До намесата на община Ловеч д-р Мадлена Бояджиева призовава гражданите да НЕ преминават под стъкления покрив на бл. „Космос”

Прочетено3248пъти

kosmosstakla20081516Областният управител с ново писмо до общината за обезопасяване на терен

Областният управител д-р Мадлена Бояджиева изпрати поредно писмо до общината да бъде обезопасен терен. Този път става дума за тунела под стъкления покрив на бл. „Космос”. Вчера, 19 август, почти цял работен ден – от 8 до 16 ч., община Ловеч не се самосезира след публикация в медия и не обезопаси мястото, откъдето ден по-рано за пореден път са падали стъкла. В 16 ч. след обаждане на зам.-областния управител Георги Терзийски общински служители се задействаха, като обаче не им правеше впечатление, че възрастни и деца минаваха под опасния покрив дори в тяхно присъствие, констатира служител на областна администрацията.

„Съгласно разпоредбите на чл.195 и чл.196 от Закона за устройство на територията, в компетенциите на кмета на общината е, въз основа на решение на комисия, назначена от него, да издаде заповед за премахване или поправяне и ремонтиране на строежи, които крият опасност за здравето или живота на хората, в интерес на сигурността, безопасността на движението, здравеопазването, хигиената, естетиката, чистотата и спокойствието на гражданите”, се казва в писмото на Областен управител. В него се подчертава още, че мерките са наложителни, за да не се допуснат „неблагоприятни последици за живота и здравето на хората, преминаващия през опасния терен”.

kosmosstakla20081513Сутринта на 20 август, само часове след като бяха поставени, обезопасителните ленти вече са скъсани. До намесата на община Ловеч д-р Мадлена Бояджиева призовава гражданите да НЕ преминават под стъкления покрив на бл. „Космос”.

Припомняме, че по настояване на Областен управител трябваше да бъде обезопасен и тротоарът пред казармата, но там също отдавна няма ленти. Те се късат и местата, в това число и пред сградата на музея на бул. „България”, и сградата на Хлебозавода продължават да бъдат опасни за хората.

 

 

Вашият коментар:

Постоянен линк към тази тема: http://lovechtoday.eu/%d0%b4%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%81%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%be%d0%b1%d1%89%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b5%d1%87-%d0%b4-%d1%80-%d0%bc%d0%b0%d0%b4%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0/

1 коментар

  1. Еййййййй, много западнали сгради в централната част на града имаме, ама пък що зрелища отхвърлихме зад гърба си…

%d блогъра харесват това: