Държавна комисия прие и подписа Акт 16 на първата завършена кооперация в областта по Националната програма за енергийна ефективност

Прочетено2889пъти

lukovitsanirane1508164Държавна приемателна комисия прие и подписа Акт 16 на първата в област Ловеч изцяло завършена жилищна кооперация по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Тя се намира в Луковит.

7-членната комисия, назначена със заповед на инж. Иван Петков, вр. и.д. началник на РОНСК Ловеч при РДНСК-Северозападен район, бе в състав: председател инж. Койчо Койчев – старши инспектор в РОНСК Ловеч, членове Христо Хинов – управител на Сдружението на собствениците „Луковит Светлина Св. Св Кирил и Методий 2”, Иван Грънчаров – кмет на община Луковит, Калин Христов – управител на „КАИС Консултинг” Плевен, комисар инж. Владимир Кацарски – директор на РД ПБЗН Ловеч, д-р Ивелина Русева – директор на РЗИ Ловеч, Ирина Митева – Областен управител и зам.-областният Драгомир Кавалски и инж. Светла Петрова – управител на „Еврострой РН” Плевен – строител и проектант на обекта.

lukovitsanirane1508162Задачата на комисията бе въз основа на огледа, направените измервания и изпитвания, съгласно представени документи, разисквания и становища да даде предложение за издаване на разрешение за ползване на строежа или отказ.

След извършения оглед на строежа и представените документи, Комисията излезе с положително становище и състави протокол образец 16 с предложение за издаване на разрешение за ползване на строежа.

Жилищен блок „Светлина” в Луковит се обнови по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Договорът за целево финансиране е сключен на 17 март 2015 г. След спазване на процедурата по ЗОП за избор на външен изпълнител по фаза 2 община Луковит е сключила договор на 13 ноември м. г. за „Изпълнение на строителен надзор“ с фирма „Кайс консултинг“ ООД – Плевен и на 16 декември м.г. за „Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР“ с фирма „Еврострой РН“ ЕООД – Плевен.

lukovitsanirane1508165Извършените строителните работи – изработена и монтирана PVC дограма, зидария от ютонг блокове на тераси, монтаж на топлоизолационни плочи-шпакловка и боядисване, са с изключително добро качество.

С изпълнението на мерките сградата достига енергиен клас „С“, което ще доведе до по-голям топлинен комфорт за собствениците и ползвателите, както и намаляване на разходите за отопление.

 

 

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d1%8a%d1%80%d0%b6%d0%b0%d0%b2%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bc%d0%b8%d1%81%d0%b8%d1%8f-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%b0-%d0%b0%d0%ba%d1%82-16-%d0%bd/

2 коментара

  1. Тези ли ще издадат акт 16 за храма на сатаната или други вече са го издали?

%d блогъра харесват това: