са посочени три от тежките грехове, които доведоха до краха на социалистите във всички големи градове в т.ч. и Ловеч.

Не е посочен само един от тези грехове – създаването на икономическа зависима власт, която да обслужва местни олигарси.

Не смея да гадая, дали на анализаторите не им е достигнала прозорливост или смелост. Факт е, че и в този си вид критиката е достатъчно точна и болезнена.
Тъкмо реших да поздравя трезвите гласове в социалистическата партия, когато видях, че в хора „пее“ и Минчо Казанджиев. Подписът на доскорошният ловешки кмет е под декларацията с тежките обвинения (така твърдят всички медии). Човекът, който години наред сее горните грехове в ловешкото местно управление протестира срещу тяхното разяждащо влияние в партията.

Думата лицемерие е слаба за да опише подобен тип поведение!

Истината е, че не Михаил Миков разсипа партията, а окопалите се местни партийни наместници, болни от синдрома, че всичко им е позволено и нищо не се наказва. Дори нахалството да преписваш своите грехове другиму.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d0%b5%d1%86-%d1%85%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%bb%d1%8f-%d0%ba%d0%b0%d0%bc%d1%8a%d0%bd%d0%b8-%d0%bf%d0%be-%d0%b3%d1%80%d0%b5%d1%88%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8/

%d блогъра харесват това: