сеп. 28 2012

Евродепутатът Мария Габриел в Ловеч

Прочетено1784пъти

Обновена

Днес, 28 септември, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел е в Ловеч. В 10.30 ч. тя ще проведе час по Свят и личност в Езиковата гимназия, където ще изнесе лекция на тема „Европейски младежки политики и възможности пред младите, които ЕС предлага”. От 13.30 ч. ще се срещне със службите по земеделие и производители в Областна администрация, с които ще разговаря за развитието на селските райони и възможностите пред българското земеделие за периода 2014-2020 г., след което ще посети Института по планинско животновъдство и земеделие в Троян.

В 17 ч. евродепутатът, който е в града по покана на областния координатор на ПП ГЕРБ Николай Нанков, ще се срещне с общинския съвет в Ловеч. Там ще разисква по темата „Омбудсманът – гаранция за спазване правата на човека”.

Всички срещи на Мария Габриел са отворени за граждани и медии.

Мария Габриел е магистър по политически науки на Институт по политически науки, Бордо, Франция, асистент-доктор „Сравнителна политика и международни отношения“ от Докторска академия по политически науки, Франция, има двойна докторантура по политически науки „Перспективите на европейската интеграция и тяхното влияние върху партийните политически системи в България, Румъния и Чехия“, експерт е по политическите партии и анализ на режимите в Европа и света, европейско и национално законодателство и конституционно право. С опит в международни проекти и програми, свързани с европейските структурни фондове.

Член е на Комисия по земеделие и развитие на селските райони, Комисия по петиции, Специална комисия по организираната престъпност, корупцията и изпирането на пари.

Заместник е в комисиите по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи, Комисия по правата на жените и равенството между половете.

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bf%d1%83%d1%82%d0%b0%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%b8%d1%8f-%d0%b3%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bb-%d0%b2-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87/

Коментари

 1. Илиян Пеевски каза:

  Драги Данчо, ама ти не помниш ли „онзи“ виц, където накрая един излезнал и казал на хората, наредени на опашка пред магазина за месо – „да останат само членовете на БКП и Комсомола“. А като останали само те им казал – „другари, месо няма.“

  Знаеш ли колко ми се иска и на мен да попитам г-жа Габриел, тази всестранно развита и образована личност, както я представят в тази статия – какво мисли за Режимът Герб. Понеже е експерт и анализатор по режимите в Европа и света. Режимът Герб и в частност за болшевишките порядки, наложени в Троян от гаулайтера на Герб другаря полковник от Народната Милиция и член на местното политбюро на БКП М.Акимов? За бруталният натиск, сплашване, мачкане, лъжи, демагогия, преследване, закононарушения, правоимащи, правонямащи плюс всички номера, които е научил в Народната милиция и ГК на БКП?

  Като специалист и с опит по европейските програми, да ми обясни г-жа Габриел как другарят полковник Акимов е „спечелил и реализираше“ един проект за „Техническа помощ за воден цикъл на Троян и с.Орешак“ за 5 500 000 лева. Проект, за даване на акъл. Да ми обясни как европейският данъкоплатец би преглътнал тези 5,5 млн лева за даване на акъл. А понеже е специалист и по корупцията -да ми обясни защо ОЛАФ и българските специализирани органи спят по този въпрос. Всъщност, това няма нужда да ми го обяснява – „Режимът Герб“ го обяснява.

 2. Илиян Пеевски каза:

  При следващото „обновяване“ какво се предвижда?

  Все пак всички срещи на г-жа Габриел си ОСТАВАТ с КОНКРЕТНИ хора или институции. Как си представяте някой гражданин да се намърда в ОбС или в ИПЖЗ или в областната администрация и докато текат КОНКРЕТНИ срещи по КОНКРЕТНИ теми, гражданинът да се намеси и да си задава собствените въпроси. Най-малкото не е възпитано.

  Отделен е въпросът, че с това „обновяване“ може би се цели по-голяма масовка за тази мили срещи. Увеличаване броят на декоративните двукраки храстчета, които трябва да се усмихват, да ръкопляскат, а защо не и съвсем спонтанно да скандират „Слава на Герб“?

  Срещи на г-жата евродепутатка с гражданите НЕ СЕ предвиждат и това ще е добре да не се опитвате да го покривате! Колкото до медиите, подобни мероприятия на Режимът Герб са винаги „отворени“, а ако не дойдат, ще има медии „затворени“.

 3. Коста Иванов каза:

  Пеевски, а не те ли притеснява фактът, че в деполитизираното ни училище се провежда политическо мероприятие?

 4. Притеснява ме и още как, г-н Иванов. Нека все пак се радваме, че по стените на вашето училище все още не са окачени по коридорите и в класните стаи портретите на Борисов и останалите от „политбюрото“ на Герб. Между другото – към вашето училище има един много специален интерес последно време от страна на посткомунистическата Герб. Дали не се канят отново да превърнат това училище в „ковачница“ за кадри на Партията, дипломатическия ресор и новата ДС?

  Притеснявам се за Ловеч. За Троян не се притеснявам….., вече. В Троян милиционерщината и комунистическите порядки и система на управление /диктатура/ отдавна са факт. Другарят милиционер Акимов е в стихията си. В Троян вече дори няма вицове за милиционери, всичко е истина!

 5. by the way каза:

  … май вече излезе информация в този сайт предишни дни, че срещите са открити за граждани и медии…

 6. ахъм, излезе, ама за среща с гражданите пак нищо не пишеше. Абе, по-важното е после медиите да напишат как тези Народни избранници се блъскат в името на и за Народа, хем далеко от Родината, където страдат, че не са близо до … Народа.

  Сега по-сериозно. Вижте, тези „мероприятия“, провеждани по такъв /познат/ начин са нищо повече от пушилка и пара в свирката. Някакви ПиАр кампании, от които обикновенно нищо реално не произтича. Вместо тези помпозни и обилно медийно осветени мероприятия, ако някой е искал е можел да РАБОТИ с подобни височайши представители конкретно за някаква дейност и без това помпозно афиширане.

  Въпроси:

  1. Как работиха областните и общинските структури с евродепутатите след изборите за Европарламент?

  2. Каква конкретна работа свършиха?

  3. Къде и кои са представителите на общините от Ловешка област в Брюксел, подобно на други общини в България./между другото – моя и на АТАКА идея от последните парламентарни избори/

  4. Колко граждани от общините на област Ловеч посетиха централата на ЕС в Брюксел и на място да се запознаят с работата и същността на европарламента? Организирано от същите тези евродепутати или оторизираните представители на областта в Брюксел. /практика в другите държави от ЕС/

  п.п. Нямам нужда от отговори на въпросите. А подобни мероприятия винаги са ми били забавни. Има ги описани в книжките или заснети на филми. Аборигените демонстрират колко са умни, а мисионерът им раздава стъклени топчета и огледалца. Затрогващо е, нали?

 7. Между другото, всяко едно добро начинание се проваля от лошия му PR, защото безотговорното политизиране на срещи касаещи местното самоуправление горчи като пресолена гозба .

 8. Така е, не го оспорвам, ама това с какво променя мнението ми и позицията ми за това „височайшо“ посещение? Написано е с кого и за какво ще се среща. Разбира се, по стара комунистическа традиция, гражданите отново са от страната на булката, а височайшите гости и домакините им ще отчетат поредната високо-отговорна среща и мероприятие. Хайде, Наздраве, чаршафите няма кой да ги гледа, то е ясно, защото не е за първи път!

  Въпрос: Някой знае ли къде е офисът на ЕС в /поне/ областният град Ловеч, чрез който простосмъртният гражданин да може да се информира, да кореспондира и да защитава интересите си директно в ЕП в Брюксел? А да сте чували за приемна на евродепутат по нашия край? Или да се оправя както може този нов и пълноправен европеец от северната централна част на Стара планина? Моля, не ми пробутвайте „онзи“ информационен център по европроектите. За друго говоря, ако някой изобщо е на ясно.

 9. между другото , като стана въпрос какво пишело из интернет сайтовете за срещата, в интернет сайта на една национална медия четем следната новина :

  „ В 17:00 часа.Мария Габриел, която е в града по покана на областния координатор на ГЕРБ Николай Нанков, ще се срещне с общинския съвет в Ловеч. Там ще разисква по темата „Омбудсманът – гаранция за спазване правата на човека".”

  А срещата уж била свободна … ти да видиш…

  справка : http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=969650

  А дали някой не съботира тази среща с тази разнопосочна информация ?

 10. fee-faw-fum каза:

  Данчо, къде е това „там“? В 17 часа искам и аз да съм „там“, за да чуя девойката.

 11. fee-faw-fum,
  Ние можем само да предполагаме,
  а само РR-а разполага с информацията
  къде било това или онова "ТАМ" !

 12. praktichen каза:

  Да ви се чуди човек пишещи граждани до тук по темата! Вие какво искате от Николай Нанков? Та той това може, това прави, нали е Богоизбран! Но ВИДОВ ден ще дойде така или иначе, за всяко прасе има Коледа!

 13. XXL каза:

  Защо мадам Габриел не е била например в гимназия Кл. Охридски където също има млади хора????Кои я заведе ТАМ – в гче -гимназията за чужди емигранти за да му ръкопляскат по команда!!!!Как човек да не мисли че отново някои си прави пиар

%d блогъра харесват това: